Tässä syy, miksi muuttuminen on Jumalan lupauksista ihanin

Tässä syy, miksi muuttuminen on Jumalan lupauksista ihanin

Muuttuminen on yksi tärkeimmistä lupauksista Jumalan evankeliumissa.

5 Minuuttia ·

Tärkein osa Jumalan evankeliumista voidaan kiteyttää tähän yhteen sanaan: muuttuminen.

Jumala haluaa meidän suhteemme eniten sitä, että me muuttuisimme pois syntisestä ihmisluonnostamme ja saisimme osaa hänen kirkkaudestaan, täydellisestä jumalallisesta luonnosta. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa meidän luontomme, ajatuksemme ja taipumuksemme voivat muuttua. Voimme muuttua syntisestä raukasta täydelliseksi astiaksi, Jumalan kirkkauteen ja hyvyyteen. Mitään suurempaa lahjaa ei ole koko luomakunnassa.

"…ja niiden kautta lahjoittanut meille kallisarvoiset ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden avulla tulisitte osallisiksi jumalallisesta luonnosta ja pääsisitte pakoon turmelusta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee." 1.Piet.1:4.

Tie muuttumiseen

Jeesuksen kuvaksi muuttuminen maksaa jotakin. Jumalallisesta luonnosta osalliseksi tuleminen edellyttää sitä, että vanha luontoni tulee uhratuksi. Siksi Jeesus sanoo: "Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja harvat löytävät sen." (Matt. 7:14) Ja siksi niin harvat tahtovat luopua vanhasta inhimillisestä luonnostaan.

Luontoani ei voi "parantaa". Minusta pitää tulla kokonaan uusi luomus.

Tätä elämänmittaista muutosprosessia ei ole mahdollista aloittaa ilman, että ensin tunnustan, että inhimillinen luontoni on arvoton, kauhea ja synnin turmelema. Minun tulee huutaa sydämessäni: "Minä kurja ihminen!" (Room. 7:24) Minun pitää tuntea murhetta ja puutetta, mikä johtuu siitä, että en pysty palvelemaan Jumalaa siinä tilassa, missä olen. Luontoani ei voi "parantaa". Minusta pitää tulla kokonaan uusi luomus. (Gal. 6:15)

Kun olen tullut täysin tähän hengen köyhyyteen ja ymmärtänyt ja tunnustanut, että minussa ei asu mitään hyvää (Room. 7:18), silloin olen valmis aloittamaan vanhan luontoni vaihtamisen uuteen luontoon. Silloin olen valmis aloittamaan tällä tiellä, aloittamaan todella elämän muuttumiseksi.

Jumala tulee osoittamaan minulle tämän tien..

Muuttuminen tapahtuu vähä vähältä "kuolettamalla" vanha syntinen luontoni. Eri tilanteissa, mihin joudun päivän mittaan, löydän kärsimättömyyteni, kateuteni, vihani, itsekkyyteni, himoni ja ylpeyteni, jotka minussa tulevat esille. Kieltämällä nämä ajatukset ja kieltämällä niiden kasvamisen, kuoletan ne. (Kol. 3:5) Uhraan ne Jumalalle ja annan hänen muuttaa sen osan minusta. Se on uusi askel kaidalla tiellä.

Uhraan ne Jumalalle ja annan hänen muuttaa sen osan minusta. Se on uusi askel kaidalla tiellä.

Kun sitten syntinen ajatus tulee mieleeni, esimerkiksi kun tunnistan, että tämä on kateuden ajatus, voin kieltäytyä hyväksymästä sitä. Kiellän sen kasvamisen! Kateus on niin kaukana Jumalan luonnosta, kuin yö ja päivä! Tarvitaan suoranainen ihme, että tapahtuu muutos sellaisista syntisistä ajatuksista jumalalliseen luontoon. Huudan Jumalan puoleen, että hän pelastaisi minut synnistä ja rukoilen, että hän antaa minulle voimia kuolettaa sen. Rukoilen, että hän muuttaa minut.

