Usko ilman epäilystä

Usko ilman epäilystä

Uskossa on ehtymätön voima, mutta epäily ajaa meidät pois Jumalasta. Meidän tulee uskoa, ilman epäilystä!

3 Minuuttia ·

"Jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille auliisti ja moittimatta, niin se hänelle annetaan. Mutta anokoon uskossa, lainkaan epäilemättäJoka epäilee, on kuin meren aalto, jota tuuli ajaa ja heittelee. Älköön sellainen ihminen luulko saavansa Herralta mitään, kahtaalle häilyvä mies, epävakaa kaikilla teillään." Jaak. 1:5-8.

Epäilyksen kautta Jumala asetetaan ulkopuolelle

Pieninkin epäilys saa meidät häilyviksi. Pimeys tunkeutuu elämäämme. Pimeydessä hallitsee pimeyden ruhtinas ja hän on kova alamaisiaan kohtaan. Olemme toki nähneet, mihin epäilys, epäusko, murehtiminen ja masennus voivat johtaa. Lopputulos on kaukana onnellisesta olotilasta. "… kuka voi kestää, jos mieli on murtunut?" Snl. 18:14. "..mutta murtunut mieli kuivattaa luut." Snl. 17:22 Epäilyksen ja epäuskon kautta asetamme Jumalan ulkopuolelle ja otamme koko taakan itse kantaaksemme. Elämä käy yhä raskaammaksi ja pimeämmäksi. Pettävät tunteet ja ajatukset heittelevät meitä sinne tänne. Sellaisessa epäilevässä mielentilassa emme voi saada mitään Jumalalta.

Rukoile uskossa

"Mutta ilman uskoa on mahdotonta olla kelvollinen, sillä sen, joka tulee Jumalan luo, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät." Hepr. 11:6.

Astuessamme Jumalan eteen meidän on uskottava, että hän on ja että hän palkitsee meidät rukouksemme mukaisesti. Meidän täytyy uskoa, että hän näkee meidät ja että hän on täynnä rakkautta, huolenpitoa ja hyvyyttä. Hän tuntee kaikki meidän vaikeutemme ja kääntää kaiken meidän hyväksemme, jos me vain rakastamme häntä ja uskomme häneen. Hän on laskenut jokaisen hiuksemmekin ja huolehtii siitä, ettei mikään kiusaus tai koetus tule liian suureksi meille (1. Kor. 10:13).

Jos rukoilemme itsellemme Pyhää Henkeä, niin me saamme Pyhän Hengen. Mikäli rukoilemme viisautta, niin saamme viisauden. Emme saa epäillä hänen valtaansa ja hyvyyttään. Pienimmänkin uskon kipinän kautta syttyy toivon valo sydämissämme, ja pimeys väistyy. Me tulemme valon valtakuntaan, jossa valon ruhtinas hallitsee, ja hän kohtelee hyvin alamaisiaan. Hänen kauttaan elämä käy yhä valoisammaksi aina sydänpäivään saakka. Hänen ikeensä on sopiva, ja kuormansa on kevyt.

Usko ilman epäilystä

Epäilys on hulluutta. Viisaus on ilman epäilystä, ilman kerskausta, täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä. Se valaisee silmät ja tekee askeleemme lujiksi.

Juudas kirjoittaa: "Armahtakaa niitä, jotka epäilevät." Juud. 1:22. On häpeä epäillä hänen rakkauttaan ja hyvyyttään. Hänhän on antanut henkensä puolestamme.

Pietari pelästyi, silloin kun hän näki valtaisan rajuilman ja alkoi vajota. "Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?", sanoi Jeesus (Matt. 14:30-31). Juuri silloin kun kohtaamme hurjan rajuilman, meidän uskoamme koetellaan. Koeteltu usko on hyvin arvokas Jumalan silmissä. Epäuskon vallassa vajoamme, mutta usko pitää meidät pinnalla. (1. Piet. 1:5-7).


Artikkeli on ensi kertaa julkaistu BCC:n Skjulte Skatter- lehdessä kesäkuussa 1966
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.