Jumalan koko taisteluvarustus – mikä se on?

Jumalan koko taisteluvarustus – mikä se on?

Kuinka jokainen osa Jumalan koko taisteluvarustuksesta voi tehdä meistä läpitunkemattomia Saatanan kavalille hyökkäyksille.

5 Minuuttia ·

Saatana on aina ollut hirmuinen ihmiskunnan vihollinen, ja lukuisat ihmiset ovat sortuneet perin pohjin hänen hyökätessään heidän kimppuunsa ja hänen niljakkaiden valheidensa johdosta. Hänellä on useita strategioita: hän yrittää todistaa meille, että himojamme seuraa onni, ja toisaalta hän kertoo meille, että olemme toivottomia syntisiä, joita ei voi auttaa.

Hän tietää kuitenkin, mitä hänestä on profetoitu – häntä uhkaa katkera loppu (Ilm. 20:10). Hän haluaa mukaansa mahdollisimman monia, niin kauan kuin hänellä vielä on siihen tilaisuus.

Jumalan koko taisteluvarustus – valmiina taisteluun!

 ”Ottakaa sen tähden yllenne Jumalan koko taisteluvarustus, niin että voitte pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaiken suoritettuanne pysyä pystyssä.” Ef. 6:13.

Meidän on oltava valveilla, valmiina taisteluun ja ryhdyttävä kiivaaseen hyökkäykseen, joka ajaa hänet pakoon! Se, joka varustautuu, ei ole veltto eikä välinpitämätön niiden voimien suhteen, joiden hän tietää tulevan. Hän odottaa hyökkäystä; hän on valveilla!

 ”Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, pukeutuneina vanhurskauden haarniskaan, ja olkoon kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumia kohtaan. Ottakaa kaikessa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki Pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki alituisessa rukouksessa ja anomisessa rukoillen joka hetki Hengessä. Sen vuoksi valvokaa kaikessa kestävinä ja rukoilkaa kaikkien pyhien puolesta.” Ef. 6:14-18.

 Totuuteen vyötettyinä

Totuus vyöttää ihmisen, joka käyttää totuutta. Kukaan ei voi saada häntä kiinni mistään valheesta. Niin kuin yksittäinen totuus vapauttaa, myös se, joka kaikessa vaelluksessaan vaeltaa totuudessa, on vapautettu. Pieni valhe antaa pimeyden valloille tilaisuuden tarttua meihin, mutta totuus ajaa ne kauas pois.

 Pukeutuneena vanhurskauden haarniskaan

Totuus ja vanhurskaus kuuluvat tarkasti yhteen. Saatanan syytökset kimpoavat henkilökohtaisesta vanhurskaudesta. Pimeyden vallat ovat valppaina tunkeutumaan sisimpäämme pienimmänkin vääryyden myötä. Vääryys antaa Saatanalle vallan niissä, jotka harjoittavat sitä.

Jeesus sanoo: ”Tämän maailman ruhtinas tulee, eikä hänellä ole minussa mitään.” Joh. 14:20. Tämän hän saattoi sanoa, koska hän oli pukeutunut vanhurskauden haarniskaan. Kunpa meistä voitaisiin sanoa samaa, kun Saatana haluaa seuloa meitä kuin vehnänjyviä.

 Alttius taisteluun

 ”…ja olkoon kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumia kohtaan.” Ef. 6:15.

Paljain jaloin ei päästä pitkälle lasin ja terävien kivien päällä, puhumattakaan taistelemisesta sellaisessa maastossa. Sen tähden tulee olla jalkineet jaloissa. Samalla tavoin täytyy sen, joka lähtee tekemään työtä evankeliumin kanssa, olla kykenevä kärsimään vaivaa evankeliumin tähden. Hän ei saa haavoittua vastustusta kohdatessaan, niin kuin paljaat jalat haavoittuisivat lasista ja terävistä kivistä. Hänellä on oltava jalkineet hengellisissä jaloissaan. Rauhan evankeliumilla on itsessään kyky varustaa meidät taistelukelpoisiksi. Mutta niin kuin aina, kun apu on lähellä, sitä on myös käytettävä hyväkseen, samoin on tässäkin tapauksessa.

