Kuinka voin voittaa seksuaaliset kiusaukset?

Kuinka voin voittaa seksuaaliset kiusaukset?

«Minulla oli todella kaipaus päästä vapaaksi nuoruuden himoista, mutta se, miten olisin sen saavuttanut, ei ollut minulle selvää.» Garret puhuu tiestä, joka johtaa vapauteen nuoruuden himoista ja täydelliseen voittoon kaikista epäpuhtaista ajatuksista.

7 Minuuttia ·

Garret varttui kristillisessä perheessä ja sai kuulla, että tulee pitää itsensä puhtaana eikä antaa periksi nuoruuden himoille, mutta miten hän sen tekisi, ei ollut hänelle selvää. Tässä hän puhuu siitä, kuinka voi saada täydellisen voiton kaikista epäpuhtaista ajatuksista ja vapautua seksuaalisesta moraalittomuudesta ja kaikesta epäpuhtaudesta.

«Kun olin nuori, sain kuulla kehotuksia siitä, etten sekoilisi ympäriinsä tai harrastaisi seksiä ennen avioliittoa. Tiesin, että oli syntiä ravita epäpuhtaita ajatuksia, ja minulla oli todellinen kaipaus tulla vapaaksi nuoruuden himoista, mutta miten olisin saavuttanut sen, ei pitkään aikaan selvinnyt minulle. Etsin ulospääsyä siitä, mutta se päätyi usein lankeamiseen ja jouduin noidankehään, jossa yritin taistella, mutta lopulta päädyin aina takaisin syntiin. En tuohon aikaan saanut lainkaan apua vapaaksi pääsemiseen.

Lopulta tie kuitenkin avautui minulle kohdattuani ihmisiä, jotka olivat itse tulleet vapaiksi näistä synneistä. Sain uskon siihen, että Jumala tahtoi antaa minullekin voiton kaikista synneistäni, ja niin ymmärsin, että minun on ryhdyttävä taistelemaan näitä epäpuhtaita ajatuksia vastaan, ja Jumalan avulla aloin saada voittoja. En sano, etten enää tule kiusatuksi, mutta himoni eivät enää hallitse minua. Minua ei enää hallitse se, mitä jollain tytöllä on päällään ja kuinka joku tyttö käyttäytyy tai jokainen pieni ajatus, joka mieleeni tulee.

Voitto näistä synneistä ei tule käden käänteessä, viiden minuutin taistelun tuloksena. Jos haluamme voittaa taistelun omia himojamme vastaan, meidän on oltava päättäväisiä. Taistelu alkaakin oikeastaan jo arkipäivässä, ennen kuin edes tulemme kiusatuiksi epäpuhtaisiin ajatuksiin.

Puhdas ajatuselämä

Mielestäni tärkeintä itsemme puhtaana pitämisessä on tehdä tietoista työtä ajatuselämässä päivittäisissä olosuhteissa, jo ennen kuin tulemme kiusatuiksi. Kolossalaiskirjeessä on kirjoitettu tästä: "Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä."  Kol. 3:2. Ajatuselämäni tulee olla kiinnitetty siihen, että rukoilen toisten puolesta, etsin Jumalaa, rukoilen oman elämäni puolesta ja täytän itseni Jumalan sanalla. Tämä ei pelkästään varjele minua valtavalta määrältä tarpeettomia kiusauksia, vaan tullessani koetelluksi ja kiusatuksi olen jo valmis taistelemaan niitä vastaan.

Luonnostamme me ihmiset olemme uskomattoman heikkoja. Minulle oli jopa taistelu uskoa, että Jumala voisi auttaa minua. Huomasin nopeasti, kuinka avuton ja heikko olin näitä ajatuksia vastaan, ja ymmärsin, että minulla piti olla vankka päätös siitä, että taistelen näitä syntejä vastaan voittoon asti.

Jos olen vähänkin päättämätön koetuksessa, lankean varmasti. Koska olen aivan liian heikko, tarvitsen Jumalan apua voiton saamiseen, ja silloin minun tulee olla päättäväinen ja suunnata ajatukseni siihen, mikä on ylhäällä.

Ja kun "mieleni on kiinnitetty siihen, mikä on ylhäällä", rakkauteni Jumalaan kasvaa. Ainoa asia, mikä voi varjella minua koetuksissani, on se, että rakastan Jumalaa. Kun olen kuuliainen, se on todistus siitä, että rakastan Jumalaa enemmän kuin itseäni, enemmän kuin omia himojani ja halujani. En taistele vain siksi, että haluan olla vapaa, vaan myös siksi, että rakastan Jumalaa – ja hän vihaa syntiä, ja siksi haluan totella häntä ja taistella omaa syntiäni vastaan. Silloin hän antaa voiman voittoon.

Kun tottelen uskollisesti Jumalaa ja luotan hänen johdatukseensa ja teen sen, mitä hän sanoo minulle, niin hän lähettää minulle Pyhän Hengen, joka antaa minulle voiman voittaa kiusauksissa. Mutta ilman sitä olen voimaton kärsimään lihassa, niin kuin on kirjoitettu.

Lihassa kärsiminen

Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli – sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä…” 1. Piet. 4:1.

Minulle lihassa kärsiminen merkitsee seuraavaa: Jos silloin, kun tulen kiusatuksi katsomaan jotain tyttöä ja himoitsemaan häntä, sanon lihalleni ”ei!”; silloin kiellän lihaa ravitsemasta itseään tällä himolla, ja lihani kärsii. Se ikään kuin ei saa lupaa syödä, mitä haluaisi, ja se kuolee.

Kun aseistaudun tällä mielellä, olen halukas kärsimään lihassa. Ja se tapahtuu, koska minä todella vihaan syntiä. Pääsen eroon tästä synnistä, jos olen päättänyt: ”Minä haluan kärsiä lihassa. En halua etsiä omaani, silloin en anna synnille periksi. Silloin Jumala antaa minulle voimaa.”

Ja juuri tässä on taisteluni. Ajatuksia kyllä tulee, mutta minun ei tarvitse hyväksyä niitä. Sillä tavalla ryhdyn taisteluun, ja saan todellakin voiton synnistä – se kuolee.

Elämä täynnä rauhaa, iloa ja synnin voittamista

Aluksi tämä on kärsimystä, mutta se ei ole mitään verrattuna siihen kärsimykseen, jota olen kokenut, kun olen kylvänyt lihaani. Alkuun sinulla ei ehkä ole niin suurta rauhaa, etkä tunne suurta iloa, mutta kun voitat hiukan, niin voitonmaku saa sinut haluamaan yhä lisää! Ja tämä elämä on niin paljon parempaa kuin elämä synnin orjana. Niitä ei voi edes verrata toisiinsa.

On eräällä tavalla jännittävää ajatella kaikkia vanhan testamentin taistelijoita, jotka taistelivat ja kävivät sotaa ulkoisia vihollisia vastaan. Mutta jos ajattelen sisäistä ihmistä – sitä, että minusta tulee taistelija sisäisessä elämässä. Ulkonaisesti se ei ehkä ole mitään suurta ja sankarillista, mutta on varsin sankarillista olla voittaja sisäisessä taistelussaan. Kuka tahansa voi antaa periksi nuoruuden himoille. Se ei maksa mitään. Mutta kuinka moni ihminen saa voiton niistä?

Taistelijaksi tulemisella on siis hintansa, mutta tämä elämä on täynnä toivoa ja iloa. Jumalan avulla sen saaminen on täysin mahdollista kaikille, jotka todella haluavat tulla vapaiksi himoistaan. Minun mielestäni se on todella mahtavaa!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.