Viides fantastinen lupaus: Valkeat vaatteet ja elämänkirja

Viides fantastinen lupaus: Valkeat vaatteet ja elämänkirja

Viides artikkeli sarjassa iankaikkisia lupauksia.

3 Minuuttia ·

«Se, joka voittaa, puetaan siis valkeisiin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeään elämän kirjasta ja minä tunnustan hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkeliensä edessä.» (Ilm. 3:5)

Jumala rakastaa luomakuntaansa. Synti tuhosi sen, mutta nyt Jumalalla on suunnitelma johtaa se takaisin alkuperäiseen tilaansa ja hän palkitsee ne, jotka auttavat häntä toteuttamaan tämän suunnitelman.

Synti syntyi kun Saatana halusi asettua Jumalan yläpuolelle, ja se rikkoi harmonian taivaassa. Nyt Jumala raivaa kaiken synnin pois koko luomakunnastaan sellaisella tavalla, että sillä ei ole mitään mahdollisuutta toistua uudelleen.

Jumala loi ihmiset sillä ajatuksella, että he hallitsisivat syntiä (1. Moos. 4:7) Hänen suunnitelmansa on, että ihmiset vihaisivat syntiä ja vastustaisivat sitä ja sanoisivat ‘kyllä' hänelle – eli voittaisivat. Sellainen ihminen, joka voittaa synnin omassa elämässään osoittaa, että Jumalan suunnitelma on täydellinen ja hän osallistuu työhön synnin poistamiseksi iankaikkisesti. Jokainen, joka tekee tämän, saa maistaa runsasta palkkaa sellaisesta elämästä. Nämä lupaukset koskevat kaikkia, jotka voittavat.

Valkeat vaatteet

Sinulle, joka olet voittanut synnin – Kristuksen morsiamelle – on sopivaa pitää päällään vaatteita, jotka ovat "vailla  tahraa, ryppyä tai muuta sellaista, pyhän ja nuhteettoman." (Efes. 5:27) Koska olet pitänyt itsesi puhtaana synnistä, valkeat vaatteet todistavat puhtaudestasi iankaikkisesti.

Koska olet pitänyt itsesi puhtaana synnistä, valkeat vaatteet todistavat puhtaudestasi iankaikkisesti.

Kuuliaisuutesi, uskollisuutesi ja kärsivällisyytesi kautta olet sellainen, joka voittaa ja sinulla on oikeus käyskennellä Jeesuksen kanssa valkeissa vaatteissa.

«…ja hänen (karitsan morsiamen) annettiin pukeutua puhtaaseen, hohtavaan pellavavaatteeseen. Se on pyhien vanhurskaat teot.» (Ilm. 19:8)

Elämän kirja

Lähtökohtaisesti kaikkien nimet on kirjoitettu elämän kirjaan. Jokainen ihminen, joka on syntynyt, on määrätty iankaikkiseen elämään. Synti asaa aikaan sen, että jonkun nimi poistetaan sieltä. (2. Moos. 32:32-33) Jos haluat, että nimesi pysyy elämän kirjassa, sinun tulee voittaa synti. Jeesus sanoo: "Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille iankaikkisen elämän. He eivät ikinä joudu hukkaan." (Joh. 10:27-28). Tien synnin voittamiseen on edelläjuoksijamme ja paimenemme selvästi viitoittanut. Sinun pitää vain olla halukas seuraamaan häntä tällä tiellä.

Tien synnin voittamiseen on edelläjuoksijamme ja paimenemme selvästi viitoittanut. Sinun pitää vain olla halukas seuraamaan häntä tällä tiellä.

Uskotko häneen ja siihen mitä hän teki ollessaan maan päällä ihmisenä? Seisotko uskollisena elämän taisteluissa, niin kuin hän teki? Silloin nimeäsi ei poisteta elämän kirjasta. Silloin Jeesus tunnustaa nimesi Isänsä ja enkeliensä edessä. Hän tunnustaa sinut arvolliseksi olemaan yhdessä hänen kanssaan iankaikkisesti.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.