Valmistautuminen taisteluun – pidä huoli siitä, että olet valmiina

Valmistautuminen taisteluun – pidä huoli siitä, että olet valmiina

Sinun ei tarvitse kohdata vihollisiasi tyhjin käsin.

4 Minuuttia ·

On välttämätöntä valmistautua taisteluihin, jotka tiedät kohtaavasi, kun päätät elää koko sydämestäsi Jeesukselle. Kun olet tehnyt tämän päätöksen, usein voi vaikuttaa siltä, että liha – inhimillinen luonto ja taipumukset synnin tekemiseen – vaikuttaa yhtäkkiä pahemmalta kuin koskaan aikaisemmin. Totuus on kuitenkin se, että niin on aina ollut; nyt sinä vain näet sen. Nyt Jumala osoittaa sinulle sen, mikä pitää voittaa päästäksesi vapaaksi synnistä ja tullaksesi Kristuksen kuvan kaltaiseksi (Room. 8:29).

Ei ole mitään syytä masentua, kun näet lihassa olevan synnin. Päinvastoin, kun näet sen, se tarkoittaa sitä, että voit voittaa sen! Joka kerta, kun Jumala valaisee lihassasi olevaa syntiä – ja hän tekee tätä yhä enemmän sitä mukaa kuin edistyt tielläsi – niin voit nähdä sen loistavana mahdollisuutena taistella ja voittaa synnin ja saada lisää Kristuksen hyveitä.

Aseistaudu

Tavallisesti tiedät, missä olet heikko; tiedät, kun olet koulussa tai työpaikalla, tai missä sitten oletkin, että tulet kohtaamaan tiettyjä asioita lihassasi. Ylpeyttä, itsekkyyttä, turhamaisuutta, orjuutta sen suhteen, mitä ihmiset ajattelevat sinusta jne. Mitä sinä sitten voit tehdä ollaksesi valmis kohtaamaan nämä tilanteet?

”Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, ottakaa tekin aseeksenne sama mieli – sillä se, joka on kärsinyt lihassa, on lakannut synnistä.” 1. Piet. 1:4.

Sinun täytyy aseistautua. Kristus kärsi sinun puolestasi lihassa, ja nyt on sinun vuorosi kärsiä hänen puolestaan. Sinun pitää käyttää ne hetket, jolloin et ole taistelussa, siihen, että hankit aseet, joita tarvitset taistelussasi. Käytä aikaa henkesi ravitsemiseen Jumalan sanalla ja opi tuntemaan sitä; sanasta tulee miekka kiusauksen hetkellä. Opi Jeesuksesta, joka näytti meille tien. Rukoile Jumalaa, että hän vahvistaisi sinua pysymään pystyssä kiusauksissa, joiden tiedät tulevan. Silloin sinulla ei ole mitään syytä pelätä kiusatuksi tulemista; koska olet kokosydämisesti valmistautunut, voittamaan, vaikka tiedätkin, mitä joudut käymään käymään läpi. Silloin et kohtaa kiusauksia avuttomana, vaan valmiina iskemään takaisin.

Jumalan sana on miekka

Jumalan sanaa tulee käyttää, niin kuin Jeesus on meille opettanut: "Mene pois, Saatana, sillä on kirjoitettu: Herraa, sinun Jumalaasi, sinun tulee kumartaa ja vain häntä palvella.” Matt. 4:10.

Kun esimerkiksi kohtaat kiusauksen pelätä sitä, mitä ihmiset ajattelevat sinusta, ja toivot saavasi vähän kunniaa ihmisiltä mieluummin kuin Jumalalta, voit rohkeasti sanoa: ”Mene pois Saatana!” On kirjoitettu: ”Sillä kaikki liha on kuin ruoho ja kaikki sen loisto kuin ruohon kukka. Ruoho kuihtuu ja kukka varisee, mutta Herran sana pysyy iäti.” 1. Piet. 1:24-25. Kun sinulla on tämä jae aseenasi, huomaat, että Jumalan armosta ja voimasta voit elää vain Jumalan kasvojen edessä. Silloin voit palvella häntä, niin kuin sinun tulee – välittämättä siitä, mitä mieltä ihmiset ovat.

Tai ehkä tulet kiusatuksi ylimielisiin ajatuksiin, että olet parempi kuin kukaan muu. Silloin voit sanoa: ”Ei! En halua sallia näiden ajatusten elävän!” Onhan kirjoitettu: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon." Jaak. 4:6. (Lue myös Matt. 23:12 ja Fil. 2:3) Kun vastustat tätä kiusausta, tulet nöyräksi ja opit sen sijaan olemaan siunaukseksi ja iloksi toisille ja korottamaan heitä ja näkemään heidät Jumalan luomina yksilöinä.

Kiusauksen panetteluun tai pahan puhumiseen toisista voit kuolettaa heti, kun käytät aseenasi sanaa: ”Kielellä me ylistämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä, Jumalan kaltaisiksi luotuja. Samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni! Eihän samasta lähteensilmästä pulppua makeaa ja karvasta vettä.” Jaak. 3:9-11. Käyttämällä jatkuvasti tätä jaetta tulet kokemaan, että kasvat rakkaudessa, hyvyydessä ja laupeudessa. Kun sydän on täynnä näitä hyveitä, myös suu puhuu niistä.

Koska olet valmis ja varustautunut voittamaan, voitto on sinun. Ei ole niin, että hädin tuskin pysyt mukana, koska sinulla on vähän toivoa voitosta, ja samanaikaisesti olet huolissasi siitä, mitä tapahtuu, kun löydät lihassasi olevaa syntiä. Ei! Sinulla on riemuvoitto, koska sinulla on täydet panokset voiton saamiseen.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.