Olenko ajautunut liian kauas anteeksiannosta?

Olenko ajautunut liian kauas anteeksiannosta?

Et pysty sanomaan yhtään syntiä, jonka puolesta Jeesus ei olisi kuollut.

7 Minuuttia ·

Sinullahan on menneisyys. Menneisyytesi tekoineen ja käyttäytymisineen on pimentänyt henkesi, erottanut sinut Jumalasta ja aiheuttanut sen, että tunnet itsesi täysin mädäksi. Mutta nyt kadut sitä, mitä olet tehnyt; sinä käännyt Jumalan puoleen. Mutta onko sellainen raukka kuin sinä edelleenkään kelvollinen taivasten valtakuntaan? Tiedät, että Jumala on hyvä, mutta onko hän niin hyvä, että hän antaa sinulle anteeksi sen, mitä olet tehnyt?

Ainut asia, mikä sulkee taivaan ihmiseltä, on synti, jota ei ole annettu anteeksi. Jeesuksella on valta antaa anteeksi jokainen synti ja jokainen jumalanpilkka. "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista." Luuk. 24:46-47. Jeesus kärsi ja kuoli koko maailman syntien puolesta. (1. Joh. 2:2), ja hänellä on valta antaa kaikki synnit anteeksi, heittää ne meren syvyyteen, niin ettei niitä enää koskaan muisteta. Etkö voi uskoa, että hän haluaa tehdä sen sinulle? Et voi mainita ainuttakaan syntiä, jonka puolesta Jeesus ei olisi kuollut.

Jeesuksella on valta antaa kaikki synnit anteeksi. Etkö voi uskoa, että hän haluaa tehdä sen sinulle?

"Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoijat, eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätka anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa. Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä." 1. Kor. 6: 9-11.

Paavali kirjoittaa tämän joillekin, jotka olivat joskus eläneet syvällä synnissä, mutta kun he kuulivat evankeliumin totuutta, he tunnustivat syntinsä ja antoivat elämänsä Jeesukselle. He eivät vain saaneet syntejään anteeksi, vaan he saivat apua Pyhästä Hengestä tulla vapaiksi näistä synneistä ja elää toisenlaista elämää.

Kääntyminen ja anteeksianto

Kun Pietari helluntaipäivänä julisti juutalaisille sen tosiasian, että ke olivat ristiinnaulinneet Jumalan Pojan, Messiaan, joka oli tullut heitä pelastamaan, he saivat piston sydämeensä. Voitko kuvitella, miltä se heistä mahtoi tuntua? He varmaan uskoivat, että sellaisesta toiminnasta ei olisi anteeksiantoa. Mutta Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntien anteeksisaamiseksi… Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin." Ap.t. 2:38-41.

Jopa nämä ihmiset, jotka kielsivät Messiaan ja hylkäsivät hänet, kun hän oli täällä maan päällä ja lopuksi ristiinnaulitsivat hänet, voivat kääntyä ja saada anteeksi sen, mitä he olivat tehneet. Hänen hyvyydellään, rakkaudellaan ja pitkämielisyydellään meitä kohtaan ei ole mitään rajoja.

Ketään, kuka kääntyy pois syntisestä elämästään, ei suljeta pois taivaasta

Anteeksiannolla on ehtonsa. Anteeksiantoa ei tapahdu ilman kääntymistä, ja kääntymystä ei voi tapahtua ilman, että ensin tunnustaa syntinsä. Et voi saada anteeksi, ellet ota vastuuta teoistasi ja tunnusta totuutta – että sinä todella olet tehnyt syntiä ja että sinun täytyy kääntyä. Kadutko tekojasi todella syvällä sydämessäsi? Oletko lujasti päättänyt, että et enää halua käyttäytyä sillä tavoin; että haluat jättää vanhat syntiset tapasi ja aloittaa alusta Jeesuksen opetuslapsena? Silloin saat anteeksi! "Anokaa, niin teille annetaan; etsikää niin te löydätte; kolkuttakaa niin teille avataan." Matt. 7:7. Ketään, kuka kääntyy pois syntisestä elämästään, ei suljeta pois taivaasta

Mutta se, mitä  Jeesus sanoo Matt. 6:14-15:ssä, on tärkeää: «Sillä, jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen isänne myös antaa teille anteeksi, mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän taivaallinen Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.»

Jeesus ei olisi voinut sanoa tätä selvemmin. Jos rukoilet anteeksiantoa, mutta et itse ole halukas antamaan toisille anteeksi, niin et saa anteeksi. Et voi kantaa kaunaa tai muuten menet iankaikkisuuteen ilman anteeksiantoa, riippumatta siitä, mitä muut ovat tehneet sinua kohtaan.

