Vain yksi asia kelpaa: uskollisuus!

Vain yksi asia kelpaa: uskollisuus!

Yksi lause nuoren miehen hautajaisten lopussa tekee syvän vaikutuksen.

3 Minuuttia ·

Mikä elämässä merkitsee jotain; mikä siinä on todella arvokasta? Sillä on merkitystä, kuinka uskollinen olen sinä määräaikana, joka minulle on suotu täällä maan päällä. Siinä on kaikki, millä on merkitystä.

Antautunut Jumalalle

Nämä olivat nuoren miehen hautajaiset. Noin 35-vuotiaana hänet otettiin ystävien ja perheen parista parempaan paikkaan. Mutta hän ei ollut elänyt turhaan. Hän oli omistanut elämänsä Jumalalle jo kauan sitten, ja siitä monet saattoivat tilaisuudessa kertoa.

Uskollinen henkilö on horjumaton – hän ei epäröi.

Sali on ääriään myöten täynnä ihmisistä, jotka tulevat muistamaan tämän miehen. Kaikkina nuoruusvuosinaan hän oli palvellut ympärillään olevia ihmisiä valittamatta. Olipa päivä hyvä tai huono, niin hän oli positiivinen ja halukas auttamaan, innokas tekemään Jumlan tahdon.

Muistotilaisuuden lopussa juontaja tulee eteen. Liikuttuneena hän katsoo sitä nuorten joukkoa, joka on paikalla ja sanoo: "On vain yksi asia, jolla on merkitystä: se on uskollisuus!" Hän haluaa niin mielellään, että me ymmärtäisimme sen. Se tekee syvän vaikutuksen.

Mitä uskollisuus on?

Jumala voi luottaa uskolliseen henkilöön, hän voi antaa lakinsa ja säädöksensä tämän sydämeen ja tämä noudattaa niitä tarkasti kaikissa asioissa. Uskollinen henkilö on horjumaton – hän ei epäröi.

"Hän on valinnut uskollisuuden tien, sinun lakisi ovat hänen silmiensä edessä." (Ps. 119:30). Nämä liittyvät toisiinsa – se, joka on uskollinen, seuraa hänen lakiaan. Nämä lait ja säädökset ovat niitä, mitä luemme Raamatusta, ja se, mitä Jumala vaikuttaa sydämessämme. Niitä kohtaan minun tulee olla uskollinen ja kuuliainen.

Se, joka vaeltaa uskollisuuden tietä, vaeltaa myös kuuliaisuuden tietä kaikessa; kuuliaisena jokaista lakia kohtaan, jonka Jumala kirjoittaa sydämeen. Aina, ilman poikkeusta.

Vaikka on vaikeaa ja tunteet eivät ole mukana, on kuitenkin kysymys uskollisuudesta. Vaikka minun tulisi luopua omasta tahdostani, niin teen sen. Vaikka se vaikuttaisi epäoikeudenmukaiselta, niin teen sen. Uskollisuus maksaa jotain, mutta ajattele, kuinka arvokas sellainen henkilö on Jumalalle!

Uskollisuus maksaa jotain, mutta ajattele, kuinka arvokas sellainen henkilö on Jumalalle!

Jumala itse on ylivoimainen uskollisuudessa. Hän pitää lupauksensa, ja seisoo sanansa takana kaikkina aikoina. Kun minä sitten teen sen, mitä hän pyytää minua tekemään, silloin hän on uskollinen siunaamaan ylenpalttisesti takaisin. Siitä voin olla täysin varma; ensin täällä ja sitten taivaassa. (Luuk. 18:30).

Olenko tarpeeksi uskollinen?

Olenko sitten tarpeeksi uskollinen? Kaukana siitä, ajattelen välittömästi siellä istuessani. Rukoilen hiljaisen rukouksen, että Jumala varjelisi minut tahdossaan loppuelämäni ajan; että olisin aina valmis luopumaan omasta tahdostani, ja että olisin uskollinen uhraamaan sen, mitä Jumala osoittaa. Että olisin täysin tyytyväinen vähässä ja runsaassa.

Kun minä sitten teen sen, mitä hän pyytää minua tekemään, silloin hän on uskollinen siunaamaan ylenpalttisesti takaisin.

Kuka tietää, kuinka pitkä elinaika minulle on määrätty? Minun tulee tarttua jokaiseen tilaisuuteen valmistautua taivasta varten – sillä tavalla haluan elää elämääni. Voin ottaa ensimmäisen askeleen uskollisuuden tiellä tänään, enkä koskaan enää katso taakseni

Kun sitten tulemme taivaaseen, niin saamme jokainen uuden nimen, joka kuvastaa sitä, kuinka olemme eläneet maan päällä. Jesajassa 56:5 on kirjoitettu: "…minä annan heille iankaikkisen nimen, joka ei häviä." Ajattele, jos Jumala voi kutsua minua nimellä "Uskollinen", kun kohtaan hänet eräänä päivänä!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.