Usko muuttaa kaiken

Usko muuttaa kaiken

Aina siitä lähtien, kun sain uskon Hengen sydämeeni, olen kokenut elämän aivan uudella tavalla, yksityiskohtia myöten.

6 Minuuttia ·

Usko. Oletko koskaan miettinyt, miten jokin niin voimakas  voi samaaan aikaan vaikuttaa niin epätodelliselta?

Mitä on usko? Kristittyinä kuulemme tämän sanan valtavan usein. Usko Jeesukseen, Jumalan Poikaan, ja hänen uhrinsa meidän puolestamme on pelastanut meidät iankaikkisesta kadotuksesta ja kuolemasta. Usko tähän on pelastuksen perusta. Se asettaa meidät yhteyteen Jumalan kanssa. Mutta miten tämä usko muutetaan joksikin konkreettiseksi arkielämässäni, tehtävissäni kotona, työssä tai missä sitten olenkin? Mitä usko Jumalaan oikeastaan tarkoittaa?

Elävä usko Jumalaan

Jonkin aikaa sitten sain henkilökohtaisen ilmestyksen uskosta. Voin sanoa sen niin, että uskosta on tullut minulle valtavan todellinen asia. Ennen rasitin itseäni yrittämällä ymmärtää päälläni, mutta nyt on usko tullut sydämeeni. Nyt usko pitää minut liikkeellä päivän mittaan. Se on käyttövoima päivittäisissä päätöksissäni.

Usko on minulle nyt käytännöllinen, henkilökohtainen, kouraantuntuva ja aivan uskomaton asia. Se on muuttanut koko elämänasenteeni. Itse asiassa se on muuttanut aivan kaiken. Ei kuitenkaan pinnallisella, yleisellä tasolla. Vaan alkaen tavallisista, arkisista tehtävistä aina suuriin haasteisiin saakka. Siitä, että minulla on oleva riittävästi voimaa jonkin tehtävän suorittamiseen pitkän päivän jälkeen siihen, että tulen saamaan jumalallisen luonnon täyteyden (2. Piet. 1:4). Juuri tämä on elävän uskon omistamista.

Usko – varmuus siitä, mikä ei näy

Olen aina miettinyt, mitä se tarkoittaa, että usko on varmuus siitä, mikä ei näy. ”Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, varmuus siitä, mikä ei näy.” Hepr. 11:1.

Miten on mahdollista uskoa johonkin, mitä en näe, tai johonkin, mistä minulla ehkä ei ole pienintäkään aavistusta? Esimerkiksi siitä, että tulevaisuuteni – vaikka se onkin tuntematon – on turvattu Jumalan kädessä? Olen kuitenkin oivaltanut, että usko on varmuus siitä, mikä ei näy, sillä samalla hetkellä, kun alan uskoa, se alkaa toimia. Jokin muuttuu sydämessäni, ja usko on suurin motivaationi siihen, että teen todellisuutta siitä , mistä olen täysin vakuuttunut.

«Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja se tapahtuu teille.” Joh. 15:7. Uskon tähän täysin ja koen tämän todeksi päivittäin! Alkaen yksinkertaisesta rukouksesta junaan ehtimisestä, tai että illasta seurakunnan lastenkerhossa tulee hyvä ja siunattu, siihen, että rukoillessani sitä, että jotkut toiset varjeltuisivat ja paranisivat, saan kokea Jumalan vastaavan yhä uudelleen. Tämä lisää uskoani ja lisää halua rukoilla – olen riippuvainen rukouksesta. Voin rukoilla pienten, arkisten asioiden tai suurten haasteiden puolesta, ja olla levollinen, koska tiedän Jumalan vastaavan rukouksiini.

«Maistakaa ja nähkää, että Herra on hyvä!” Ps. 34:9.

