Syytöksiä - Syyttäjä

Syytöksiä - Syyttäjä

Tärkeää lukea: Kuinka voittaa Saatanan valheet ja syytökset.

14 Minuuttia ·

”Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.” Room. 8:33.

Maailma on täynnä syytöstä. Kansat syyttävät toisiaan. Ihmiset toisiaan. Jumalan seurakunnassakin syytökset ovat moninaiset. Syytösten lähde on ihmisten pahuudessa; syytökset täyttävät ihmisten ajatukset ja toiminnan. Kaikkein puhtainkin elämä, jollainen Kristuksen elämä oli, joutuu kärsimään syytöksistä, samoin kuin kaikkein kurjin syntinenkin.

Mistä syytökset tulevat?

Syytösten lähde on syyttäjässä. Ja syyttäjä on Saatana ja hänen enkelinsä. Voidaanko sanoa, että Kristus syyttää, että Henki syyttää? Ei. Kristuksen Henki osoittaa todeksi ihmisen synnin, vanhurskauden ja tuomion. Tämä todeksi osoittaminen ei sisällä ainuttakaan laupeudetonta syytöstä, vaan sen takana on ääretön rakkaus ja laupeus.

Syytös ei ole sellainen: Se on kova, brutaali, paha ja pukeutunut valheelliseen vanhurskauteen. Syytös ihmistä kohtaan on yhteydessä hänen lihaansa, mutta se ei ole liha. Se on henki, syytöshenki.

Liha haluaa nauttia ja voida hyvin. Se haluaa mässäillä himoissa ja haluissa. Mutta huomaapa syytös: Kun saat jotain toista vastaan, syyöshenki on kohta paikalla pitäen pitkiä saarnoja sisimmässäsi. Se panee muistisi liikkeelle ja vetää esiin kaiken sen pahan, mistä se pystyy samaan otteen. Se kokoaa syytösten summaksi kaiken pahan mustamaalatakseen tätä henkilöä mahdollisimman paljon.

Tämä syytöshenki riehuu myös uskovien keskuudessa. Kauheus siinä on se, että se saa ihmisen näennäisesti kokemaan, että hänellä on oikeus syyttää. Se paljastaa kylmäverisesti toisen virheet, heikkoudet, pyhyyden puutteen ja ymmärryksen puutteen.

Jos kuuntelemme syytöshenkeä, huomaamme, ettei se ole valmis yhden päivän aikana lopettaakseen siihen. Se ilmaantuu uudestaan. Se repii asian uudelleen esille, tuo esiin uusia syytteitä toista kohtaan, uusia epäilyksiä, ottaa esiin kaikki asiat niiden pahimmassa valossa. Et saa rauhaa syytöshengestä. Sen tarkoitus on saada vankka sija sinussa. Ja eräänä päivänä sinun on saatava myötätuulta syytöksillesi. Menet toisten veljien luo syyttämään jotain veljeäsi. Sinusta on tullut syytöshengen työkalu. Korotat äänesi ja mustamaalaat veljeäsi. Itse koet olevasi oikeutetusti vanhurskas, katkera viha virtaa sinusta. Toiset kuuntelevat, sillä he eivät erota hyvän ja pahan ääniä toisistaan, ja tulevat saastuteuiksi.

Syytöshenki on tehnyt sinussa työtä niin kauan, että se on tarttunut sinuun kiinni ”katkeruuden juurena”. Ja sen hedelmät ovat kauhistuttavat.

Olet harmistunut pelkästään ajatellessasi tätä henkilöä, ja syyttäjä saa sinut ajattelemaan häntä usein, erittäin usein. Kun mielesi on tyhjä, nämä ajatukset työntyvätt esiin. Sinä et pelkästään harmistu, sinä tulet kiukkuiseksi, juoruilevaksi, ja saastutat toisia mitä suurimmassa määrin, koska epäluottamus saa sinut helposti valtaansa, ja saat toiset vastaanottamaan saman hengen. Masennut itse, koska oma elämäsi ei ole puhdas, ja silloin syytöshenki syyttää myös sinua. Kun rukoilet, se syyttää sinua kurjasta elämästäsi ja pilkkaa rukouksiasi. Jos haluat todistaa, se kutsuu sinua teeskentelijäksi.

Syyttäjähengen päämäärä on moninainen. Ensiksi sinun tuhoamisesi, sitten yhden tai useamman veljen tuhoaminen, sitten lähimpiesi tuhoaminen, niin että he voivat saada saman hengen kuin sinä, samat pahat juuret, saman katkeruuden, ja lopuksi Jumalan asian tuhoaminen. Kuinka moneen paikkaan seurakunnissa syytöshenki onkaan tullut nostaakseen toisen toista vastaan, ja he ovat tulleet temmatuiksi pois keskinäisestä yhteydestään kauheassa katkeruudessa, jossa jokainen uskoo olevansa oikeassa? Niillä, jotka syyttävät, täytyy olla peruste syytöksilleen, siksi tämä henki kokee omaavansa vankan ja vanhurskaan perustan.

