8 oleellista raamatunkohtaa, jotka sisältävät 8 tärkeää lupausta

8 oleellista raamatunkohtaa, jotka sisältävät 8 tärkeää lupausta

Nämä Jeesuksen meille antamat sanat antavat meille paljon ajattelemisen aihetta ja työntekoa!

10 Minuuttia ·

Lähempi selitys autuaaksi julistamisille

”Vuorisaarnassa Jeesus antoi opetuslapsille sanoja sanat, jotka tunnetaan ”Autuaaksi julistamisina”. Kahdeksan jaetta uskomattomine lupauksineen niille, jotka elävät niiden mukaan! Nämä kahdeksan raamatunjaetta raamatunlausetta ovat Jeesuksen opin peruspilareita kristittynä olemisessa sille, mitä tarkoittaa olla kristitty.

Autuaita ovat hengessään köyhät

"Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.” Matt. 5:3.

Olla hengessään köyhä tarkoittaa, että sinulla on sama tunnustus kuin Jeesuksella: ”En minä voi tehdä mitään omasta aloitteestani. Minä tuomitsen sen mukaan kuin kuulen, ja minun tuomioni on oikea, sillä minä en etsi omaa tahtoani vaan hänen tahtoaan, joka on minut lähettänyt." Joh. 5:30.

Hengen köyhyyttä ei pidä sekoittaa arkuuteen ja ujouteen. Hengen köyhyys tarkoittaa sitä, että kaipaat olla Jeesuksen, Mestarin, kaltainen, mutta samalla näet, kuinka kykenemätön olet saamaan sitä aikaan itse. Et tiedä, miten ”saat aikaan hyvää”, niin kuin Paavali sanoo, vaikka juuri sitä haluat koko sydämestäsi (Room. 7:18).

Tämä köyhyys voi johtaa siihen, että käännyt Jumalan puoleen löytääksesi hänen tahtonsa jokaiseen ratkaisuun, jonka teet, ennen kuin avaat suusi, ennen kuin lausut käsityksesi jostain asiasta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit oppia ja olet halukas ottamaan vastaan ohjausta Jumalalta Pyhän Hengen kautta. Tyhjä lasi voidaan täyttää. Kun olet köyhä hengessäsi, Jumala voi täyttää sinut rikkaudellaan – Kristuksen hyveillä. Silloin saat taivasten valtakunnan sisimpääsi, ja ihmiset ympärilläsi kokevat myös sen myös.

Lue lisää täältä:

https://aktiivikristinusko.fi/hengen-koyhyys

Autuaita ovat murheelliset

”Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.” Matt. 5:4.

Murehduttaako sinua, eivät ainoastaan syntisi seuraukset, vaan myös se, että se tapahtuu yhä uudestaan? Surettaako sinua se, ettei kaipauksesi olla hyvä aina tule esiin siinä, mitä teet tai sanot? ”Miten voit tulla ”täytetyksi iloöljyllä”?

”Jumalan mielen mukainen murhe näet saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi ja jota ei tarvitse katua. Maailman murhe sen sijaan tuottaa kuoleman.” 2. Kor. 7:10. Jumalan mielen mukaisen murheen saamme, kun näemme todellisen luontomme Jumalan sanan valossa ja sen, kuinka paljon epäonnistumme suhteessa jumalalliseen luontoon – Jumalan luontoon.

Lohdutus, jonka Jeesus tarjoaa kaikille, jotka ovat murheellisia Jumalan mielen mukaan, on se, että synti, jota he katuvat, voi loppua heidän elämässään. Jesaja sanoo, että Jeesus tuli julistamaan ilosanomaa nöyrille: ”…lohduttamaan kaikkia murheellisia, panemaan Siionin murheellisten päähän juhlapäähineen tuhkan sijaan, antamaan heille iloöljyä murheen sijaan…” Jes. 61:2-3.