Usko Jumalaan tuo voiton

Kuulun niihin, jotka uskovat synnin voittamiseen. Sen lisäksi, että usko on auttanut minua pääsemään lepoon arkielämän käytännön asioissa, usko on auttanut minua lepäämään siinä tosiasiassa, että hän, joka on alkanut minussa hyvän työn, vie sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä (Fil. 1:6). Se ei tarkoita sitä, että odotan passiivisena jotakin tapahtuvaksi, vaan usko antaa minulle päinvastoin rohkeutta taisteluihini. Jos kävisit taisteluun sataprosenttisen varmana siitä, että taistelun päättyessä olet hengissä ja saat omistaa riemuvoiton, eikö se antaisikin sinulle kaiken voiman ja rohkeuden tarttua haasteeseen ja ryhtyä taistelemaan, koska saat voiton, jonka jo näet edessäsi?

Usko tuo voiton. Usko takaa voiton. Sen myötä saat siunauksen, joka on liian suuri mitattavaksi tai kuvailtavaksi. Syvän levon. Järkähtämättömän ilon. Voiman voittamiseen yhä enemmän.

Uskon kautta näkymätön tulee näkyväksi. Koen Jumalan näkymättömän voiman sekä väkevyyden, jota minulla ei ollut ennen. Saan armoa, joka on apu, ja tiedän sen, koska taistelu on vähitellen helpompaa alueilla, joilla minulla ennen oli vaikeaa. Kun minun aikaisemmin oli aivan kauheaa avata suuni ja myöntää virheeni, ei sitä enää ole niin vaikea tehdä.

Usko lisääntyy entisestään, kun näen, että mitään siitä, mitä Jumala tekee ja antaa minulle, en olisi saavuttanut yksin. Jumala on aito, kaikkivaltias, ja tämän tietäminen antaa minulle vielä suuremman kaipauksen palvella häntä.

Usko Jumalaan antaa lepoa

Usko, luottamus Jumalaan, voitto ja lepo ovat sopusoinnussa keskenään.

Usko tuo levon. Levon, koska tiedän elämäni olevan Jumalan kädessä. Levon, koska saan voiton. Siellä, missä aikaisemmin oli jatkuva taistelu himojani vastaan – ne tuntuivat nousevan esiin loputtomasti – voitto saa ne hiljaisiksi. Ne loppuvat kerran. Lepo on sama asia kuin riemuvoitto!

«Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, ottakaa tekin aseeksenne sama mieli – sillä se, joka on kärsinyt lihassa, on lakannut synnistä …» 1. Piet. 4:1.

Se, että pidän kiinni uskosta tähän jakeeseen, tekee kiusauksen kestämisen helpoksi. Se, että minun nyt on kiellettävä oma tahtoni, vaikuttaa ehkä raskaalta ja vaikealta, mutta kun vain kestän, niin tulee päivä, jolloin vastaavat tilanteet eivät enää vaikuta minuun. Silloin lepään myrskyn keskellä. Tulen järkkymättömäksi!

Usko tekee elämän valoisaksi ja kevyeksi. Ei ole sellaista päivää, jolloin minun tulisi olla huolissani jostakin. Usko poistaa hämmennyksen. Usko poistaa turhan pohdiskelun. Usko poistaa päättämättömyyden.

Usko Jumalaan on valinta

Usko on valinta! Voin rukoilla sitä, taistella sen edestä, mutta elämän eri tilanteissa minun on valittava se.

Sillä, että valitsen uskon, ei ole mitään tekemistä tunteideni kanssa eikä todellakaan järjen kanssa. Kuta enemmän valitsen uskon, sitä helpommaksi se käy. Usko muuttaa asioita!

Uskominen merkitsee sitä, että pidän kiinni Jumalan lupauksista riippumatta siitä, kuinka heikko ja kurja olen; Koska usko on sydämen valinta, ja kaikki voivat valita sen.

Kaikki, mitä tarvitaan, on uskon askeleen ottaminen. Valitse usko; anna uskon muuttaa elämäsi täydellisesti!

«Tuokaa täydet kymmenykset varastohuoneeseen, että minun huoneessani olisi ruokaa. Koetelkaa näin minua, sanoo Herra Sebaot. Totisesti minä avaan teille taivaan ikkunat ja vuodatan siunausta yltäkylläisesti.” Mal. 3:10

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.