Pysyvä rauha!

Pysyvä rauha!

“Itse rauhan Herra antakoon teille rauhan, aina ja kaikin tavoin. Herra olkoon teidän kaikkien kanssa.” Kuinka tämä toteutuu käytännössä?

5 Minuuttia ·

"Itse rauhan Herra antakoon teille rauhan, aina ja kaikin tavoin. Herra olkoon teidän kaikkien kanssa." 2. Tess. 3:16.

Ajattele, että voit saada taivaallisen rauhan sydämeesi; rauhan, joka pysyy siellä aina, kaikin tavoin kaikissa olosuhteissa! Niin, rauhan Jumala haluaa antaa meille uuden luonnollisen elämän. Kaikki muu muuttuu vieraaksi ja epäluonnolliseksi. Jumalan valtakunta koostuu vanhurskaudesta, rauhasta ja ilosta Pyhässä Hengessä. (Room. 14:17). Mikään muu ei ole sopusoinnussa tämän siunatun valtakunnan kanssa.

Ajattele, että voit saada taivaallisen rauhan sydämeesi; rauhan, joka pysyy siellä aina, kaikin tavoin kaikissa olosuhteissa!

"Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi." Matt. 5:9. Muilla on eri nimi. Koko maailma on täynnä mellakointia, levottomuutta ja murehtimista. "Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra." Jes. 48:22. Heidän herransa ei voi antaa heille rauhaa, vaan päinvastoin.

Rauhan Herralla, Jeesuksella Kristuksella oli aina rauha. Hän oli kaikkien tilanteiden herra. Jeesus nukkui veneen perällä, kun opetuslapset olivat levottomia ja peloissaan myrskyn takia. Jeesus sanoi heille: "Miksi te olette peloissanne? Eikö teillä vieläkään ole uskoa?" Mark. 4:37-41. Jeesus kutsui sitä epäuskosta johtuvaksi peloksi. Jos me elämme lapsenuskoisessa luottamussuhteessa Kristukseen, tietäen, että hän tuntee meidät, näkee meidät, rakastaa meitä ja valmistaa kaiken, niin että se vaikuttaa hyvää meille, silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjele meidän sydämemme ja ajatuksemme Kristuksesa Jeesuksessa. (Fil. 4:7)

"Siunattu on se mies, joka luottaa Herraan, ja jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka levittää juurensa puroon asti. Ei se pelästy helteen tuloa, vaan sen lehdet pysyvät vihreinä. Kuivanakaan vuonna ei sillä ole hätää eikä se lakkaa tekemästä hedelmää." Jer. 17:7-8. Näin on käytännössä kaikkien niiden laita, jotka luottavat Herraan ja joiden turvana Herra on. He ovat Herran silmissä kallisarvoisia ja he loistavat lämpimästi kuin aurinko, tässä kylmässä maailmassa.

Rauha on erottamaton osa vanhurskautta ja hänen käskyjensä tottelemista.

Rauhan Jumala antaa rauhansa ystävilleen; niille, jotka rakastavat häntä ja pitävät hänen käskynsä ja tekevät hänen käskyjensä mukaan. (Joh. 14:21; Joh. 15:14) Rauha on erottamaton osa vanhurskautta ja hänen käskyjensä tottelemista. Siksi on kirjoitettu: "Jospa kuulisit minun käskyjäni! Silloin rauhasi olisi kuin virta ja vanhurskautesi kuin meren aallot." (Jes 48: 18) "Suuri rauha on niillä, jotka rakastavat sinun opetustasi. He eivät kompastu mihinkään." (Ps. 119:165) "Sille, jonka mieli on vakaa, sinä takaat rauhan, rauhan, sillä hän turvaa sinuun." (Jes 26:3) Miten turvallista ja hyvää onkaan, kun mieli on vakaasti Kristuksessa, silloin meillä on aina rauha. Meidän ei tule antaa ajatustemme harhailla sinne tänne, niin kuin pakanat, sanoi Jeesus. (Luuk. 12:29).

"Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämäänsä pituutta kyynäränkään vertaa? Jos siis ette pysty näinkään vähäiseen asiaan, mitä te muusta murehditte?" Luuk. 12:25-26. Emme saa aikaan mitään itsemme tai toisten hyväksi levottomuuden tai murehtimisen kautta, mutta elävän uskon kautta elämästä tulee rikasta ja mielenkiintoista ja siihen yhdistyy ilo ja rauha elävässä toivossa!

Sodan johtokeskuksessa tulee olla rauha, jos aiotaan voittaa sota ulospäin. Samoin meidän sydämessämme tulee olla, kun käymme Herran sotia voittoisasti. On kirjoitettu: "Yli kaiken varottavan, varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee." Sananl. 4:23.

Rauha ja vanhurskaus kuuluvat yhteen.

Jotta meillä olisi aina rauha, meidän tulee luopua kaikesta. Niin kauan kuin me esim. esitämme vaatimuksia ja etsimme kunniaa, on mahdotonta säilyttää rauhaa. Ennen kuin pyhitys alkaa, tulee rauhan Jumalan saada pyhitettyä meidät kokonaan hengen, sielun ja ruumiin puolesta. Silloin olemme erotettuja ja ympärileikattuja sydämeltämme ja mieleltämme palvellaksemme Kristusta ja tullaksemme hänen käsittelemikseen.

Rauha ja pyhitys kuuluvat yhteen. Jos haluaa saada rauhan ilman pyhitystä, silloin siitä tulee kuolleiden rauha ja ihminen päätyy vainajien joukkoon. (Sananl. 21:16) Vanhassa norjalaisessa Raamatussa on kirjoitettu: "Ihminen, joka eksyy ymmärryksen tieltä, joutuu lepäämään kuolleiden seurakunnassa." Siellä useimmat lepäävät nykyään.  Saarnaajat saattavt jäseniään "veren alle", missä he voivat levätä kaikenlaisissa synneissään. Kunha he vain saavat aikaa huokaisuun ennen kuin kuolevat, niin he ovat mukana Kristuksen morsiamessa.  Sekä vanhan että uuden liiton aikana on noussut monia valheprofeettoja. "Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa." Hebr. 12:14. "Jos on mahdollista ja jos se teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa." Room. 12:18. Ellemmme ole kunnolla irti maailmasta ja maailman asioista, silloin meidän ympärillemme tulee jatkuvaa levottomuutta, myös aivan pikkuasioista.

Lue Roomalaiskirje 14 ja katso, kuinka Paavali kehottaa säilyttämään rauhan veljien kanssa , jos nämä ovat heikompia uskossa eivätkä suhtaudu samalla tavalla kuin itse suhtautuu. Hän kirjoittaa Room. 14:19:ssä: "Tavoitelkaamme siis sitä, mikä edistää rauhaa ja keskinäistä rakentumista." 

Jeesusta kutsutaan rauhanruhtinaaksi. Tuhatvuotinen valtakunta on vanhurskauden ja rauhan valtakunta, jonka hän luo yhdessä niiden kanssa, jotka ovat saaneet tämän valtakunnan sisälleen. "Tarkkaa nuhteetonta ja katso rehellistä – rauhan miehellä on tulevaisuus." Ps. 37:37.

Tämä artikkeli on julkaistu lehdessä "Skjulte Skatter" kesäkuussa 1968.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.