Työtä etsimässä

Työtä etsimässä

Voimme päivittäin lukea sanomalehdestä kuinka vaikea tilanne on työmarkkinoilla ja kuinka osakekurssit heilahtelevat ylös ja alas Wall Streetillä. Se saa monet ja erityisesti nuoret työnhakijat stressaantumaan tai huolestumaan

3 Minuuttia ·

Epävarmuus. Tämä sana tulee mieleeni, kun ajattelen nykyistä maailmaa ja erityisesti talouselämää.

Voimme päivittäin lukea sanomalehdestä kuinka vaikea tilanne on työmarkkinoilla ja kuinka osakekurssit heilahtelevat ylös ja alas Wall Streetillä. Se saa monet ja erityisesti nuoret, uransa alussa olevat työnhakijat stressaantumaan tai huolestumaan.

Eräs ystäväni haki hiljattain työtä ja päätin kysyä häneltä, miten hän koki tilanteensa. Jess on parikymppinen, ystävällinen ja ulospäin suuntautunut tyttö.

Tapaan Jessin vilkkaassa kahvilassa keskellä viikkoa. Ympärillämme olevat, työssäkäyvät ihmiset, tilaavat kahvia ja pyrkivät hyödyntämään lounastaukonsa mahdollisimman hyvin. Tilaamme juotavaa ja juttelemme kuluneesta viikosta. Minulle tulee tunne, että Jess ei stressaa päivittäisistä asioista. Hän on sen sijaan onnellinen, rento ja täysin levossa hektistä arjestaan huolimatta.

– Pelkäsin vähän

Tehtyään monenlaisia pätkätöitä ja kuvatessaan siinä sivussa muutaman vuoden ajan, Jess päätti hakea kokopäiväistä valokuvaajan työtä.

– Valokuvaaminen on intohimoni, hän kertoo ja jatkaa: – Halusin lisää kokemusta niin, että voisin jonakin päivänä perustaa oman valokuvaamon.

Työtä hakiessaan Jess huomasi nopeasti olevansa asiasta huolissaan.

– Aivan ensiksi ajattelin taloutta, hän kertoo. Olin vähän peloissani ja tunsin tulevani kiusatuksi pelkäämään.

Jumalan sana auttoi näiden ajatusten noustessa mieleen. Hän viittaa Jaak. 4:8 :aan, jossa lukee: ”Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä.”

– Jos lähestyn Jumalaa ja hänen sanaansa, on hän lähestyvä minua ja tulen täyteen Hänen henkeään levottomien ajatusten sijaan, Jess selittää.

Älkää olko mistään huolissanne

Jess muistaa, kuinka hän tuona aikana päätti taistella huolestumisen ajatuksia vastaan

– Sinun tulee taistella päästäksesi lepoon muutosten keskellä, hän sanoo. – Voit tulla kiusatuksi huolestumaan samasta asiasta satoja kertoja.

Hän kertoo kuinka Fil. 4:6-7 :ssä olevat jakeet vahvistivat häntä: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.”

– Minusta oli aluksi vaikeaa rukoilla Jumalalta työtä, Jess sanoo – Mutta nämä jakeet sopivat täydellisesti tilanteeseeni. Kun Jess rukoili Jumalaa, hän pääsi eroon huolestuneista ajatuksista.

– Kun rukoilin, tunsin että koko tilanne oli Jumalan työtä – kaikki oli Hänen käsissään, Jess sanoo hymyillen. – Sain levon ja tiesin, mitä minun tuli tehdä.

– Jumala on uskollinen ja antaa minulle rauhan, kun sitä pyydän – riippumatta tilanteesta.

– Jumalan sana on totta!

Jess kävi monissa työhaastatteluissa ja sai lopuksi työtarjouksen. Hän sanoo, että hän olisi ollut levollinen, vaikkei asia olisikaan järjestynyt niin kuin se järjestyi.

– Vaikken olisikaan saanut uutta työtä, olisin ollut levollinen, hän selittää. – Jumala on uskollinen ja antaa minulle rauhan, kun sitä pyydän – riippumatta tilanteesta.

Kerätessämme astiamme pöydältä ja valmistautuessamme lähtemään, kysyn Jessiltä, mitä hän on oppinut tapahtuneesta.

– Olen tullut täyteen kiitollisuutta, koska Jumalan sana on totta. Se mitä Raamatussa on kirjoitettu, on totta ja olen sen saanut itse kokea.

Kotimatkalla ajattelen Jessin kanssa käymääni keskustelua. Tiedän, että voin tilanteista riippumatta rukoilla Jumalaa ja lukea hänen sanaansa päästäkseni lepoon. Kuinka siunattuja ovatkaan sellaiset ihmiset, jotka löytävät avaimen iloon ja rauhaan!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.