Voiko Jumala puhua ihmisille kauttasi?

Voiko Jumala puhua ihmisille kauttasi?

Mitä elämäsi kertoo? Oletko edustamssa Kristusta?

4 Minuuttia ·

Oletko koskaan katsellut tapahtumaa TV-uutisissa tai elokuvissa, missä ihmiset kerääntyvät innokkaasti odottamaan jotakin erityistä? Tyylikäs auto pysähtyy ja kunnioitettavalta näyttävä henkilö astuu ulos ajoneuvosta. Ihmettelet, kuka hän voisi olla, ja sitten kuulet jonkun sanovan, että se on erään kaukaisen maan suurlähettiläs. Mikä tekee tästä henkilöstä niin merkittävän? Oletko koskaan ajatellut, kuinka ja miksi juuri tuo henkilö oli valittu kyseiseen tehtävään?

Suurlähettiläs on virallinen edustaja, tavallisesti korkea-arvoinen diplomaatti, joka on nimitetty edustamaan omaa maataan vieraassa maassa. Hän edustaa maansa moraalisia periaatteita ja normeja, vaikka hän olisi kaukana kotimaastaan. Kun ihmiset näkevät suurlähettilään, he ajattelevat maata, jota hän edustaa.

"Kristuksen lähettiläs": Tämä on hyvin tavallinen ilmaisu, jota käytetään joka puolella maapalloa. Kristuksen lähettilästä voidaan hyvin verrata suurlähettilääseen. Parasta kaikista on Kristuksen edustaminen maailmassa. Kristuksen lähettiläs on täällä esimerkkinä Jeesuksen elämästä. Jumala tahtoo puhua Poikansa välityksellä meille ja meidän kauttamme (Hepr. 1:2-3).

Olenko todellä kykenevä olemaan Hänen lähettiläänsä?

Kun minut pysäytetään liikenteessä tai joku on töykeä minulle ostoskeskuksessa, mikä minun resaktioni on silloin? Kuinka on  harmistumiseni laita? Voivatko ihmiset nähdä minussa jotakin erilaista vai olenko juuri samanlainen kuin negatiiviset ihmiset ympärilläni? Mitä Kristuksen lähettiläänä oleminen merkitsee? Merkitseekö se sitä, että minun pitäisi kulkea ympäriinsä tekohymy kasvoillani ja yrittää olla miellyttävä, vaikka en ole sellainen? Aivan kuin suurlähettilään käytöksen tulee olla yhtäpitävä sen kanssa, miä hänen kotimaansa häneltä edellyttää, samoin meidän elämämme tulee olla jumalallista. "Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme." Matt. 6:10-11.

Jumalan tahto toteutukoon! Kuinka tämä voi tapahtua minun henkilökohtaisessa elämässäni? Mikäli Hänen tahtonsa tapahtuu elämässäni, oman tahtoni on väistyttävä. "Katso, minä olen tullut…tekemään sinun tahtosi, Jumala." Hepr. 10:7-9

"Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Minkä nyt elän lihassa, sen elän uskossa Jumalan Poikaan, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä alttiiksi minun puolestani." Gal. 2:19-20.

Kristuksen lähettiläänä minun oman tahtoni täytyy olla ristiinnaulittu voidakseni tehdä Jumalan tahdon. Kuinka minun on mahdollista edustaa Jumalaa ja vielä pitää kiinni omasta tahdostani? Se ei onnistu! Mutta kun olen luopunut "itsestäni", silloin Kristus voi elää minussa ja minun kauttani yhä lisääntyvässä määrin.

Reaktiot

On meidän oma valintamme, miten suhtaudumme niissä tilanteissa, jotka Jumala sallii meidän päivittäin kohtaavan. Voin toimia "pelkkänä ihmisenä" tai voin valita Jumalan tahdon tekemisen ja suhtautua asioihin kuin taivaan kansalainen.

Jos minut on asetettu palvelukseen Kristuksen lähettiläänä, eikö minulla pitäisi olla jumalanpelkoa sen suhteen, millaisia sanani ja tekoni ovat? Palatkaamme takaisin esimerkkiin ostoskeskuksesta, missä olen saanut töykeää kohtelua: normaali inhimillinen reaktio on, että vastaan takaisin töykeästi – kenties jopa raivostun.  Voin kuitenkin tehdä valinnan ja suhtautua kuin Kristus, joka "Kun häntä herjattiin, hän ei herjannut takaisin". Voin jopa mennä yhden askeleen eteenpäin ja ottaa ajatukseni vangiksi. Kristus "jätti asiansa hänen haltuunsa, joka tuomitsee oikein." 1. Piet. 2:23.  Minun ei pidä kulkea ympäriinsä ja "ojentaa" kaikkia muita, vaan voin olla vapaa synnistä, jotta olisin kykenevä siunaamaan ja tekemään hyvää aivan niin kuin Jeesus! Silloin ihmiset voivat nähdä, ketä minä edustan.

Ajattele: kun ensi kerralla tunnet itsesi ärtyisäksi ja silloin pidät itsesi kuolleena tuolle synnille, niin sinun ei enää tarvitse suhtautua samalla tavalla kuin olet tehnyt koko elämäsi ajan. Älä anna periksi tunteillesi; silloin tulet kokemaan, että voit hymyillä aitoa hymyä, joka on heijastusta sisimpääsi syntyneestä uudesta elämästä (2 Kor. 4:10-11). Jumalan ei tarvitse puhua ihmisille merkeillä ja ihmeillä, vaan Hän voi käyttää sinua, kun uskollisesti teet Hänen tahtonsa päivittäisissä olosuhteissasi.

Tämä on jatkuvasti mielessä pidettävä päämäärä! Kun ihmiset näkevät minut, ajattelevatko he Kristusta?

"Ootko elävä? Loistat tähtenä? /Onko mieli taivaisissa?/Lailla Karitsan luotko valoa /tähtivyössä kirkkahana?/Elämässäsi täällä voiko, oi,/aamutähden nähdä toivoton? Kuollen eläen kanssa Jeesuksen / tähdeksi saat ikuiseksi. "
(Ote Skjulte Skatter Forlag-kustantamon kirjasta "Herran tiet", laulu 335)

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.