Valoisa tulevaisuus Kristuksen ristin avulla

Valoisa tulevaisuus Kristuksen ristin avulla

Kuinka voimme katsoa positiivisesti tulevaisuuteen, kun uutiskuvassa on niin paljon negatiivista?

6 Minuuttia ·

Ihmiskunta suuntaa katseensa uutta vuotta kohden, ja siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan kirjoitetaan ja sitä spekuloidaan. Kaiken lihan yllä lepää tuomio, ja tämä tuomio vaikuttaa sen, että suurin osa siitä, mitä kirjoitetaan, on negatiivista. Tulevaisuuden analyysit ovat suurelta osin synkkiä.

Kun luemme Raamattua, siellä on kirjoitettu näistä molemmista puolista. Toisaalta se on hyvin synkkää, niin, pahempaa kuin pystyy kuvailemaan. Se koskee jumalattomia, jotka eivät halua kääntyä jumalattomuudestaan. Toisaalta se on sanomattoman toiveikasta ja valoisaa, niin, parempaa ja valoisampaa kuin kukaan voi kuvailla. Tämä koskee jumalaapelkääviä, niitä jotka tunnustavat, jotka kääntyvät rikkomuksistaan ja alkavat vaelluksen valossa.

Jumalan ajatukset – ihmisajatukset

"…sillä minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra. Ne ovat rauhan, eivätkä tuhon ajatuksia – minä annan teille tulevaisuuden ja toivon." Jer. 29:11. Vain uskon ja kuuliaisuuden kautta voimme päästä näihin ajatuksiin. On olennainen ero Jumalan ajatusten ja ihmisajatusten välillä. Ihmiset ajattelevat, kirjoja kirjoitetaan, tehdään suunnitelmia ja strategioita, joista hyvin harvoin tulee todellisuutta. Jumalan ajatukset kytkeytyvät toimintaan, ja ne realisoituvat vaikka koko maailma olisi niitä vastaan. Siksi on niin turvallista olla Jumalan ajatuksissa, Jumalan tahdossa ja suunnitelmassa elämän suhteen. Kukaan ei inhimillisellä viisaudellaan voi päästä näihin ajatuksiin.  Kaikki annetaan meille Pyhän Hengen kautta, Hengen, joka annetaan  niille, jotka tottelevat häntä. Herra tuntee viisaiden ajatukset tyhjiksi (1. Kor. 3:20). Hän saattaa viisaat häpeään ja ymmärtäväisten ymmärryksen hän tekee tyhjäksi. Tämä on yhteydessä sanomaan rististä (1. Kor. 1:18-19).

Tässä piilee salaisuus. Ristin kautta voimme saada yhteyden Jumalan kanssa, ja ristin kautta hän voi toteuttaa suunnitelmiaan meissä, niitä suunnitelmia jotka hän teki meitä varten ennen maailman perustamista. Silloin Jumala alkaa jakaa ajatuksiaan meidän kanssamme. Ristillä ilmestyksen Henki tulee yllemme ja saamme katsella sitä, mitä silmä ei näe ja korva ei kuule, mitä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat (1. Kor. 2:9). Silloin on mahdotonta olla masentunut ja nähdä tulevaisuus pimeänä!

Koko Israelin historia todistaa siitä, kuinka harvinaisia sellaiset ihmiset ovat, jotka antavat itsensä kokonaan Jumalalle ja rakastavat ja palvelevat yksin häntä. Jotkut tekivät sitä tietyn ajan, kun suuri hätä kohtasi heitä. Mutta kun hätä oli ohi ja vihollinen voitettu, sydän väistyi pois Jumalasta kohti epäjumalia. Tässä on asia, joka ratkaisee sen, mitä tulevaisuus tuo meille henkilökohtaisesti. Jumalan ajatukset ovat selvät: "..osoittaakseen tulevina maailmanaikoina ylenpalttisen runsasta armoaan hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa." Ef. 2:7. Jotta nämä Jumalan ihanat ajatukset toteutuisivat, tulee myös syvimpien ajatustemme olla selviä: Meidän on täytynyt antaa sydämemme Jumalalle kokonaan, sen tulee olla puhdas hänen silmiensä edessä, jolle meidän tehtävä tili. Sen täytyy olla puhdas kaikenlaisista epäjumalista!

Sana rististä valaisee

Puhtaus, ehdottomuus ja selvyys, joita Kristus odottaa meidän puoleltamme, tulee selvästi esille Luuk. 9:57-62:ssa: "Heidän kulkiessaan tiellä joku sanoi Jeesukselle: ‘Minä seuraan sinua, minne ikinä menet!' Jeesus sanoi hänelle: ‘Ketuilla on luolat ja taivaaan linnuilla pesät, mutta ihmisen Pojalla ei ole paikkaa, mihin hän päänsä kallistaisi.' Eräälle toiselle hän sanoi: ‘ Seuraa minua!' Tämä sanoi: ‘Herra, salli minun ensin käydä hautaamassa isäni.' Mutta Jeesus sanoi hänelle: ‘Anna kuolleiden haudata kuolleensa! Mene sinä ja julista Jumalan valtakuntaa.' Vielä eräs toinen sanoi: ‘Minä lähden seuraamaan sinua, Herra. Salli minun kuitenkin ensin käydä sanomassa jäähyväiset kotiväelleni.' Hänelle Jeesus sanoi: ‘Ei kukaan, joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ole kelvollinen Jumalan valtakuntaan.'  

