Kristitty, joka on todella vapaa

Kristitty, joka on todella vapaa

Poika on vapauttanut meidät … mutta mihin meillä on vapaus?

4 Minuuttia ·

Vapaus Kristuksessa

"Jos siis Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita." Joh. 8:36.

Ristinkuolemansa kautta Jeesus on vapauttanut meidät synnin ja kuoleman laista (Room. 8:2). Vapaus Kristuksessa on armo, jota emme voi käsittää!

Se tarkoittaa vapautta niin monista asioista, joita koemme täällä päivittäisessä elämässämme.

Vapaus synnin tekemisestä

Synnin tekeminen on sellaisten tekojen tekemistä, jotka tiedämme etukäteen Jumalan sanan ja tahdon vastaisiksi. Jakeet 31-36 Johanneksen evankeliumin 8. luvussa osoittavat aivan selvästi, että meillä on täysi vapaus valita periksiantamattomuus, kun meitä kiusataan syntiin:

"Sitten Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: Jos te pysytte minun sanassani, te todella olette minun opetuslapsiani ja tulette tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita. He vastasivat hänelle: Me olemme Abrahamin siementä emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka sinä sitten voit sanoa: Teistä tulee vapaita? Jeesus vastasi ja sanoi heille: Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa iäti, mutta poika pysyy. Jos siis Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita."

Tämä on todellista vapautta.

Vapaus Saatanasta

Tulemme vapaiksi Saatanan ahdistelusta. Meidän ei tarvitse kuunnella hänen valheitaan ja syytöksiään kaikenlaisista asioista. Olemme vapaita vastustamaan häntä ja polkemaan hänet jalkojemme alle (Room. 16:20). Kun hän yrittää saada meidät kuuntelemaan itseään, voimme sanoa: "Ei! Minut on kalliisti ostettu, kuulun Kristukselle enkä halua olla missään tekemisissä sinun kanssasi!" Ylistys Jumalalle siitä, että meillä on tällainen vapaus Kristuksessa.

Vapaus kunnioittaa toistemme omaatuntoa

Meillä on vapaus antaa toisten olla vapaita. Ei mitään vaatimusta siitä, miten toiset ovat tai mitä he tekevät. Jokaisella on vapaus seurata omaa omaatuntoaan ja olla kuuliainen Hengen johdatukselle omassa elämässään. Voin kenties tehdä jotakin hyvällä omallatunnolla, mihin toisella ei ole ollenkaan vapautta ja päinvastoin. Jos vaadimme, että toiset toimivat meidän omantuntomme mukaan, saatamme asettaa heille raskaita taakkoja. Kaikilla on kiistaton oikeus seurata omaa omaatuntoaan, ja kunnioitamme sitä. Omatunto ei myöskään ole pysyvä – se muuttuu ja "päivittyy", kun Jumala antaa meille valoa erilaisista asioista. Hän näyttää totuuttaan jokaiselle siinä määrin kuin hän on valmis ottamaan vastaan ja kestämään totuutta.

Vapaus muuttua

Meidän ei tarvitse pysyä samana henkilönä, kuin me olimme lähtötilanteessa. Jumala on antanut meille jokaiselle persoonallisuutemme, lahjamme ja talenttimme. Mutta siinä, mitä hän on meille antanut, löydämme rajamme – että se, mitä teemme, on usein kunnian etsimisen, ylpeyden ja muiden syntien tahraamaa.  Voimme kuitenkin tulla täysin vapaiksi kaikesta tästä! Me edistymme elämän tiellä, jolla löydämme nämä puutteet, ja meillä on täysi vapaus Hengessä voittaa ne siten, että tekomme puhdistetaan voidaksemme olla siunaukseksi, avuksi ja iloksi ja voimaksi toisille niine ominaisuuksinemme, jotka Jumala on antanut meille. Se on ihana vapaus – vapaus synnin rajoituksista.

Lue myös: Tässä syy, miksi muuttuminen on Jumalan lupauksista ihanin

Vapaus tehdä omia valintoja

Meillä on vapaa tahto. Meillä on täysi vapaus tehdä omat valintamme. Olemme silti edelleen vastuullisia valintojemme seurauksista. Kun me valitsemme oman vapaan tahtomme mukaan kerta toisensa jälkeen, meillä on mahdollisuus nähdä, mihin valintamme johtavat meidät, ja mitä niistä kehittyy. Saamme mahdollisuuden nähdä, kuinka hyviä tai huonoja valintamme olivat. Näin opimme aikaisemmista kokemuksista tekemään yhä parempia valintoja, sitä mukaa kuin aika kuluu. Tällä tavalla Jumala opettaa meitä ja tekee meistä ainutlaatuisia yksilöitä.

Tämä on todellista vapautta.

Vapaus ja hyvyys

Olemme vapaita tekemään niin paljon hyvää kuin haluamme. Synti on se, joka estää meitä olemasta hyviä ja tekemästä hyvää toisia kohtaan. Kun emme ole kärsimättömyytemme, temperamenttimme, kateutemme jne. orjia, voimme siunata ja olla hyviä ilman rajoja.

Jumala on uskomattoman hyvä. Hän on antanut meille niin pajon vapautta Kristuksessa. Jos me käytämme sitä oikein, meillä on rauha ja olemme iloisia ja vanhurskaita kaikessa, mitä teemme.

"Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen." Gal. 5:1.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.