Voitko saada jotain hyvää aikaan – pahuuden avulla?

Voitko saada jotain hyvää aikaan – pahuuden avulla?

Riippumatta siitä, minkä uskonnon, elämänkatsomuksen tai ideologian puolesta ihminen taistelee, nämä kaikki yrittävät näennäisesti saada aikaa jotain hyvää. Mutta jos aion tehdä jotain hyvää, pitää minun itse ensiksi tulla vapaaksi pahasta.

3 Minuuttia ·

Riippumatta siitä, minkä uskonnon, elämänkatsomuksen tai ideologian puolesta ihminen taistelee, on näennäisesti tarkoitus saada jotain hyvää aikaiseksi; jotain mikä luo vapautta, iloa, viihtyvyyttä, kasvua ja edistystä; jotain mikä rakentaa hyvän yhteyden, saa aikaan parempia ihmisiä ja luo hyvät suhteet ihmisten ja kansojen välille.

Mutta jos aion saada aikaan jotain hyvää, pitää minun itseni ensiksi olla vapautettu hyvän vastakohdasta – pahasta. Jos aion voittaa pahan tässä maailmassa, tulee minun ensin voittaa paha itsessäni.

Paha ja hyvä lähde

Kaikella hyvällä tässä maailmassa on alkunsa hyvässä lähteessä ja kaikella pahalla pahassa lähteessä. Tiedänhän, ettei minussa, nimittäin minun turmeltuneessa luonnossani, ole mitään hyvää, apostoli Paavali sanoo Roomalaiskirjeessä 7:18. Kristillinen sanoma julistaa sen vuoksi ristiä tälle luonnolle, joka on pahuuden lähde (Gal. 5:24). Hyvyys edistää kasvua, viihtyvyyttä ja luovuutta; pahuus sitä vastoin aiheuttaa lamaantumista, eristäytymistä, kauhua ja passiivisuutta.

Hyvä lähde on Jumalan sana ja Pyhä Henki

Ei hyvä puu voi tehdä kelvottomia eikä huono puu hyviä hedelmiä. Matt. 7:18. Hedelmistä te heidät tunnette. Jae 16.Taivaallinen sanoma, jonka Jeesus toi, muuttaa koko puun pahasta hyväksi. Hyvät hedelmät tulevat esille, koska puu on saanut yhteyden hyvään lähteeseen, mistä se imee mehua ja ravintoa. Hyvä lähde on Jumalan sana ja Pyhä Henki.

Positiivinen vai negatiivinen vaikutus

"Miehet, rakastakaa vaimoanne, älkää kohdelko häntä tylysti", apostoli Paavali sanoo Kolossalaiskirjeessä 3:19. Voimme kysyä: Mitä positiivisia vaikutuksia vihassa ja katkeruudessa lausutut sanat saavat aikaan avioliitossa tai missä muussa suhteessa tahansa? Katkerat sanat luovat synkkyyttä ja painostavan ilmapiirin, eivät mitään hyvää, eivät myöskään mitään ratkaisua ongelmiin, jotka ne aiheuttivat. Syy ongelmiinhan on se, että ihminen itse ei ole vapautettu pahasta.

Syy ongelmiinhan on se, että ihminen itse ei ole vapaa pahasta.

Jos tunnustamme totuuden, huomaamme, että omat himomme ja vaatimuksemme aiheuttavat vaikeuksia. Jos olemme vapaita itserakkaudesta, tulemme osallisiksi rakkaudesta, joka on positiivinen voima, ja se sulattaa jäätyneet sydämet, repii alas muureja, yhdistää jälleen eronneita, luo yhteyttä ja avoimuutta, saa aikaan luottamusta ja luottamuksellisuutta! Siis – edistetään positiivisuutta! Edistetään kaikkea, mikä on hyvää!!

Kieli työkaluna

"Kielen varassa on elämä ja kuolema – niin kuin kieltä vaalit, niin korjaat hedelmää." Sananl. 18:21. Kielellä voit tappaa ilon ja rauhan, kylvää epäilystä ja epäluottamusta ja kielellä voit myös luoda hyvän ilmapiirin, hyvän yhteishengen, tuoda toivoa ja uskoa, antaa rohkaisua ja kannustusta, luoda luottamusta ja uskottavuutta. Kaikkien ihmisten tulee vaalia kielensä hedelmää, eli miettiä sanojensa seurauksia.

Voi olla hyvä ajatella, mitä itse on saanut anteeksi.

Kosto

Paavali kirjoittaa Roomalaiskirjeessä 12:17 ja 21: "Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä…. Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä."

Ihmisten kosto ihmisille ei ole koskaan saanut aikaan mitään hyvää tässä maailmassa. Kosto kuuluu Jumalalle. Se on hänen asiansa, hänen pöytänsä. Siksi ei koskaan kannata antaa tilaa ajatuksilleen kostosta ja vielä vähemmän ilmaista toivettaan kostosta jotakuta ihmistä kohtaan, riippumatta siitä, mitä toinen on tehnyt. Silloin voi olla hyvä ajatella, mitä itse on saanut anteeksi, ja sitä että Jeesus, Jumalan poika, on antanut elämänsä sovitukseksi kaikkien ihmisten puolesta (1. Joh. 2:2).

"Niinpä sanon sinulle: hän sai paljot syntinsä anteeksi, sen vuoksi hän rakastaa paljon. Mutta joka saa anteeksi vähän, se myös rakastaa vähän." Luuk. 7:47.

Et voi saada aikaan mitään hyvää pahan avulla!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.