Yksinkertainen asia, mikä lopettaa stressin

Yksinkertainen asia, mikä lopettaa stressin

Joskus voi tuntua, että jokapuolelta tulee painetta.

3 Minuuttia ·

Tämän päivän nuoresta voi tuntua kuin eläisi painekattilassa. Odotuksia, stressiä ja vaatimuksia satelee kaikilta suunnilta.

Tulevaisuuden ajatukset nousevat mieleeni kuin pahaenteinen pilvi taivaanrannasta. Päätökset opiskeluista ja saavutukset lukiossa voivat vaikuttaa kaikkeen loppuelämässäni.

Lisäksi mietin, kuinka erottaudun muusta joukosta. Kuinka tulen huomatuksi?

Yhteiskunnan vaatimukset – oikeat tai kuvitellut – pakottavat meidät asettamaan itsemme paineen alle.

Odotukset vastaan todellisuus

Itse en koskaan ole ollut tyytyväinen "keskinkertaisuuteen". Täydellisyyden tavoittelija minussa halusi olla paras kaikessa mitä tein, ja oli vaikea hyväksyä, että oli jotain, missä en ollut hyvä. Tämä johti pettymykseen, katkeruuteen ja kateuteen, kun vertasin itseäni toisiin.

Oli kuin olisin kiivennyt polkua, joka ei koskaan päättynyt, ja ainut saavutukseni oli, että väsyin ja stressaannuin.

Lopulta tajusin, että omat korkeat odotukseni tekivät minusta orjan! Olin tyytymätön siihen, mitä olin saavuttanut; se ei koskaan riittänyt. Oli kuin olisin kiivennyt polkua, joka ei koskaan päättynyt, ja ainut saavutukseni oli, että väsyin ja stressaannuin.

«Sillä me olemme hänen tekonsa …»

Mutta lopulta tajusin, että keskellä tätä raadantaa olla ystävilleni, perheelleni ja lopuksi itselleni mieliksi, minulta puuttui kaikkein tärkein. Että minun tulee olla kiinnostunut vain siitä, että olen mieliksi yhdelle ainoalle; hänelle, joka loi  minut – Herralleni ja mestarilleni.

«Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.» Ef. 2:10.

Jumala loi minut täydellisen tahtonsa mukaan. Tämä ei ollut mikään sattuma, vaan se oli jotain, mitä hän oli harkinnut ja suunnitellut tarkasti. Hän valitsi minut ennen maailman perustamista ja hän antoi minulle ainutlaatuisen persoonallisuuden ja kyvyt ja taidot, joiden hän viisaudessaan ja armossaan tiesi olevan parhaat minulle.

Hän valitsi minut ennen maailman perustamista ja hän antoi minulle ainutlaatuisen persoonallisuuden ja kyvyt ja taidot, jotka hän viisaudessaan ja armossaan tiesi olevan parhaat minulle.

Kun tulen vapaaksi komplekseistani – alemmuudentunteesta, ylemmyydentunteesta, jne. – opin käyttämään niitä kykyjä ja taitoja, joita Jumala on antanut minulle palvellakseni häntä sillä tavalla kuin hän suunnitteli minulle. Tällä tavalla silmäni ovat avoimet näkemään mahdollisuudet, jotka olen saanut ja elämään Jumalan kasvojen edessä. Tällä tavalla voin elää hänelle mieliksi ja tulen vapaaksi raatamisesta ollakseni "täydellinen" henkilö kaikista niistä hulluista syistä.

Jumalan antamien kykyjen ja taitojen käyttäminen

Kun olen uskollinen siinä, mitä Jumala on minulle antanut, voin luottaa, että hänellä on täydellinen suunnitelma minua varten, eikä minulla ole mitään syytä olla tyytymätön tai pelokas tulevaisuuteni suhteen. Hän huolehtii minusta! En voi olla "maailman paras" tai mestari kaikessa, mutta kun suoritan jokaisen tehtävän koko sydämestäni niin kuin Herralle enkä ihmisille (Kol. 3:23) oikealla asenteella ja oikeassa hengessä, silloin siitä tulee siunattua. Silloin voin oppia tekemään asiat paremmin ja paremmin.

Voin olla kuin savi savenvalajan kädessä – Jumala voi käyttää minua, ja minusta voi tulla se henkilö, joksi hän minut tarkoitti.

Niinpä vaikka täydellisyyteen pyrkivä luontoni on edelleen olemassa, en tunne enää eläväni "painekattilassa"! En voi antaa kilpailuviettini ja raadannan varjostaa ja rajoittaa niitä lähjoja, jotka Jumala on antanut minulle, koska silloin olen hänen tahtonsa ulkopuolella. Mutta voin yksinkertaisesti ja uskollisesti tehdä sen, mitä hän on antanut minulle tehtäväksi, ja olla levossa sisäisesti!

Voin olla kuin savi savenvalajan kädessä – Jumala voi käyttää minua, ja minusta voi tulla se henkilö, joksi hän minut tarkoitti.

Kun elän tällä tavalla, en koe mitään stressiä. Voin katsoa tulevaisuutta kohti toiveikkaana ja luottavaisena.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.