4 askelta menneisyyden jättämiseen taaksesi

4 askelta menneisyyden jättämiseen taaksesi

Ehkä kadut menneisyyttäsi, mutta anteeksiannon myötä voit iloita uskomattomasta tulevaisuudesta

4 Minuuttia ·

Menneisyyden jättäminen taaksesi on muuttava elämäsi. Jumala haluaa auttaa ja vahvistaa sinua tämän tien jokaisella askeleella.

Askel 1: Syntien tunnustaminen, kääntyminen ja anteeksipyytäminen

Näet aikaisemmat syntisi ja ymmärrät, että sinussa täytyy tapahtua muutos. Kääntyminen ei tarkoita ainoastaan menneisyyden katumista. Sinun täytyy saada aivan uusi mielenlaatu ja sinun on käytävä siihen liittoon Jumalan kanssa, ettet enää halua elää, niin kuin tähän asti. Tunnustat syntisi Jumalalle, ja pyydät häntä antamaan sinulle anteeksi.

”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” 1. Joh. 1:9.

”Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista vahvaksi henki minun sisimmässäni.” Ps. 51:12.

Lue lisää: Avoin ovi odottaa sinua!

Askel 2: Saat syntisi anteeksi

Saat terveen, uuden alun, puhtaan arkin. Velkasi menneisyydessä tekemistäsi synneistä on otettu pois anteeksiannon myötä.  Sinun ei koskaan tarvitse olla huolissasi siitä, että aiempia syntejäsi käytettäisiin sinua vastaan, sillä olet saanut ne kokonaan anteeksi. Nyt sinulla on mahdollisuus kääntyä kokonaan – saada aivan uusi elämä; voit jättää menneisyyden taaksesi.

”Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Sinä heität meren syvyyteen kaikki kansasi jäännöksen synnit.” Miika 7:19.

”Jumala on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, hänen, jossa meillä on lunastus, syntien anteeksi saaminen.” Kol. 1:13-14.

"Heidän syntejään ja laittomuuksiaan minä en enää muista." Hepr. 10:17.

”Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme. Niin kuin isä armahtaa lapsiaan, niin Herrakin armahtaa niitä, jotka häntä pelkäävät.” Ps. 103:11-12.

Lue lisää: Olenko ajautunut liian kauas anteeksiannosta?

Askel 3: Saat uuden sydämen ja mielen

Koko mielenlaatusi muuttuu. Vaikka edelleen tulet kiusatuksi, sinulla on uusi sydän ja mieli, jotka Jumala on antanut sinulle, ja nyt toivot pelkästään hyvää. Sen sijaan, että seuraisit vanhoja tapojasi ja kiinnostuksesi kohteita, olet kiinnostunut vain siitä, mikä on taivaassa, ja etsit sitä, mikä on ylhäällä, Kristuksen luona (Kol. 3:1). Sinun ei ole pakko tehdä syntiä vain siksi, että tulet kiusatuksi. Pyhän Hengen voiman avulla voit voittaa luonnossasi olevat himot ja halut (Room. 8:12).

”Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Minä teen tien autiomaahan, virrat aavikolle.” Jes. 43:18-19.

”Minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan sisimpäänne. Minä otan kivisydämen pois teidän sisältänne ja annan teille lihasydämen.” Hes. 36:26.

”Jos siis joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle.” 2. Kor. 5:17.

”Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Minkä nyt elän lihassa, sen elän uskossa Jumalan Poikaan, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä alttiiksi minun puolestani.” Gal. 2:19-20.

Lue lisää täältä: Elävä usko: uudeksi luomukseksi muuttuminen

Askel 4: Kuljet eteenpäin uudella ja elävällä tiellä

Nyt olet valmis menemään eteenpäin ja kurottautumaan kohti Kristuksen elämää. Rakkautesi Kristusta kohtaan ja kiitollisuutesi kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt sinulle, vetävät sinua seuraamaan häntä opetuslapsen tavoin (Luuk. 9:23). Masentuneisuudella, laiskuudella, toivottomuudella ja vastaavilla ominaisuuksilla ei ole tilaa sydämessäsi, koska uskot Jumalan sanaan. Menneisyys on tiukasti takanasi, riippumatta siitä, mitä Saatana koittaa kertoa sinulle, ja tulevaisuus on täynnä toivoa ja uskoa.

”Veljet, minä en katso sitä vielä saavuttaneeni. Yhden minä kuitenkin teen: unohtaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessä, minä riennän kohti päämäärää saadakseni voittopalkinnon, jonka omistamiseen Jumala on minut kutsunut taivaallisella kutsulla Kristuksessa Jeesuksessa.” Fil. 3:13-14.

”Hänelle Jeesus sanoi: "Ei kukaan, joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ole kelvollinen Jumalan valtakuntaan." Luuk. 9:62.

”…sillä jos te elätte lihan mukaan, teidän on kuoltava, mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. Kaikki, joita Jumalan Henki johdattaa, ovat Jumalan lapsia.” Room. 8:13-14.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.