Uusi vuosi = uudet mahdollisuudet!

Uusi vuosi = uudet mahdollisuudet!

Myönteinen ja toivorikas innostus alkamassa olevalle vuodelle.

3 Minuuttia ·

Jumalan armosta voimme nyt alkaa uuden vuoden, ja olemme jo kirjoittaneet ensimmäiset sivut elämän kirjaamme tulevaa vuotta varten.

Jos olet tyytymätön elettyihin vuosiisi, sinulla on uudet mahdollisuudet edessäsi. Uudesta vuodesta voi todella tulla sellainen vuosi, että elät uutta elämää Kristuksen kunniaksi. Kaikki elämän solmut voidaan avata. Jeesus tuli maailmaan juuri auttaakseen ihmiset pois synnistä ja kurjuudesta. Hän tuli päästämään sidotut ja sorretut vapauteen. Niin, hän tuli asettaakseen kaiken kohdalleen, korkeasti kunnioitettu olkoon hänen nimensä! Hän tuli tehdäkseen sinut onnelliseksi, sinut, jolla on paha olla. Tulevasta vuodesta voi tulla rikas ja siunattu vuosi riippumatta siitä, minkälainen elämäsi on aikaisemmin ollut.

Käy kohti valoisaa tulevaisuutta

Kiiruhda selvittämään asiasi Jumalan ja ihmisten kanssa, sillä aika tästä eteenpäin on lyhyt. Jos nämä asiat ovat kunnossa, älä anna ajatustesi viipyä menneisyyden kurjuudessa, niin että myös tulevaisuutesi tuhoutuu. Saatana on saanut riittämiin kallisarvoisesta elinajastasi. Nosta pääsi uskossa ja luottamuksessa Jumalaan ja kohtaa tulevaisuutesi iloisena. ”…mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman. He kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.” Jes. 40:31. Halleluja! He juoksevat väsymättä eteenpäin edellä valmistetuissa teoissa, kunnes kirkkauden päämäärä on saavutettu.

”Katso, minä teen uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Minä teen tien autiomaahan, virrat aavikolle.” Jes. 43:19. Suuresti ylistetty olkoon Jumala! Elävän veden virrat voivat tunkeutua erämaaelämääsi ja tehdä sen hedelmälliseksi puutarhaksi. Tämä voi tapahtua nopeasti.

Meille ei kuitenkaan tarjota elämää taisteluitta ja vaikeuksitta. Meidät on kutsuttu nimenomaan uskon taisteluun. ”Koska meillä on ympärillämme näin suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka niin helposti kietoo. Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme…” Hepr. 12:1. Jeesus on kuitenkin taannut, että taistelustamme tulee voittoisa, jos hetki hetkeltä haluamme ottaa vastaan voiman, jonka hän haluaa antaa meille.

Jumala tekee sinusta sankarin

Elämän monissa ja suurissa koetuksissa syntyy sankareita. Tämä koskee tämän maailman sankareita ja Jumalan valtakunnan sankareita. Elleivät  Nooa, Abraham, Joosef, Mooses, Gideon, Barak, Samuel, Jefta, Daavid jne. olisi kohdanneet niin suuria koetuksia, ei heidän nimensä koskaan olisi tullut tunnetuksi.

Nyt Jumalalla on meitä varten jotain vielä parempaa, ja voimme astua uuden liiton uskon sankareiden joukkoon. Nyt on meidän vuoromme osoittaa uskollisuutta vähässä ja paljossa, ja se, joka voittaa itsensä, on suurempi kuin se, joka valloittaa suuren kaupungin. Vain uuden liiton sankarit ovat kyenneet voittamaan itsensä, sillä työ on täytetty, ja Kristuksen Henki on vuodatettu heidän sydämiinsä. Tässä Jeesus on suurin ja ensimmäinen sankari, ja Jumala on valmis tekemään jokaisen, joka haluaa, sankariksi – ei saamalla sankarin nimeä tässä maailmassa vaan tulevassa.

Herra siunatkoon runsaasti uuden vuoden meille kaikille, niin että siitä tulee siunatuin ja hedelmällisin vuosi elämässämme, ja eläkäämme Kristuksen tulemuksen odottamisessa.

Tämä on muokattu versio artikkelista, joka julkaistiin ensimmäisen kerran BCC: n  «Skjulte Skatter»- lehdessä tammikuussa 1947.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.