Vain tämä voi muuttaa ajatuselämämme kokonaan!

Vain tämä voi muuttaa ajatuselämämme kokonaan!

Vaivaavatko sinua ajatukset, joita et pysty hallitsemaan, menneisyyteesi liittyvistä asioista, joita et pysty unohtamaan? Tässä on ainoa tehokas ratkaisu!

4 Minuuttia ·

Se, mitä tapahtuu ajatuselämässämme, tulee aina tavalla tai toisella näkyviin siinä, mitä sanomme tai teemme. Voimme sanoa, että ajatuksemme ovat itse asiassa elämämme. Joskus nämä ajatukset täyttyvät tahattomilla ideoilla ja kuvilla, joita emme toivo itsellemme. Mikä siis on avain jumalaapelkäävään ja onnelliseen ajatuselämään?

Saa sana ajatuselämääsi

On valtavan tärkeää, että sidomme ajatuksemme sanaan ja sen kautta saamiimme ilmestyksiin. Meidän on puhdistettava ajatuselämämme, mikä voi tapahtua ainoastaan Jumalan sanan kautta. ”Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Se tunkee läpi, kunnes erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet ja tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet.” Hepr. 4:12. Sana tuomitsee ja erottaa.

Malakia 3:2:ssa sanotaan: ”Sillä hän on kuin kultasepän tuli, kuin pesijäin saippua.” Tunnemme tarvitsevamme pesijäin saippuaa ja kultasepän tulta ajatuselämäämme, niin että ajatukset ovat mieluisia Jumalalle. Synti nimittäin kehittyy tavallisesti siitä, mitä ajatuksissamme tapahtuu. Tarvitsemme siis Sanaa, ja meidän on pidettävä siitä kiinni.

Monet ihmiset raatavat valtavasti ajatuselämänsä kanssa, uskoontulonsakin jälkeen. Tämä johtuu siitä, että heillä on hiljattain ollut monia huonoja, rumia, siveettömiä ajatuksia. Niistä eroon pääsemiseksi, on pidettävä kiinni sanasta! ”Siksi me myös lakkaamatta kiitämme Jumalaa siitä, että kun kuulitte meiltä Jumalan sanan, te otitte sen vastaan, ette ihmisten sanana vaan, niin kuin se todella on, Jumalan sanana, joka myös vaikuttaa teissä, jotka uskotte.” 1. Tess. 2:13. Jumalan Sanassa on siis näkymättömiä, valtavia voimia, ja kun otamme Sanan vastaan niin kuin Jumalan sanana eikä ihmisten sanana, se alkaa vaikuttaa voimakkaasti meissä. Silloin vanha ajatuselämä tulee puhdistetuksi pois, ja saamme uusia ajatuksia – uuden ajatuselämän, joka on yhtäpitävä Jumalan sanan kanssa.

Lue lisää: 20 raamatunlausetta käytettäväksi miekkana epäpuhtaita ajatuksia vastaan

Nye tanker ved kraften i Ordet!

Uusia ajatuksia Sanan voimassa!

Hvis du føler at det er vanskelig i tankelivet ditt, kan du få et levende håp! Du trenger å tro på Gud og Guds ord og Guds ild! Den ilden som er i Ordet, vil brenne opp alle disse stygge bildene på hjerteveggen din. Og så vil du få nye, vakre bilder for å erstatte dem. Gode ​​bilder. Gud vil minne deg på mennesker som du kan be for. Mennesker som gir deg glede når du tenker på dem i hjertet ditt. Og så videre. Du vil oppleve at Ordet blir levende i din ånd. Da begynner du å få et nytt tankeliv.

Jos tunnet, että sinulla on vaikeuksia ajatustesi kanssa, voit saada elävän toivon! Sinun pitää uskoa Jumalaan ja Jumalan sanaan ja Jumalan tuleen! Sanassa oleva tuli polttaa kaikki nämä rumat kuvat sydämesi seinältä. Saat uusia, kauniita kuvia sydämeesi. Hyviä kuvia. Jumala on muistuttava sinua ihmisistä, joiden puolesta voit rukoilla. Ihmisistä, jotka saavat sinut iloiseksi, kun ajattelet heitä sydämessäsi. Ja niin edelleen. Koet, että sana tulee eläväksi hengessäsi. Silloin uusi ajatuselämä alkaa saada valtaa sinussa.

1. Joh. 3:9:ssä on kirjoitettu: ”Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta.” Tässä näemme sen mahtavan voiman, joka on Jumalan sanassa. Sana on siemen, ja kun täytät itsesi sanalla, se pysyy sinussa, kun tulet kiusatuksi. Esimerkiksi sana kärsivällisyydestä: Kun se pysyy sinussa tullessasi kiusatuksi kärsimättömyyteen, ja sinulla on tämä sana itsessäsi, et tule kärsimättömäksi. Silloin voit voittaa sinussa olevan sanan voimalla! Jumalan sanalla on sellainen valta. Meidän on siis palattava todistukseen ja Jumalan sanaan. Meidän on palattava ajatuksissamme Jumalan luo. Silloin koemme saavamme uuden ajatuselämän, saamme uusia ajatuksia, jolloin nämä pahat ja vaikeat ajatukset häviävät yhä enemmän.

Lue lisää: 6 uskomattoman hyvää syytä Raamatun lukemiseen

Joitakin hyödyllisiä raamatunjakeita:

”Sitten vielä, veljet, kaikki mikä on totta, mikä kunnioitettavaa ja oikeaa, mikä puhdasta, rakastettavaa ja hyvältä kuulostavaa, jos on jokin hyve ja jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa.” Fil. 4:8.

”Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomien neuvon mukaan, ei viivy syntisten teillä eikä istu pilkkaajien parissa, vaan on mieltynyt Herran opetukseen ja tutkii sitä päivin ja öin. Hän on kuin vesipurojen ääreen istutettu puu, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu. Kaikki, mitä hän tekee, menestyy.” Ps.1:1-3.

”Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että noudattaa sinun sanaasi. Minä etsin sinua koko sydämestäni. Älä salli minun eksyä sinun käskyistäsi.” Ps. 119:9-10.

”Sinun sanasi on jalkojeni lamppu ja valo minun poluillani.” Ps.119:105.

Artikkeli perustuu Kåre J. Smithin pitämään puheeseen 27. marraskuuta 2019.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.