Voinko uskoa ilman kuuliaisuutta?

Voinko uskoa ilman kuuliaisuutta?

Kuinka tärkeää kuuliaisuus on, kun on kyse uskosta? Lue tämä raamattuopetus kuuliaisuudesta ja uskosta.

5 Minuuttia ·

Kuuliaisuuden tie on elämän tie: Koska Kristuksesta tuli iankaikkisen pelastuksen aikaansaaja kaikille, jotka ovat hänelle kuuliaisia (Hepr. 5:9). Siis: ei pelastusta, ei ikuista elämää ilman kuuliaisuutta! Kuolema tuli tottelemattomuuden kautta. Elämä ja katoamattomuus taas tulivat ihmiskuntaan kuuliaisuuden kautta. Kristuksen kuuliaisuus avasi meille tien. Tämä tie on nyt siis avoin.

Olemalla kuuliaisia vaellamme sillä askel askeleelta. Hän antaa Pyhän Henkensä niille, jotka tottelevat häntä (Apt. 5:32). Vain tämän hengen avulla saamme valoa ja voimaa vaeltamiseen elämän tiellä, askel askeleelta.

Emme pääse lainkaan eteenpäin elämän tiellä pelkästään sen perusteella, että Kristus oli kuuliainen meidän edestämme. Tämä perustana, alkuna ja lähteenä meidän täytyy ehdottomasti, niin kuin Hepr. 5:9 niin aukottomasti sen ilmaisee, osoittaa henkilökohtaista kuuliaisuutta, askel askeleelta! Emme pääse ainuttakaan askelta eteenpäin tiellä, ilman että osoitamme henkilökohtaista kuuliaisuutta.

Apostolinvirka uskon kuuliaisuuden vaikuttamiseksi

Mitä tarkoitusta varten Paavali sai armon ja apostolinviran? . "..että syntyisi uskon kuuliaisuus hänen nimeään kohtaan kaikissa pakanakansoissa." Room. 1:5. Sielut tulee johtaa kuuliaisuuteen, ei ainoastaan uskoon Kristuksen kuuliaisuutta kohtaan eikä ainoastaan iloon sen johdosta, että Kristus oli kuuliainen. Juuri olemalla henkilökohtaisesti kuuliaisia astumme hengessä ja totuudessa jokaisen askeleen elämän tiellä. Sinä päivänä, kun käännymme, kun huudamme avuksi Jumalan nimeä, kun alamme uskoa Kristukseen, kun tunnustamme syntimme – silloin olemme alkaneet kulkea kuuliaisuuden tietä. Se on nimittäin ensimmäinen asia, jota evankeliumi käskee meitä tekemään. Sitten tulee siis jatkaa samalla tavoin kuin on aloitettu – olla kuuliaisia kohta kohdalta.

Evankeliumin sanat ovat – siitä huolimatta, että ne toisinaan näyttävät erilaisilta – päivänselviä ja erinomaisia sanoja! Jos niissä on jotain epäselvää, niin vain me itse olemme epäselviä. Kuka voi vaatia selkeämpää ilmoitusta kuin sitä, mikä on Matteuksen evankeliumin viimeisessä jakeessa? ”… ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa.” Tulee olla kuuliainen jok'ikiselle sanalle!

Ajattele esim. “vuorisaarnaa”. Sieltä voi hakea lisää! Ei ole mitään erityistä työttömyyden vaaraa! Tarvitsemme uskoa ja rakkautta! Tarvitsemme rukousta! Tarvitsemme henkeä ja voimaa! Kaikki, mitä tarvitsemme ollaksemme kuuliaisia, on annettu meille Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen kauttaan, ja se on yötä päivää käytettävissämme. Ylistys Jumalalle!

Kuuliaisuus johtaa tekoihin

Kukapa kaipaisi selkeämpää ja yksiselitteisempää sanomaa kuin Jaakobin siunatut sanat kuuliaisuudesta? Ne ovat kristallinkirkkaat! ”Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa, mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä? Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja (kuuliaisuutta), se on kuollut. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet — pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön? Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.” Jaak. 2:14-26.

Tuskinpa kukaan epäilee tämän tarkoitusta? Ilman kuuliaisuutta emme pääse mihinkään, ehdottomasti emme mihinkään! Voit ajatella, sanoa ja olla mitä mieltä tahansa. Kuuliaisuus on ehdoton vaatimus. Ilman sitä ei synny pelastusta. Ilman kuuliaisuutta suuremmassa määrin ei tapahdu enempää edistymistä. Et pääse kulkemaan askeltakaan elämän tiellä muutoin kuin olemalla kuuliainen.

Jumala antaa armoa, mutta mihin? Juuri tähän yhteen asiaan – kuuliaisuuteen! Jos ajattelemme toisin, petämme itseämme ja tulemme kerran katumaan sitä katkerasti. Mitä sanot tai teetkin, millä tasolla oletkin, niin tiedä, että ainoa, mikä kelpaa, on uskon kuuliaisuus.

Kaiken, mitä tarvitsemme ollaksemme kuuliaisia, löydämme ja saamme Kristukselta Jeesukselta, ja siksi emme voi esittää mitään verukkeita. Pankaamme sen tähden kaikki peliin ollaksemme kuuliaisia kaikessa! (2. Kor. 10:5 ja 6 sekä 2:9).

Artikkeli on muokattu versio kirjoituksesta "Lydighetens vei" (Kuuliaisuuden tie) kirjasessa " Guds veier til himmelen" (Tiet elämään), joka on julkaistu marraskuussa 1935.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.