Mitä Raamattu sanoo tuomiopäivästä?

Mitä Raamattu sanoo tuomiopäivästä?

Tutustu siihen, mitä tulee tapahtumaan sinä päivänä, kun kaikkien pitää ilmestyä Kristuksen tuomioistuimen eteen.

5 Minuuttia ·

Tuomiopäivä. Tunnetaan myös nimellä viimeinen tuomio. Se on viimeinen tapahtuma ennen kuin Jumala tekee lopun vanhasta taivaasta ja vanhasta maasta, jonka synti on turmellut. Ennen kuin hän luo uuden taivaan ja uuden maan, hänen pitää poistaa kaikki, mikä voi tuoda mukanaan synnin uuteen luomukseen.

Paholainen on heitetty tulimereen, missä peto ja väärä profeetta (Antikristus) ovat olleet jo siitä saakka, kun Jeesus tuli takaisin ja voitti heidät ennen tuhatvuotisen valtakunnan alkua. Tämä on iankaikkinen rangaistus heidän synnistään ja nousustaan Jumalaa vastaan. Nyt on tullut se aika, jolloin Jumala tuomitsee, ketkä joutuvat heidän kanssaan tulimereen, ja ketkä ovat arvollisia saamaan paikan uudessa maassa.

«…sillä meidän kaikkien on tultava Kristuksen tuomioistuimen eteen, jotta kukin saisi sen mukaan, mitä hän ruumiissa ollessaan on tehnyt hyvää tai pahaa.» 2. Kor. 5:10.

Ajatus viimeisistä ajoista saattaa herättää meissä pelkoa, mutta niin ei tarvitse olla. Lue tästä artikkelista, kuinka voimme parhaiten valmistautua päivään, jolloin kohtaamme Jeesuksen!

Morsian ja marttyyrit

Ne, jotka ovat Kristuksen morsiamessa, välttyvät tältä tuomiolta. He ovat jo olleet Kristuksen tuomioistuimen edessä päivittäisissä olosuhteissaan. He ovat antaneet valon valaista sydämeensä ja osoittaa synnin ja vääryyden, mikä heidän piti selvittää. He ovat omasta vapaasta tahdostaan tunnustaneet syntinsä, ryhtyneet taisteluun sitä vastaan ja tulleet puhdistetuiksi Jeesuksen veren kautta. He eivät ole pelkästään ottaneet vastaan anteeksiantoa, vaan he ovat käyttäneet voimaa, joka on saatavana Pyhässä Hengessä synnin voittamiseksi.

He ovat jo seisseet Kristuksen tuomioistuimen edessä päivittäisissä olosuhteissaan.

«Mutta jos tutkisimme itseämme, meitä ei tuomittaisi. Mutta kun meitä tuomitaan, se on meille Herran kuritusta, ettei meitä yhdessä maailman kanssa tuomittaisi kadotukseen.» 1. Kor. 11:31-32.

Marttyyrit ovat myös vapautettuja tästä tuomiosta – he, jotka ovat menneet läpi suuren ahdistuksen, vastustaneet petoa, eivätkä ole ottaneet itsellen pedon merkkiä ja jotka tapettiin uskollisuutensa takia. (Ilm. 13:15-17) Heidät on jo koeteltu ja he ovat hallinneet yhdessä Jeesuksen kanssa tuhat vuotta. (Ilm. 20:4)

Kirjat avataan

«Minä näin suuren valkoisen valtaistuimen ja sillä istuvan. Hänen kasvojaan pakenivat taivas ja maa, eikä niille löytynyt sijaa. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin. Avattiin vielä yksi kirja, elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. » Ilm. 20:11-15.

Jokainen meistä kirjoittaa kirjan elämällään. Kaikki, mitä teemme, registeröidään.

Jumalan kirjanpito on niin tarkka, että Jeesus sanoo, että meidän tulee vastata jopa jokaisesta turhasta sanasta. Jokainen meistä kirjoittaa kirjan elämällään. Kaikki, mitä teemme, registeröidään. Ajattele, millaista se on, kun Jumala alkaa selata muistiinpanoja. Jos olemme tehneet syntiä, meillä on mahdollisuus nyt eläessämme kääntyä ja saada ne anteeksi. Silloin Jumala pyyhkii synnin pois, eikä sitä enää koskaan muisteta. Kun kirjat sitten avataan, meidän tulee tehdä tiliä vain hyvistä teoistamme.

