"Olen liian nuori!"

"Olen liian nuori!"

Oletko joskus ajatellut tai lausunut näitä sanoja? Tiedätkö, mitä Jumala sanoi Jeremialle hänen sanoessaan tämän?

4 Minuuttia ·

Kuinka vanha sinun tulee olla voidaksesi elää opetuslapsen elämää?

Kuinka vanha sinun tulee olla voidaksesi palvella Jumalaa?

Kuinka vanha sinun tulee olla elääksesi voittoelämää?

Kuinka vanha sinun tulee olla tehdäksesi Jumalan tahdon?

On helppo sanoa ”olen liian nuori” tämän ja tuon toteuttamiseksi. Tai tuntea, ettet voi ottaa sellaista vastuuta. Että olet liian nuori todella ymmärtääksesi, liian nuori voidaksesi tehdä eroa, ollaksesi hyödyksi, palvellaksesi Jumalaa. Se voi vaikuttaa pelottavalta, ylenpalttiselta ja mahdottomalta. Tai ehkä koet, ettet ole valmis ryhtymään siihen.

Kertomus Jeremiasta

Raamatussa on todellakin kertomus nuoresta miehestä, joka koki juuri näin. Jeremia oli valtavan nuori, kun Jumala tuli hänen luokseen ja kertoi hänelle valinneensa hänet Israelin profeetaksi. (Jotkut kertomukset sanovat hänen olleen vain 17 -vuotias!) Jeremia ajatteli varmaankin: ”Täytyy olla toisia, jotka olisivat parempi valinta tähän. Ihmiset eivät koskaan kuuntelisi minua. En voi ottaa vastuuta tästä.” Tämä on tietenkin vain arvelua, mutta kuvittele vain, mitä ajatuksia sinun päässäsi olisi liikkunut samassa tilanteessa.

Mutta silloin Jeremia sanoi: "Voi, Herra, Herra! Enhän minä osaa puhua, sillä minä olen nuori!" Jer. 1:6.

Mitä Jeremia näki? Hän näki sen, mitä hän tiesi itsestään. Mihin hän pystyisi – hän, Jeremia, tavallinen nuorukainen. Mutta mitä hänen olisi pitänyt nähdä? Hänen olisi pitänyt nähdä, että se, mitä Jumala näytti hänelle, olisi mahdollista, ja sen, mitä hän voisi saavuttaa, kun Jumala oli hänen kanssaan. Jumalan antamalle työlle ei ollut mitään ikärajaa. Hänen täytyi vain olla kuuliainen Jumalalle. Jumala kyllä hoitaisi loput hänen kauttaan.

"Älä sano: ‘Minä olen nuori', vaan mene, minne ikinä minä sinut lähetän, ja puhu kaikki, mitä minä käsken sinun puhua. Älä pelkää ihmisiä, sillä minä olen sinun kanssasi ja pelastan sinut, sanoo Herra.’" Jer. 1:7-8.

Kertomus Jeremiasta on erinomainen esimerkki tämän päivän nuorille!

Et ole koskaan liian nuori!

Älä siis koskaan ajattele olevasi liian nuori! Mitä Jumala oikeastaan pyytää sinua tekemään?

”Jeesus sanoi kaikille: Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.” Luuk. 9:23.

Se ei ole sen kummempaa kuin, että luovut omasta tahdostasi: tehdäksesi sen, minkä tiedät olevan oikein juuri nyt, tällä hetkellä. Mitä nuorempi olet, kun alat kulkea tätä tietä, sitä parempi sinulle! Voit lujittua Kristukseen nuoresta iästä lähtien ja voit kasvaa Jumalassa. Voit varjeltua maailman pahuudelta, voit pelastua lihassasi asuvasta synnistä, jolloin elämästäsi tulee hyvää, puhdasta ja vapaata!

Voit varmasti tuntea, ettei se ole sinulle mahdollista. Tunnet itsesi hyvin, ja koet, ettet vain kykene siihen. Mutta Jumala on oleva kanssasi, aivan niin kuin hän oli Jeremian kanssa! Jokainen sydän, joka haluaa palvella häntä, on sydän, jota hän haluaa vahvistaa ja auttaa, niin että tulet aina onnistumaan!

”Sillä Herran silmät tarkkailevat koko maata vahvistaakseen niitä, jotka ehyellä sydämellä ovat antautuneet hänelle.” 2. Aikak. 16:9.

Lue lisää täältä: Mitä tarkoittaa ristinsä ottaminen joka päivä?

Ole esikuva

Äläkä anna kenenkään toisen sanoa sinulle, että olet liian nuori! Kun Timoteus oli hyvin nuori, Paavali piti häntä kaikkein uskollisimpana työtoverinaan ja antoi hänelle paljon vastuuta seurakunnassa. Timoteusta vanhempia oli varmasti useita, jotka pitivät tätä ratkaisua vääränä, mutta Paavali sanoi Timoteukselle: ”Älköön kukaan väheksykö sinua nuoruutesi tähden. Ole sinä uskovien esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa ja puhtaudessa!” 1. Tim. 4:12.

Et ole liian nuori olemaan esikuva. Et ole liian nuori voittamaan syntiä. Et ole liian nuori ottamaan vastuuta omasta elämästäsi ja tekemään oikeita valintoja. Et ole liian nuori katsomaan eteenpäin tehdäksesi ne valinnat, jotka varmistavat sinulle hyvän ja siunatun tulevaisuuden. Et ole liian nuori tekemään tiliä elämästäsi. Voit aloittaa tänään tehden sitä, minkä tiedät olevan oikein, eikä sinun koskaan tarvitse lopettaa sitä.

Valitse tänään hyvän tekeminen! Vastaa kyllä kutsumuksellesi ja luovu omasta tahdostasi tänään, niin että voit tehdä Jumalan tahdon maan päällä! Valitse tänään voittaminen, kun tulet kiusatuksi! Valitse tänään elämä Jumalassa, sen sijaan että eläisit itsellesi!

Itse asiassa nuori on hyvin varustautunut toimintaan. Sinulla on energiaa, olet innostunut ja intohimoinen. Tiedät, kuinka paljon aikaa ja voimia käytät asioihin, joista olet todella innostunut… Voit kohdistaa ja antaa tämän energian ja innon Jumalan palvelemiseen, tehdäksesi hänen tahtonsa, niin että voitat nuoruusajan kiusaukset.

Raamatunkohdat ovat peräisin Raamattu Kansalle- käännöksestä. 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.