Uskon kilpi

Usko käy aina himoja vastaan. Jokaisessa kiusauksessa Saatana ampuu palavia nuoliaan mieleen, jolla on ratkaiseva valta siihen, aiommeko totella Jumalaa vai antaa periksi lihan himoille.

Kun Abraham meni Moorian vuorelle uhratakseen poikansa Iisakin, Saatanan palavat nuolet lähetettiin hänen peräänsä puheen muodossa: Mitä Saara nyt sanoo? Hänen sydämensä luultavasti särkyy, ja pitkälle ja onnelliselle yhteiselämälle tulee surullinen loppu. Sinustahan tulee murhaaja, niin, kaksoismurhaaja. Sinun on täytynyt ymmärtää väärin. Rakastava Jumala ei ole voinut antaa sellaista määräystä.

Tällaiselta kuulostaa Saatanan esitelmä, kun sielun on määrä tehdä uskon teko. Ja jokainen sana siinä tilanteessa, missä Abraham oli, vaikutti kuin palava nuoli. Abraham ei kuitenkaan ollut kuullut väärin, hän kulkee rohkeasti eteenpäin, sillä Jumala on sanonut niin, ja me tiedämme lopun. Saatanan palavat nuolet kimpoavat pois uskon kilvestä.

Pelastuksen kypärä ja Hengen miekka

Avaruuden pahat henget haluavat mielellään – jos vain pystyvät – vahingoittaa uskovaa. Mutta pelastuksen kypärä on kova ja vastustuskykyinen kaikkea sitä vastaan, mitä ilmasta lentää.

Riemuitseva sielu ei anna pelotella itseään. Arka on vaarassa. Arkuus on epäuskoa, mutta epäusko on uskoa Saatanan valtaan. Heti, kun alat uskoa siihen, sinun käy huonosti. Paina sen tähden uskossa ja luottamuksessa pelastuksen kypärä syvälle päähäsi ja tartu lisäksi Hengen miekkaan!

Daavidin voima ei ollut epätavallisen suuri, mutta uskossa hän pani linkoon kiven ja sinkosi sen Goljatia kohti. Eräs saarnaaja sanoi kerran, että jos Goljatin otsa olisi ollut kymmenen metriä paksu, kivi olisi mennyt läpi. Minäkin uskon niin.

Hengen miekka, jota käytetään terävyydessään ja valaistun ymmärryksen avulla uskon täydessä varmuudessa, voi ajaa suuria pahojen henkivaltojen sotajoukkoja pakosalle. Mutta kukaan ei voi voittaa Hengen miekan avulla, ellei ole pukeutunut muuhunkin varustukseen.

Lue täältä enemmän siitä, miten voit käyttää miekkaa

Rukoilkaa lakkaamatta Hengessä

 Rukous Hengessä antaa meille suunnattoman paljon enemmän kuin mitä anomme tai ymmärrämme. Sen, joka ei ole tottunut rukoilemaan, täytyy ensin keskittyä rukoukseen. Sitten Henki itse vaikuttaa rukousta. Henki vaikuttaa sisäistä rukousta, rukousta sydämen syvyydessä, ilman sanoja. Henki johtaa rukouksen kuitenkin ymmärrykseen, jolloin Henki voi ohjata ymmärrystä. Sellainen jatkuva rukous kasvattaa elämänsisältöä ja enentää taivaallisia aarteita. Kärsivällisyys ja sävyisyys tulevat kuin itsestään, sillä Herra on lähellä.

Kun meillä on Jumalan koko taisteluvarustus yllämme, meidän on täysin mahdollista ”vahvistua Herrassa ja hänen väkevässä voimassaan!” Ef. 6:10.

Raamatunkohdat on otettu Raamattu Kansalle -käännöksestä.

Tämä on muokattu versio kirjan "Efeserbrevet" (Efesolaiskirje) yhdestä luvusta. Kirja on julkaistu Skjulte Skatter Forlagetin toimesta toukokuussa 1920.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.