Tässä näemme neulansilmän ja ristin, jotka kohtaamme, kun käymme opetuslapseuden liittoon. Kaikki nämä "mutat" kaikkine lihallisine yhteyksineen sukuun ja ystäviin saastuttavat sydämen, niin etteivät Jumalan selvät ajatukset, jotka ankkuroituvat uskoon, toivoon ja rakkauteen, saavuta sydämen kammioita. Siksi elämästä tulee raskasta, päämäärästä tulee epäselvä, eikä pasuuna anna selvää ääntä (1.Kor. 14:8).

Ihminen ei pysty iloitsemaan siitä, että kaikki yhdessä vaikuttaa parhaaksemme. Miksi? Epäuskon takia! Onko tämä epäusko luikerrellut sydämeen, koska ehtoja ei ole täytetty? Opetuslapsen sydämessä elää ristin sana. Siellä on valoisaa. Aina eivät tunteet valaise, mutta usko elävään Jumalaan, ylösnousseeseen Jeesukseen, joka kaikkein epätoivoisimpana yönä saattoi huutaa: "Lasarus, tule ulos!" Joh. 11:1-46.

Kunpa säilyttäisimme ehyen ja puhtaan sydämen, ja selvät uskon ajatukset, niin että koko elämämme tulee sopusointuun Raamatun kanssa. Ajattele tulevaisuutta, jota Jeesus katseli sanoessaan: "Kaikki minun omani on sinun ja sinun omasi on minun." Joh. 17:10. Nämä olivat selviä ajatuksia ja selvää puhetta.

Miksi voimme nostaa päämme

Käykäämme uuteen vuoteen puhtaalla sydämellä, ei vanhassa hapatuksessa, vaan niin, että ristin puhdas sana on istutettu sydämiimme! Jumala pystyi näkemään Israelin lasten sydämeen ja hän sanoi: "Minä vein Israelin siihen maahan, josta minä vannoin valan heidän isilleen, maahan, joka vuotaa maitoa ja hunajaa. He saavat syödä kyllikseen ja lihovat. Kuitenkin he kääntyvät muiden jumalien puoleen ja palvelevat niitä. He halveksivat minua ja rikkovat minun liittoni. Kun suuret onnettomuudet ja ahdistukset kohtaavat heitä, tämä laulu on todistajana heitä vastaan, sillä se ei unohdu heidän jälkipolviensa suusta. Minä tiedän heidän aikomuksensa, jotka heillä on tänä päivänä, jo ennen kuin minä olen vienyt heidät siihen maahan, josta minä olen vannonut valan." 5. Moos. 31:20-21. Tämä tapahtui huolimatta kaikesta hyvyydestä, mitä he olivat kohdanneet.

Millaiset ajatukset meillä on? Paavali voi sanoa Timoteuksesta: "Mutta sinä olet seurannut minun opetustani, elämääni, ajatteluani, uskoani, pitkämielisyyttäni, rakkauttani ja kärsivällisyyttäni." 2. Tim. 3:10. Nämä kaksi olivat yhdistyneet samaan mieleen ja samaan ajatukseen. Risti vaikutti, ja elävä vesi virtasi ulos. Ihanat, siunatut ajatukset kumpusivat esiin ja muotoutuivat toiminnaksi ja Kristuksen ruumiin rakennukseksi. Paavalin todistus oli: "Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa." Gal. 2:19-20. Korotetumpaa elämää ei voi elää. Voimme kohdata kaikki elämän ahdistukset ja pahuuden henkivallat taivaan avaruuksissa tällä todistuksella. Niin, Paholainen ja koko vihollisen mahti pakenee meidän luotamme, ja me voimme uskomalla ristin voimaan käydä voittoisasti koetuksen läpi. Jumalan ajatukset ja suunnitelmat toteutuvat ja Saatanan ajatukset tehdään tyhjäksi. Tässä voittoisassa hengessä ja uskon voima puhtaassa sydämessä voimme käydä uuteen vuoteen katse kohotettuna. Pian kohtaamme Mestarimme ja isämme, jotka laskivat meille perustuksen. Odotuksen henki pitää meidät hereillä, ja Jeesuksen viimeiset sanat ristin kantajille lohduttavat meitä: "Ja katso,  minä olen teidän kanssanne jokaisena päivänä maailman loppuun saakka!" Matt. 28:20. Me kannamme rohkeasti ristin sanaa elämäksi ja rauhaksi tulevana aikana.

Tämä on muokattu versio artikkelista, joka julkaistiin BCC:n Skjulte Skatter-lehdessä joulukuussa 1999.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.