Ainoa synti, mitä ei anneta anteeksi: Pyhän Hengen pilkkaaminen

Jeesus puhuu synnistä, mitä ei anneta anteeksi.

«Sen tähden minä sanoa teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta. Jos joku sanoo Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.» Matt. 12:31-32.

Siinä tilanteessa, missä Jeesus puhuu tästä, fariseukset olivat väittäneet, että Jeesus oli tehnyt ihmeitä riivaajan, "Beelsebulin" voimalla. Hän oli tehnyt nämä ihmeet Pyhän Hengen voimassa. Tämä oli jumalanpilkkaa, kun he väittivät, että se, mikä oli todella puhdasta ja pyhää olisi ollut epäpuhdasta ja pahaa. (Mark. 3:30)

Jos et tunnusta totuutta, kuinka sitten voisit kääntyä?

Pyhää Henkeä kutsutaan myös totuuden Hengeksi (Joh. 16:7-13). Hän osoittaa totuuden sinusta itsestäsi – syntisi ja sen, mitä sinun pitää tehdä sille. Jos et tunnusta totuutta, kuinka sitten voisit kääntyä? Jos et käänny, kuinka sinulle voidaan antaa anteeksi? Jos sinulle ei ole annettu anteeksi, kuinka sinulla voisi olla toivo iankaikkisesta elämästä. Kuinka sinä voisit pelastua?

Pilkka Pyhää Henkeä vastaan tässä ajassa tarkoittaa sitä, että on useita kertoja ja tietoisesti paaduttanut sydämensä totuutta kohtaan ja jatkaa elämää epäuskossa. Silloin pitää Pyhää Henkeä valehtelijana, ja se on todellisuudessa jumalanpilkkaa. Ei ole olemassa anteeksiantoa sellaiselle, joka kuolee epäuskossa; joka on jatkuvasti torjunut Pyhän Hengen muistutukset. Se on anteeksiantamatonta pilkkaa. Mutta niin pitkään, kun tunnet, että Jumala tekee työtään sinussa ja kutsuu sinua, niin silloin sinulla on toivoa.

Totuus tekee sinut vapaaksi

Jos kysyt: "Onko se, mitä olen tehnyt niin pahaa, että jään anteeksiannon ja taivasten valtakunnan ulkopuolelle?", voit olla turvallisella mielellä, että ei ole. Hengen köyhyytesi – tunnustuksesi synnistä ja kaipauksesi kääntyä siitä pois – johtaa sinut kääntymykseen ja Jumalan puoleen turvautumiseen. Ei ole mahdollista, että "sattumalta" pilkkaisi Pyhää Henkeä. Ne, jotka tekevät anteeksiantamatonta syntiä, eivät murehdi; he eivät välitä anteeksiannosta epäuskonsa tähden.

Voit tulla vapaaksi synnin orjuudesta ja olla totinen Jeesuksen Kristuksen opetuslapsi.

Ole sellainen, joka rakastaa totuutta. Totuus tekee sinut vapaaksi. Sinulla on valtava armo elämässäsi – voit vapautua synnin orjuudesta ja olla totinen Jeesuksen opetuslapsi. (Joh. 8:31-34) Hän ei vain kykene antamaan syntejäsi anteeksi, vaan hän voi pelastaa sinut synnin tekemisestä. Käytä tämä armo hyödyksesi – hän voi täydellisesti pelastaa kaikki, jotka tunnustavat totuuden hädästään. Kun otat vastaan Pyhän Hengen, joka osoittaa sinulle syntisi, hän antaa sinulle myös mahdollisuuden voittaa synnin.

Ristillä ollut varas pelastui "kuolinvuoteellan" ilman, että hänellä olisi ollut mitään mukaan otettavaa iankaikkisuuteen, mutta Jeesus sanoi hänelle: "Tänä päivänä sinun pitää oleman minun kanssani Paratiisissa!" Eikö ole paljon parempi kääntyä synneistänsä ja kääntyä Jumalan puoleen tänään, kun hän puhuu sydämellesi? Silloin voit mennä suoraan taivaaseen, kun kuolet; varmana siitä, että saat iankaikkisen elämän, jos jatkat samaa rataa! Niin, voit kääntyä ja rukoilla anteksiantoa tänään ja aloittaa tällä vanhurskauden tiellä tästä hetkestä lähtien, omatunto puhtaaksi pestynä ja vanhurskautuneena Herran Jeesuksen nimessä ja Jumalan Hengen kautta.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.