«Heidän syntejään ja laittomuuksiaan minä en enää muista.» Hebr. 10:17.

Vanhurskas tuomio

«Kaikki kansat kootaan hänen eteensä, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, niin kuin paimen erottaa lampaat vuohista. Hän asettaa lampaat oikealle puolelleen ja vuohet vasemmalle.» Matt. 25:31-46.

Kaikki kutsutaan suuren valkoisen valtaistuimen eteen sinä päivänä, jopa ne miljoonat ihmiset, jotka ovat olleet tietämättömiä laista ja evankeliumista. Kuitenkin Jumala loi jokaiseen ihmiseen jotain valtavan tärkeää – omantunnon. Lait hyvästä ja pahasta on kirjoitettu sydämiin, ja omantunnon tulisi ohjata ihmisten toimintaa. Siksi myös heillä on jotain vastattavaa sinä päivänä, kun Jumala tuomitsee ihmisten salaisuudet. Jos heillä ei kuitenkaan ole ollut ymmärrystä oikeasta ja väärästä jollakin alueella, heitä ei tuomita siitä. (Lue Room. 2:12-16.)

Lait hyvästä ja pahasta on kirjoitettu sydämiin, ja omantunnon tulisi ohjata ihmisten toimintaa.

Silloin Jesus sanoo: «Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin muukalainen, ja te otitte minut luoksenne. Minä olin alaston, ja te vaatetitte minut. Minä olin sairaana, ja te kävitte minua katsomassa. Minä olin vankilassa, ja te tulitte minun luokseni. Silloin vanhurskaat vastasivat hänelle: ‘Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja annoimme sinulle ruokaa, tai janoisena ja annoimme sinulle juotavaa?'» Matt. 25:35-37.

Vaikka he olivat tietämättömiä siitä, että he palvelivat Jeesusta teoillaan, hän sanoo heille: «Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte periä valtakunnan, joka on ollut valmistettuna teitä varten maailman perustamisesta asti.» Matt. 25:34. Tämä on heidän palkkansa siitä, että he ovat seuranneet omaatuntoaan ja olleet kuuliaisia lakia kohtaan, joka on kirjoitettu ihmisten sydämeen.

«Mutta kirkkaus, kunnia ja rauha jokaiselle, joka tekee hyvää, ensin juutalaiselle, sitten myös kreikkalaiselle, sillä Jumala ei katso henkilöön.» Room. 2:10-11.

Kaikille, jotka paaduttivat sydämensä hyvälle, jotka menivät omaatuntoaan vastaan ja tekivät sitä, mikä oli pahaa, vaikka he tiesivät, mikä oli oikein, Jeesus sanoo: «Menkää pois minun luotani, te kirotut, siihen ikuiseen tuleen, joka on valmistettu Paholaiselle  ja hänen enkeleilleen.» Matt. 25:41.

Tilinteon aika

«Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi. Ja jos jonkun nimeä ei löytynyt elämän kirjaan kirjoitettuna, hänet heitettiin tuliseen järveen.» Ilm. 20:14-15. Ei ihme, että Jeesus sanoi, että meidän tulee iloita, kun nimemme on kirjoitettu elämän kirjaan!

Silloin tilinteko on suoritettu ja kaikki on asetettu oikeutetulle paikalleen. Synti ja kuolema on lopullisesti poissa ikuisiksi ajoiksi. Poissa on kaikki kärsimys ja kurjuus, ja huolimatta Saatanan petollisesta voimasta, Jumala on viisaudessaan ja vallassaan vienyt työnsä päätökseen morsiamessa, marttyyreissä ja lampaissa, jotka on koottu Jeesuksen oikealle puolelle. Nämä ovat ne, jotka on kirjoitettu elämän kirjaan, ja jotka tulevat elämään iankaikkisesti Isän ja Pojan kanssa uudessa taivaassa ja uudessa maassa.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.