Saatana syytti Jumalaa ja sai Eevan epäilemään sitä, mitä Jumala oli puhunut tälle. Saatana syytti Jobia Jumalan edessä ja kyseenalaisti Jobin vanhurskauden, joka hänen mielestään oli itsekkyyttä. Monet maailmassa syyttävät tänään Jumalaa siitä, ettei hän ole rakastava eikä oikeudenmukainen, koska hän sallii niin monen asian tapahtuvan. Jos hän olisi rakkaus, niin kuin hänestä on kirjoitettu, hän ehkäisisi jne., kuuluu syytös Jumalaa kohtaan.

Ilmestyskirjassa 12:10-11 on kirjoitettu mm.: ”…meidän veljiemme syyttäjä on heitetty ulos, hän joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä. He ovat voittaneet hänet Karitsan veren ja todistuksensa sanan kautta eivätkä ole rakastaneet henkeään vaan ovat olleet alttiit kuolemaan asti.”

Saatana syyttää veljiä Jumalan edessä, ja hän syyttää veljeä toiselle veljelle. Syyttäjä toimii kaikkialla ja haluaa ennen kaikkea hyväksyntää tuomioilleen. Näemme hänen olemuksensa tulevan yhä uudestaan esiin niissä, jotka ovat tämän hengen valtaamia. He toimivat kaikkialla saaden aikaan panettelua, epäluuloa ja muita pahoia ajatuksia saadakseen tuomioilleen hyväksyntää. Ja kun he saavat monia mukaansa, he vahvistuvat valtavasti tässä hengessä!

Kiusanhenki

Tämä henki on todellinen kiusanhenki niille, jotka ovat sen valtaamia. Se pitää jatkuvasti vanhoja ja uusia, maustettuja saarnojaan sydämessä. Emme ole tyytyväisiä Jumalaan emmekä ihmisiin. Lohdutusta saamme ainoastaan saman hengen ja samanmielisten uudesta ravinnosta, ja se lohdutus on ehdottomasti syynä siihen, että harmistumme, kiusaannumme ja tuskastumme yhä enemmän.

Moni Jumalan lapsi elää tämän hengen ja sen syvien katkeruuden juurten vaikutuksen alaisena. Lue Eesausta, Hepr. 12:15-17. Hän tahtoi periä siunauksen, mutta hänet hylättiin, eikä hän löytänyt tilaa kääntymiselle. Hänessä ei ollut tilaa kääntymiselle. Hänen sydämessään oli katkeruuden juuri, (jae 15) eikä siunauksille riittänyt tilaa. Siksi hänet hylättiin. Kuinka moni uskova jääkään ilman siunausta samasta syystä, vaikka he Eesaun tavoin etsivät sitä kyynelin.

Kun tajuamme. että syytösten takana on jokin henki, ymmärrämme myös Jaakobia hänen sanoessaan: ”Myös kieli on tuli, vääryyden maailma. Kieli on jäsenistämme se, joka tahraa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen helvetistä.” Jaak. 3:6. Ymmärrämme, mistä syytöshenki on peräisin. Sinä, joka syytät veljeäsi katkerana, helvetti ja sen henget sytyttävät kielesi tuleen. Jaakob kirjoittaa edelleen: ”Kielellä me ylistämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä” (syytämme ja tuomitsemme heidän elämäänsä pahana, ja kiroamme sitä). Jaakob sanoo:”Näin ei saa olla, veljeni!” Jaak. 3:9-10.

Kuka voi syyttää Jumalan valittuja?” Paavali kysyy. ”Jumala on se, joka vanhurskauttaa.” Room. 8:33. Niin, Jumala olkoon ylistetty - hän on tuomari - ja kaikkien syyttävien tuomareiden yläpuolella niin taivaassa, maan päällä kuin helvetissäkin.

Jos joku syytöshengen valtaama ryhtyy syyttämään sinua, älä pelkää. Jumala on se, joka vanhurskauttaa. Sinun ei tarvitse tehdä tiliä tälle syytöshengelle. Se pilkkaa todisteitasi. Se kumoaa sinut uusilla syytöksillä. Syytöshenki on ylpeä. Ainoa asia, mihin se pyrkii on se, että tunnustat ja myönnät sen olevan oikeassa. Ja silloinhan se esiintyy ”totuuden henkenä”, ja se tulee kunnioitetuksi.

Tuo asiasi Jumalan eteen. ”Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? …Kristus Jeesus on kuollut (minun syntieni tähden), niin, ja enemmänkin, onpa hänet vielä herätettykin (minun vanhurskauttamisekseni hänen kuolemansa kautta), ja hän on Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme.” Room. 8:33-34.

Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska vai ahdistus, vaino …? Paavali huutaa.

Ehkä syytöshengellä on perusteensa, ja Jumalan Henkikin on saanut meidät vakuuttuneiksi siitä, että elämässämme on jotain vääryyttä, mutta se on puhdistettu pois Jeesuksen kuoleman kautta ja mitätöity hänen ylösnousemuksensa kautta, jolloin Kristus sitäkin enemmän rukoilee puolestamme, ja voimme turvallisesti kieltää syyttäjähengen syyttipä se meitä suoraan tai tulipa se epäsuorasti ihmisten taholta.