Oletko muserrettu siksi, että koet itsesi riittämättömäksi olemaan vilpittömän hyvä toisia kohtaan? Näetkö, kuinka kaukana olet siitä elämästä, jota Raamattu kuvaa? Murehditko sitä, että olet sidottu ja vangittu sinussa asuvaan syntiin? Jos voit vastata kyllä, tulet lohdutetuksi, koska Jumalan mielen mukainen murheesi saa aikaan katumista, joka puolestaan johtaa toimintaan, kuuliaisuuteen ja lopuksi, pelastukseen – elämään.

Sen tähden Saarnaajassa 7:3 sanotaan: ”Suru on parempi kuin nauru, sillä sydämelle on hyväksi, että kasvot ovat murheelliset.” Surusi vaihtuu iloöljyksi (Jes. 61:3; Hepr. 1:9).

Autuaita ovat sävyisät

”Autuaita ovat sävyisät, sillä he perivät maan.” Matt. 5:5.

Puhutteleeko sävyisyys sinua vain vähän? Luuletko, että se tarkoittaa, sitä, että olemme nahjuksia tai ”kynnysmatto”?

Se ei todellakaan pidä paikkaansa! Jeesus oli sävyisä, mutta häntä ei olisi koskaan voitu kuvata nahjukseksi.

Sävyisyys tarkoittaa sitä, että lopetat olemasta numero yksi, ja pidät tärkeimpänä Jumalan tahdon tekemistä. Se tarkoittaa, ettet täytä itseäsi kaikella mahdollisella, niin ettet kuule tai näe, kuinka hän opastaa sinua. Se tarkoittaa, että varaat itsellesi aikaa Raamatun lukemiseen ja rukoilemiseen, niin että sinulle selviää, kuinka voit elää hänelle. Kun opit tuntemaan hänen tahtonsa, voit aina tehdä oikein.

Sävyisyys ei tarkoita sitä, että olet heikko ja arka kynnysmatto. Se tarkoittaa, että saat voimasi Jumalalta, et itsestäsi, olla hiljaa silloin, kun pitää olla hiljaa ja rohkea silloin, kun sitä tarvitaan.

Sävyisyys on yksi Hengen hedelmistä, ja saat sen, kun olet kuuliainen Jumalan tahdolle. Sävyisyys tekee sinut viisaaksi.

Jeesus eli niin, ja jos seuraamme hänen esimerkkiään ja elämme myös näin, niin olemme perillisiä yhdessä hänen kanssaan! Miten suuri lupaus onkaan odotettavissa!

Lue lisää täältä:

https://aktiivikristinusko.fi/savyisyys-ei-ole-heikkoutta

Autuaita ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano

”Autuaita ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, sillä heidät ravitaan.” Matt. 5:6.

Ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, ovat niitä, jotka tunnustavat tarpeensa vanhurskauteen – he tunnustavat tyhjyytensä. Toisin sanoen he näkevät, ettei heillä elämän tilanteissa ole sitä, mitä tarvitaan toimimaan vanhurskaasti. Heillä on kuitenkin kaipaus tehdä ja sanoa oikein kaikissa tilanteissa, aivan niin kuin heidän mestarinsa teki. Tämä saa aikaan nälkää ja janoa – tarvetta vanhurskauteen.

Niin kauan, kun sinulla on tämä nälkä, tulet ravituksi – Jeesuksen omien sanojen mukaan. Niin kauan, kun et ole tyytyväinen omiin kykyihisi ja inhimilliseen voimaasi, Jumala voi täyttää sinut hyveillään. ”Nälkäiset hän on täyttänyt hyvyytensä runsaudella, mutta rikkaat hän on lähettänyt tyhjinä pois.” Luuk. 1:53.

