Onko Jeesus ensirakkautesi?

Onko Jeesus ensirakkautesi?

Meidän on hyvä tutkia itseämme nähdäksemme onko Jeesus edelleen ensirakkautemme.

4 Minuuttia ·

”Olet hylännyt ensirakkautesi”

Jeesus kirjoitti apostoli Johanneksen välityksellä kirjeen Efesoksen seurakunnan enkelille. Hän sanoi enkelille:

”Minä tiedän sinun tekosi, vaivannäkösi ja kestävyytesi. Tiedän myös, ettet voi sietää pahoja ihmisiä, ja että olet koetellut niitä, jotka sanovat olevansa apostoleja, vaikka eivät ole, ja olet havainnut heidät valehtelijoiksi. Sinulla on kestävyyttä, ja paljon olet kärsinyt minun nimeni tähden etkä ole väsynyt. Mutta se minulla on sinua vastaan, että olet hylännyt ensirakkautesi.” Ilm. 2:2-4.

Hänen lukuisat hyvät tekonsa eivät siis riittäneet, koska hän oli hylännyt ensirakkautensa – sen rakkauden Jeesukseen, mikä oli syntynyt hänen sydämessään silloin, kun hän tuli uskoon.

Mitä on ”ensirakkaus”?

Ensirakkaus merkitsee rakkautta, joka on tärkeämpi kuin mikään muu: Suurin rakkaus.

Suurempi kuin rakkautemme:

Itseämme kohtaan

Perhettämme kohtaan

Ystäviämme kohtaan

Vaikka rakastamme ja palvelemme ja annamme toisille, rakkautemme Jeesusta kohtaan täytyy olla tärkein voidaksemme rakastaa heitä jumalallisella rakkaudella. Sen tähden Jeesus sanoi:

"Jos joku tulee minun luokseni eikä vihaa isäänsä ja äitiään, vaimoaan ja lapsiaan, veljiään ja sisariaan, jopa omaa elämäänsä, hän ei voi olla minun opetuslapseni.” Luuk. 14:26.

Jeesuksen rakastaminen tarkoittaa hänen käskyjensä noudattamista (Joh. 14:15).  Jos omat toiveemme tai suhteemme toisiin tai mikä muu tahansa houkuttelisi meitä rikkomaan yhtä hänen käskyistään, ensirakkaus saisi meidät asettamaan Jeesuksen kaiken muun edelle ja valitsemaan hyvän tekemisen. Sen tähden Jeesus käyttää niin voimakasta sanaa kuin viha. Meidän tulee vihata kaikkea, mikä pyrkii saamaan meidät tekemään syntiä häntä vastaan.

Kun meillä on tämä ensirakkaus, teemme kaiken Jeesuksen tähden. Emme tee hyvää ja valitse oikein vain velvollisuudesta tai saadaksemme kunniaa. Toimimme vain yhdestä syystä, Jeesuksen tähden.

Ensirakkaus: toimiminen oikein perustein

Voimme helposti olla innokkaita tekemään hyviä tekoja väärin perustein, erityisesti silloin, kun kysymyksessä on ulkoinen palvelus. Meidän on jatkuvasti tuomittava itseämme ja puhdistettava pois jokainen halu saada kunniaa, toivomus siitä, että meillä on hyvä maine ihmisten keskuudessa. Silloin voimme pysyä ensirakkaudessa Jeesusta kohtaan, jolloin teemme kaikki tekomme rakkaudesta Jeesukseen (1. Kor. 16:14).

Tulemme helposti vaikutetuiksi tekemään asioita sillä perusteella, mitä ystävämme ja perheenjäsenemme sanovat ja ajattelevat. Olemme kiinnostuneita siitä, mitä he ajattelevat tehdessämme yhtä tai toista, tai jos annamme inhimillisen järkemme ja mielipiteemme saada meidät vakuuttumaan siitä, että ei kannata pitää Kristuksen käskyjä. Ensirakkaudessa oleminen tarkoittaa sitä, että punnitsemme tekomme vaaássa, mikä on Jumalan sana.

Ensirakkaus Kristusta kohtaan saa meidät etsimään sitä, että voisimme tulla hänen kuvansa kaltaisiksi ja oppisimme toimimaan ja reagoimaan, niin kuin hän (Room. 8:29). Silloin Hengen hedelmästä tulee luontomme, ja opimme rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, lempeyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, nöyryyttä ja itsehillintää (Gal. 5:22-23). Tekomme ovat silloin siunaus ja esimerkki ja voimme osoittaa ihmisille jumalallista rakkautta. Kun ennen kaikkea muuta otamme huomioon Jeesuksen, olosuhteet kukoistavat, sillä yksikään tekomme ei ole synnin saastuttama, emmekä ole etsineet omaamme. Ennen kaikkea tämä koskee suhdettamme Isään ja Poikaan, ja sitten myös maallisiin asioihin.

Lue myös: Tiesitkö, että Jeesuksen elämä voi tulla sinun elämäksesi?

Kirje Jeesukselta

Mitä Jeesus sanoisi, jos hän lähettäisi kirjeen sinulle? Voisiko hän kehua rakkauttasi häntä kohtaan vai pitäisikö hänen kurittaa ja kehottaa sinua, niin kuin Efesoksen seurakunnan enkeliä: ”Muista siis, mistä olet langennut, tee parannus ja tee niitä ensimmäisiä tekoja” (Ilm. 2:5)! Se, että meillä on tämä ensirakkaus ja että teemme innoissamme kaiken hänen tähtensä, kun olemme antaneet sydämemme Jeesukselle, on valtavan hyvä asia. Mutta pysyminen tässä rakkaudessa kaikissa olosuhteissa koko elämän ajan väsymättä, omaamme etsimättä, johtaa ikuiseen elämään.

”Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle ja rukoilkaa Pyhässä Hengessä ja niin pysykää Jumalan rakkaudessa odottaessanne Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi.” Juud. 20-21.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.