17 raamatunlausetta hyvistä teoista, jotka Jumala on valmistanut meitä varten

17 raamatunlausetta hyvistä teoista, jotka Jumala on valmistanut meitä varten

“Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.” Ef. 2:10. “Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.” Ef. 2:10.

4 Minuuttia ·

”Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.” Ef. 2:10. Nämä ovat tekoja, joita ei ole tehty omassa voimassamme tai oman edun tavoittelemiseksi, vaan Jumalan armosta ja kuuliaisuudessa häntä kohtaan – Pyhän Hengen ohjaamina ja Jumalan kunniaksi.

Tekojen tie on elämän tie; sillä, ”joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti.” 1. Joh. 2:17.

”Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon… Menkää pois minun luotani, te laittomuuden tekijät.” Matt. 7:21 ja 23.

Ilm. 2: ssa ja 3: ssa sanotaan seurakunnille jatkuvasti: ”Minä tiedän sinun tekosi.” Ja: ”palaa tekemään ensi ajan tekoja.”…inhoat nikolaiittojen tekoja.” ”Viime aikoina olet tehnyt vielä enemmän kuin alussa teit.” ”…joka loppuun asti noudattaa minun tahtoani.” ”Minä en ole havainnut sinun tekojasi täydellisiksi Jumalani edessä.” Tekojen olisi siis pitänyt olla täydellisiä Jumalan edessä!!!

Jumala on kiinnostunut ainoastaan teoistamme – jotka hän on edeltä valmistanut! Ainoastaan ne painavat vaa’assa jotain!

Lue artikkeli siitä, kuinka usko tehdään toimivaksi sen kautta, että vaellamme teoissa, jotka Jumala on edeltä valmistanut meitä varten: Uskon kuuliaisuus: Usko tehty toimivaksi tekojen kautta

Mitä Raamattu sanoo edeltä valmistetuista teoista?

Tee tarmokkaasti kaikki, mitä kätesi voi tehdä, sillä ei ole tekoja, ei ajatusta, ei tietoa eikä viisautta tuonelassa, jonne olet menevä.” Saarn. 9:10.

”Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle. Tämä koskee kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa.” Saarn. 12:14.

”Sillä meidän kaikkien on tultava Kristuksen tuomioistuimen eteen, jotta kukin saisi sen mukaan, mitä hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, hyvää tai pahaa.” 2. Kor. 5:10.

”Veljeni, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo, että hänellä on usko, mutta hänellä ei ole tekoja? Ei kai usko voi pelastaa häntä?… Tahdotko tietää, sinä turhanpäiväinen ihminen, että usko ilman tekoja on hyödytön? Eikö isämme Abraham tullut vanhurskaaksi teoista, kun hän vei poikansa Iisakin uhrialttarille? Te siis näette, että ihminen vanhurskautetaan teoista eikä yksin uskosta. Eikö samoin myös portto Raahab tullut vanhurskaaksi teoista, kun hän otti lähettiläät luokseen ja päästi heidät pois toista tietä? Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin ilman tekoja kuollut.” Jaak. 2:14-26.

”Hänen morsiamensa on laittautunut valmiiksi, ja hänen annettiin pukeutua puhtaaseen, hohtavaan pellavavaatteeseen." Se vaate on pyhien vanhurskaat teot.” Ilm. 19: 7-8.

”…puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka ahkeroi hyviä tekoja.” Tiit. 19:7-8.

”Ole itse kaikessa hyvien tekojen esimerkkinä…” Tiit. 2:7.

”heidän tulee olla …kuuliaisia, valmiita tekemään kaikkea hyvää.” Tiit. 3:1.

”…ne, jotka uskovat Jumalaan, olisivat ahkeria tekemään hyvää.” Tiit. 3:8.

”Oppikoot meikäläisetkin tarpeen vaatiessa tekemään hyviä tekoja, etteivät jäisi hedelmättömiksi.” Tiit. 3:14.

”… tottelemattomia, kelvottomia mihinkään hyviin tekoihin.” Tiit. 1:16.

”Olkaa sanan tekijöitä eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.” Jaak. 1:22.

”Kuka teistä on viisas ja ymmärtäväinen? Näyttäköön hän tekonsa hyvällä vaelluksellaan, viisaasti ja sävyisästi.” Jaak. 3:13.

"Minä tulen pian, ja palkkani on minun mukanani antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.” Ilm. 22:12.

Lue, kuinka kuuliaisuus Jumalan sanaa kohtaan johtaa meidät meille ennalta valmistettuihin hyviin tekoihin:

https://aktiivikristinusko.fi/sinun-sanallasi-avainsana-joka-tuottaa-tulosta

Usko johtaa hyviin tekoihin

Ymmärrämme selvästi, jos ylipäätään toivomme ymmärtävämme tätä, että teot ovat ainoa asia, mistä on kysymys, mitä peräänkuulutetaan, millä on mitään arvoa.

Entä sitten Kristuksen teot, jotka hän teki meitä varten? Hänen täytetty työnsä? Hänen armonsa? Kaikkien näiden on tarkoitus vaikuttaa tekoihimme, niin että niistä tulisi puhtaita ja hyviä ja että ne kelpaisivat Jumalalle. Siinä määrin kuin teoissamme on tapahtunut muuttumista, olemme pelastettuja, ja samassa määrin saamme palkan.

Auttaa hyvin vähän toivoa hyvän tekemistä niin kauan kun se ei tule tehdyksi. Ei ole olemassa – tietenkään – muuta kristinuskoa kuin tekojen kristinusko! Kaikki muu on ja tulee olemaan – niin kuin Raamatussa on kirjoitettu – vain petosta!!!

Tämä on mukailtu versio artikkelista ”Gjerningenes vei” kirjassa ”Guds veier til himmelen”(Suomeksi julkaistu nimellä Tiet elämään), joka on julkaistu marraskuussa 1935.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.