Syytöshengen ja Kristuksen Hengen vastakkainasettelu

Syytöshenki on katkera ja tuomitseva eikä tuo meille pelastusta. Jumalan Henki vakuuttaa meitä ja tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet pelastaen meidät. Jumalan Henki on anteeksiantava, rakkaus ei katkeroidu eikä muistele kärsimäänsä pahaa. Syytöshenki muistelee ja kokoaa pahaa. Kristuksen Henki on esirukouksen henki, syyttäjä kantaa oikeutetusti nimeään. Esirukouksen henki menee veljien virheiden ja puutteiden kanssa Jumalan eteen, syytöshenki levittää ne Jumalan eteen ja kaikkiin taivaan tuuliin.

Henki on puolustajamme, asianajajamme Isän edessä, Saatana syyttäjämme.

Pelastus

Jos joku on saanut katkeran syytöshengen itseensä, kuinka tästä kiusanhengestä voi pästä eroon?

On tutkittava, mistä se on peräisin, mikä on syynä siihen, että otit sen vastaan. Niin kauan kuin tämä henki on jossain sielussa, tämä sielu ei voi puhdistua. Tämä henki täytyty kieltää täysin. Kirota se pois elämästäsi.  On kieltäydyttävä kuuntelemasta sen syytöksiä sen mustamaalatessa kaikkea. Sinun on oltava halukas antamaan anteeksi, niin kuin Kristus on antanut anteeksi sinulle. Oltava halukas siihen, ettet enää muistele kärsimääsi pahaa. Silloin kaikki synnit, jotka itse olet tehnyt, voivat tulla pyyhityiksi pois Jeesuksen veressä.

Mutta siitä tulee sinulle taistelu elämästä ja kuolemasta. Sinun on tunnustettava, että kyseessä todella on syytöshenki, ja sitten käytävä taisteluun sitä vastaan. Ala rukoilla Jumalaa tätä henkeä vastaan. Rukoile, sillä kysymys on elämästäsi. Sinä tiedät, että se, joka ei sydämestään anna anteeksi veljelleen, ei myöskään voi odottaa itse saavansa anteeksi. Jos alat rukoilla tätä henkeä vastaan, se alkaa raivota pahemmin kuin koskaan aikaisemmin. Jos mahdollista, yritä saada joku sellainen, joka on puhdas tästä hengestä, tukemaan sinua rukouksessa, ja ole kestävä, kunnes voitto on saavutettu.

Sellaisten, jotka ovat usein liikkeellä monien uskovien parissa, on oltava varovaisia ja tuomittava henget, ovatko ne Jumalasta. On nimittäin helppo olla yhtä mieltä sellaisen kanssa, joka on tämän hengen saastuttama. Vaikka hänen sanansa kuulostaisivatkin oikeilta, hänen henkensä on silti katkera. Uskovia, joissa tämä henki vaikuttaa, on kohdeltava rakkaudella, vaikka heidän syytöksensä kohdistuisaivatkin sinuun. Heitä tulee kaikessa katkeruudessaankin sääliä, sillä he eivät tiedä itse olevansa Saatanan pettämiä. Voit rukoilla heidät vapaiksi rukoilemalla sitä henkeä vastaan, joka on vallannut heidät. Tai, jos itse olet puhdas ja riittävän voimakas, voit ajaa sen hengen ulos. ” Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: Minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia …” Mark. 16:17.

Rukoillessasi Jumalaa näiden sielujen puolesta Saatana saattaa hyökätä kimppuusi seuraavanlaisilla syytöksillä: ”Sinun on oltava varovainen, et rukoile tarpeeksi hyvin. Rukouksesi eivät tule koskaan kuulluiksi jne. Tämä on liian vaikeaa, voit aivan yhtä hyvin luovuttaa”. Tällä tavoin Saatanan äänet pilkkaavat rukouksiasi. Jumala ei tee niin.

Näe, mikä arvo rukouksillasi on. Niillä voit vastustaa Saatanan pilkkaamista. ” Vielä tuli yksi enkeli ja asettui alttarin ääreen. Hänellä oli kultainen suitsutusastia, ja hänelle annettiin paljon suitsukkeita pantavaksi kaikkien pyhien rukouksiin kultaiselle alttarille, joka oli valtaistuimen edessä. Ja suitsukkeiden savu nousi enkelin kädestä pyhien ihmisten rukousten mukana Jumalan eteen.” Ilm. 8:3-4. Jumala antaa niin suuren arvon rukouksillesi, että ne pannaan kultaiselle alttarille Jumalan valtaistuimen eteen.

Älä sen tähden anna Saatanan ottaa sinulta pois mitään uskon suurista arvoista. Vastustakaamme häntä kaikilla alueilla, niin hän on pakeneva (Jaak. 4:7).

Lue lisää tästä aiheesta:
Ei ole aikaa kuunnella syyttäjää

 

 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.