Pyhä Henki antaa minulle voimaa kuolettaa syntinen ajatus. Ja kun se on kuollut, Jumala antaa minulle pienen osan jumalallista luontoa tilalle. Menen läpi tulen ja puhdistun. Jopa näennäisesti merkityksettömissä tilanteissa saan osaa mitä kalliimmista lupauksista ja jumalallisesta luonnosta, iankaikkisesta elämästä! Jumala tekee ihmeen minussa. Se motivoi olemaan uskollinen!

"Siksi te riemuitsette, vaikka nyt, jos on tarpeen, vähä aikaa joudutte murehtimaan monenlaisissa koettelemuksissa, jotta teidän uskonne havaittaisiin koetuksissa kestäväksi, paljon kallisarvoiseksi kuin katoava kulta, joka sekin koetellaan tulessa. ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä." 1.Piet. 1:6-7.

Päivittäinen muuttuminen

Mahdollisuuksia muuttumiseen on joka päivä. Ja ellen löydä niitä, elän turhaan! Ellen tunnusta syntiä itsessäni ja kuoleta sitä, silloin menen päivän läpi väärä päämäärä ajatuksissani!

Muuttuminen on jokapäiväinen tapahtuma, ei mikään taikatemppu, jonka Jumala toteuttaa joskus tulevaisuudessa, kun olen vanhempi.

Muuttuminen on jokapäiväinen tapahtuma, ei mikään taikatemppu, jonka Jumala toteuttaa joskus tulevaisuudessa, kun olen vanhempi. Jos olen sama henkilö tänään kuin olin eilen, kuinka silloin voin odottaa, että olisin täydellisesti muuttunut ihminen elämäni lopussa?

En ehkä huomaa tänään, että olisin oleellisesti erilainen henkilö kuin olin eilen. Usein muutokset ovat pieniä. Ja meillä on pitkä matka kuljettavana. Mutta jos en pysty huomaamaan muuttumistani päivästä toiseen, niin voin huomata sen viikon takaiseen. Tai kuukauden. Tai puolen vuoden.

Ja kun huomaan tulleeni kärsivällisemmäksi, minulla on enemmän rakkautta, olen saanut enemmän jumalanpelkoa, kuin mitä minulla oli aikaisemmin, silloin saan ylenpalttisen ilon! Voin katsoa elämääni ja havaita, että minulle on todellakin tullut helpommaksi olla kärsivällinen nyt kaikkien niiden kertojen vuoksi, kun olen kuolettanut kärsimättömyyden. Olen muutoksessa. Minä muutun.

Ihana päämäärä

Lopullinen elämäni päämäärä on se, että muutun niin paljon kuin mahdollista Kristuksen kuvaksi ja että tulen mahdollisimman täyteen jumalallista luontoa.

Kun sitten olen yhdessä toisten ihmisten kanssa, niin he kokevat vain iloa ja rauhaa ja rakkautta ja kärsivällisyyttä minun taholtani. Jeesus oli ihminen, kun hän oli täällä maan päällä, ja hän tuli kiusatuksi niin kuin jokainen ihminen, mutta hän taisteli syntiä vastaan eikä koskaan antanut periksi. Hänessä tapahtui muuttuminen, ja hän pystyi sanomaan: "Joka on nähnyt minut, hän on nähnyt Isän." (Luuk. 2:52, Joh. 14:7-10, 1. Piet. 4:1)

Koska Jeesus oli aina kuuliainen Isäänsä kohtaan, hän ei koskaan antanut periksi inhimillisessä luonnossaan oleville taipumuksille. Kova taistelu käytiin hänen sisällään, mutta ympärillä olevat ihmiset näkivät hänessä Isän.

Tämä on myös minun päämääräni! Tämä on minun kaipaukseni! Se on minun ainoa toiveeni täällä. Kumpa minäkin voisin sanoa: "Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän." Myös minä tulen saamaan jumalallista luontoa.

Jumalan armon kautta se on todellakin mahdollista.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.