Tätä totuutta painotetaan Fil. 4:19: ssä: ”Minun Jumalani on täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa olevan rikkautensa mukaan Kristuksessa Jeesuksessa.” Nämä ovat ihania sanoja kaikille, joilla on kaipaus siihen, mikä on hyvää, puhdasta ja täydellistä – niille, jotka kaipaavat sitä ja joilla on sen nälkä. Kaikki heidän tarpeensa tulevat täytetyiksi! Ei pelkästään tiettyyn määrään asti, vaan Jumalan rikkauden mukaan!

Autuaita ovat laupiaat

”Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden.” Matt. 5:7.

Se vielä puuttuisi, että me, jotka arvottomina saamme osaksemme Jumalan laupeutta, emme osoittaisi toisille ihmisille varauksetonta laupeutta ja myötätuntoa. Meitä itse asiassa käsketään olemaan laupiaita, niin kuin Jumala on laupias! Suurin esimerkkimme tästä on Jeesus itse, joka otti ylleen ihmisluonnon ja antoi henkensä avatakseen meille tien ikuiseen pelastukseen.

Oletko laupias toisia kohtaan? Oletko hidas tuomitsemaan ja nopea rakastamaan toisia? Rukoiletko toisten puolesta sen sijaan, että tuomitset heitä. Annatko anteeksi seitsemänkymmentä kertaa seitsemän, niin kuin Jeesus sanoo meille? Voitko sinäkin avata sydämesi toisille, ystäville ja vieraille, ja oppia rakastamaan epäitsekkäästi, niin kuin sinua on rakastettu?

Kun uskollisesti voitat kaiken, mikä ei ole sopusoinnussa laupeuden kanssa – epäluulon, tuomitsemisen, kovuuden, kadotustuomion lausumisen, pahuuden jne. – saat laupeuden, joka asuu sinussa Hengen hedelmänä. Siitä tulee osa luontoasi. Se itsessään tekee sinusta siunatun henkilön.

”Olkaa armahtavia, niin kuin teidän Isännekin on armahtava. Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita. Älkää tuomitko ketään syylliseksi, niin ei teitäkään tuomita syyllisiksi. Antakaa anteeksi, niin teillekin annetaan anteeksi. Antakaa, niin teille annetaan. Täysi mitta, sullottu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin." Luuk. 6:36-38.

Lue lisää täältä:

https://aktiivikristinusko.fi/36-jaetta-laupeudesta-ja-myotatunnosta

Autuaita ovat puhdassydämiset

”Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.” Matt. 5:8.

Sydämesi tulee puhtaaksi, kun panet pois vanhan ihmisesi ja puet yllesi uuden ihmisen. Se tapahtuu yhdessä hetkessä, kun käännyt ja annat sydämesi Jeesukselle. Tästä hetkestä lähtien et taistele tullaksesi puhtaaksi, vaan voidaksesi pitää sydämesi puhtaana.

Yksi asia on nähdä nykyisen maailman ilmeinen moraalittomuus ja pitää itsensä puhtaana, mutta se, että sinulla on puhdas sydän, sisältää paljon enemmän. Sinun on pidettävä itsesi puhtaana kaikista lihan himoista. Myös kateus, itsekkyys, viha, katkeruus, ahneus, ylpeys jne. tekevät sydämen epäpuhtaaksi. Näitä syntejä vastaan me taistelemme, sitä mukaa kuin Jumala paljastaa ne omassa luonnossamme. Näihin synteihin kiusatuksi tuleminen ja jopa niiden tahaton ilmeneminen ajatuksissa ja sanoissa, eivät tee sydäntäsi epäpuhtaaksi. Sydämesi saastuu silloin, kun haluat antaa periksi kiusaukselle, etkä ole halukas puhdistamaan itseäsi näistä synneistä.

Synti ja epäpuhtaus tulevat sinun ja Jumalan väliin, ja ne estävät sinua näkemästä Jumalaa. Et voi nähdä Jumalaa, jos sinussa riippuu kiinni tietoinen synti tai epäpuhtaus, jota et ole halukas voittamaan. Mutta kun voitat kaiken epäpuhtauden, kaikki omat halusi ja himosi, sitä mukaa, kun saat niistä valoa, sinä näet Jumalan.

