Kääntymys

Kääntymys

Onko sinulla levoton olo? Tuntuuko elämä tyhjältä? Pyöriikö päässäsi rauhattomia ajatuksia ja monia kysymyksiä?

4 Minuuttia ·

Onko sinulla levoton olo? Tuntuuko elämä tyhjältä? Pyöriikö päässäsi rauhattomia ajatuksia ja monia kysymyksiä?

Raamatussa lukee, että ihminen on kuin savu, joka näkyy hetken ja haihtuu sitten pois. Tietoisuus siitä, että elämä maan päällä on niin lyhyt, voi synnyttää sinussa kaipauksen siitä, että elämälläsi olisi jokin tarkoitus. Haluat mielellään kokea, että Jumala on elävä Jumala ja toivot voivasi uskoa häneen. Tämä toive, jota voi olla vaikea kuvailla sanoin, voi olla ensimmäinen askel kohti kääntymistä.

Uusi suunta

Seuraava askel vaati toimintaa! Se, joka kääntyy, kääntyy pois jostakin johonkin. Tähän asti olet kulkenut yhteen suuntaan. Ehkä tiedät, että suhteessasi johonkin toiseen ihmiseen on jotain huonoa. Ehkä olet sanonut tai tehnyt jotain, joka on rikkonut toisten luottamuksen sinuun. Olet ehkä ollut epäoikeudenmukainen tai epärehellinen. Kun käännyt, sinun täytyy kulkea täysin päinvastaiseen suuntaan kuin ennen. Sinun täytyy rakentaa luottamus uudelleen ja järjestää ne asiat, jotka olivat menneet epäjärjestykseen elämässäsi. Tuntuuko vaikealta kääntyä 180 astetta? Ei ole tarkoitus, että joudut selviämään siitä yksin. On olemassa eräs, joka haluaa auttaa sinua! Jeesus on antanut meille lupauksen: Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Näitä sanoja on lupa muokata hieman ja kuvitella Jeesuksen sanovan: Sinä, joka haluat tulle läpikotaisin onnelliseksi, käänny minun puoleeni!

Se, joka kääntyy, kääntyy pois jostakin johonkin.

Jumala saa aikaan halun kääntyä

Kaipaus ja halu muuttaa suuntaa elämässäsi on Jumalan aikaansaama. Raamatussa on kysymys: Etkö ymmärrä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen? Apostoli Pietari puhui kerran juutalaisille. Hän teki heille selväksi, että he olivat tehneet syntiä ristiinnaulitessaan Jeesuksen. Kuullessaan sen, he tunsivat piston sydämessään. Siltä voi tuntua, kun tiedät tehneesi jotain väärää ja omatunto muistuttaa sinua siitä. Tulet murheelliseksi, ehkä tunnet surua. Jumalan hyvyys saa sinut murehtimaan! Oikeastaan voit iloita tuntiessasi sellaista surua. Se synnyttää sinussa kaipauksen kääntyä ja on osoitus siitä, että Jumala on alkanut tehdä työtään sinussa!

Radikaali päätös

Edellytys sille, että pääset eroon painavista taakoistasi ja saat levon, on syntien tunnustaminen. Mutta mikä on syntiä, sinä kysyt. Synnin tekeminen, on toimia omaatuntoaan ja niitä hyviä Raamatussa olevia Jumalan antamia elämän lakeja vastaan. Jeesus painottaa sitä, että Jumalan Moosekselle antamat lait ovat edelleen voimassa ja sanoo sen lisäksi: Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Tämä käsky tulee hyvin ajankohtaiseksi elämässä, kun lukee mitä muuta Jeesus sanoo: Teille on opetettu tämä isille annettu käsky: ‘Älä tapa.' Se, joka tappaa, on ansainnut oikeuden tuomion. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka on vihoissaan veljelleen, on ansainnut oikeuden tuomion. Samoin jokainen, joka sanoo veljelleen: ‘Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: ‘Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen. Jeesus kohdistaa valonheittimen suoraan ihmisen sydämeen ja mieleen.

Kun käännyt, se merkitsee sitä, että annat halukkaasti Jeesuksen sanoissa ja elämässä olevan valon loistaa omaan elämääsi.

Kun käännyt, se merkitsee sitä, että annat halukkaasti Jeesuksen sanoissa ja elämässä olevan valon loistaa omaan elämääsi. Sinun täytyy heittää laidan yli entinen ajatustapasi. Siinä ei ole mitään säilyttämisen arvoista! Sanoillasi ja teoillasi täytyy olla uusi lähtökohta. Kääntyminen on epäilemättä radikaali päätös. Raamatun sanoin se on pukeutuminen uuteen ihmiseen, joka on luotu Jumalan kuvaksi. Uuden ihmisen mittapuu ei ole se, mikä palvelee parhaiten minua ja minun asioitani, vaan se, mikä on lähimmäiseni parhaaksi.

Mikä on tavoitteesi elämässäsi?

Raamatussa Jeesusta kutsutaan monilla eri nimillä. Yksi niistä on ”Hyvä paimen”. Paimen huolehtii, että laidunmaat ovat hyvät, hoitaa laumaa ja suojelee sitä vaaroilta. Kun käännyt ja valitset Jeesuksen paimeneksi, tulet kokemaan, että hän todella pitää huolen sinusta. Hän tietää, mitä tarvitset ravinnoksi ja mitä ohjeita tarvitset kulkeaksesi sinne, minne hän haluaa johtaa sinut.

Jotta voit aloittaa uuden elämän, sinun on tehtävä muutakin kuin vain muuttaa suuntaa. Sinun täytyy tehdä asiat selviksi vanhan elämäsi suhteen. Tästä ja siitä, mihin se johtaa elämäsi voit lukea enemmän artikkelissa "Syntien anteeksianto". 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.