Kun sinulla on puhdas ja kiitollinen sydän, näet Jumalan kaikkialla. Näet hänet koetuksissa, siunauksissa, arkielämän yksityiskohdissa, näet hänet suurissa tilanteissa. Tämä on todella siunattua! Ja eräänä päivänä seisot hänen edessään puhtaalla sydämellä ja omallatunnolla ja näet hänet sellaisena, kuin hän on (1. Joh. 3:2)!

Lue lisää täältä: 

https://aktiivikristinusko.fi/mita-raamatussa-sanotaan-sydamesta-2

Autuaita ovat rauhantekijät

”Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi.” Matt. 5:9.

Nöyryys on edellytys sille, että voit olla rauhantekijä. Et ole suuri omissa silmissäsi. Et vaadi mitään toisilta. Et ole kunnianhimoinen, niin että toisilla on vaikeuksia olla kanssasi. Sinulla ei ole tarvetta puolustella omia mielipiteitäsi, ja siksi et riitele toisten kanssa. Olet joustava ja halukas muuttamaan itseäsi niin, että se vaikuttaa hyvää toisissa. Et pidä omaa tahtoasi minkään arvoisena.

”Jos on mahdollista ja jos se teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa!” Room. 12:18.

Ainoa asia, missä et halua säilyttää rauhaa, on synti. Edes silloin taistelusi ei kohdistu ihmisiä vastaan ”vaan hallituksia ja henkivaltoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita ja taivaan avaruuden pahoja henkiolentoja vastaan.” Ef. 6:12. Rauha syntyy vain sinne, missä synti voitetaan. Lihan himoille periksi antaminen ei johda rauhaan. Periksi antaminen sellaisille synneille kuin kateus, ylimielisyys, epäluuloiset ajatukset toisia kohtaan, loukkaantuminen, turhan kunnian pyynti jne. johtavat rauhattomuuteen sekä sinussa että niissä, joiden kanssa olet tekemisissä. Mutta näiden himojen voittaminen johtaa rauhaan lihan vaatimuksista. Hengen hedelmä, joka kasvaa siellä, missä lihan himot on voitettu, on täynnä rauhaa. Kun nämä hedelmät kasvavat sinussa, levität rauhaa ympärillesi, rauhaa, joka on kuin virta.

Jesaja 9:5: ssä Jeesusta kutsutaan Rauhanruhtinaaksi. Myös ne, jotka ovat oppineet luomaan rauhaa, ovat arvollisia siihen, että heitä kutsutaan Jumalan pojiksi yhdessä hänen kanssaan.

Lue lisää täältä:

https://aktiivikristinusko.fi/pysyva-rauha

Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan

”Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni solvaavat ja vainoavat teitä ja valehdellen puhuvat teistä kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Samoinhan vainottiin profeettoja, jotka olivat ennen teitä." Matt. 5:10-12.

Kun uskollisesti noudatat vanhurskautta, antamatta tuumaakaan periksi ja olet uskollinen Kristusta kohtaan kaikessa, tulet voimakkaasti siunatuksi. Sillä, mitä ihmiset sanovat ja tekevät sinulle, ei saa olla mitään merkitystä. Erityisesti nyt, kun maailma on yhä jumalattomampi, voivat ne, jotka harjoittavat vanhurskautta, eivätkä anna pienimmässäkään määrin periksi ajan hengelle, tulla pilkatuiksi, vainotuiksi ja saada osakseen valheellisia syytöksiä uskonsa tähden. Kaikkien todellisten opetuslasten asenne on Jumalan sanan mukainen vanhurskaus ennen kaikkea muuta seurauksista riippumatta. Mitä sinulle tapahtuukin maan päällä, taivasten valtakunta on sinun. Jumala palkitsee sinut ylenpalttisen runsaasti uskollisuutesi tähden.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.