Tunnetko Jeesuksen tällä tavalla?

Tunnetko Jeesuksen tällä tavalla?

On olemassa vain yksi ainoa tapa tutustua Jeesukseen.

4 Minuuttia ·

Tämä ei ole "kymmenen askelta Jeesusken luo" tai Raamatun lukuopas. Tämä on kutsu elämään niin kuin Jeesus eli! Se on ainut tapa tutustua häneen kunnolla.

Milloin tuntee todella jonkun ihmisen?

Oletko joskus matkustanut joidenkin ystävien kanssa pitkän matkan; sellaisten henkilöiden kanssa, jotka uskoit tunteneesi hyvin ennestään? Olet ehkä myös kokenut, että tunnet samat henkilöt paljon paremmin matkan jälkeen. Se, mitä yhdessä on koettu, on luultavasti sitonut matkalaiset tiiviimmin yhteen. Silloin sinulla on enemmän yhteistä matkakumppaniesi kanssa.

Kun jakaa hetkiä, pieniä ja suuria, silloin solmitaan näkymättömiä siteitä ihmisten välille. Juuri tällä tavalla voin tutustua Jeesukseen paremmin! Minulla on mahdollisuus jakaa monia kokemuksia hänen kanssaan henkilökohtaisesti. Koko elämäni voi olla yhteistä hänen kanssaan, jos haluan.

Jeesus ja minä

On vain yksi ainut tapa tutustua kunnolla Jeesukseen: elämällä samaa elämää kuin hän eli. Se tarkoittaa sitä, että minulla on sama päämäärä kuin hänellä oli – elää synnistä vapaata elämää. Muuttuminen siitä, että reagoin ja ajattelen huonolla tavalla sellaiseksi, joka on täynnä hyvyyttä kaikissa tilanteissa. Päämääränä on, ei enemmän eikä vähemmän kuin jumalallinen luonto.

Jeesus ei vain teeskentele ymmärtävänsä sitä, mitä käymme läpi. Hän tietää, mitä se on. Hän on kokenut sen.

Silloin voimme alkaa jakaa kokemuksia, Jeesus ja minä. "Jeesus, tunnen itseni niin heikoksi! Usein kun olen tehnyt jotain hyvää, tulen kiusatuksi sanomaan jotain sellaista, että saisin siitä kunniaa. Vaikka olen päättänyt elää vain Jumalalle, niin tulen kiusatuksi elämään ihmisille!" Silloin Jeesus vastaa "Rakas ystävä, tiedän tarkelleen tilanteesi! Olen ollut siellä; tulin myös kiusatuksi kunnianhimoon ja suuruuden tavoitteluun. Mutta voitin jokaisen ajatuksen Jumalan voimassa. Älä sinäkään anna periksi, älä luovuta! Se onnistuu sinullekin!"

Jeesus ei vain teeskentele ymmärtävänsä sitä, mitä käymme läpi. Hän tietää, mitä se on. Hän on kokenut sen. Hän tietää tarkallee, mitä maksaa luopua omasta tahdosta niinä hetkinä. "Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä." (Hebr. 4:15) Kun teen samoin, silloin syntyy aivan erityinen yhteys minun ja Jeesuksen välille.

"…tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemuksensa voiman ja hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta." (Fil. 3:10)

Yhteys välillämme tulee vahvemmaksi, kun kuoletan synnin niin kuin hän teki. Tutustun Jeesukseen tämän taistelun kautta. Kun asiat tuntuvat raskailta ja vaikeilta, niin voin rohkaista itseäni sillä ajatuksella, että Jeesus on ollut samantapaisessa tilanteessa, tietoisena siitä, että "joka lihassa kärsii, lakkaa synnistä". (1. Piet. 4:1) Tulen enemmän ja enemmän Jeesuksen kaltaiseksi, kun käyn tätä tietä, ja sen lisäksi tulen onnelliseksi!

Tarvitsen Jumalan apua ja johdatusta elääkseni niin kuin Jeesus

Kun Jeesus tuli kiusatuksi tekemään syntiä, ja kun hän esimerkiksi huomasi halun ajatella epäpuhtaita ajatuksia, hän ei koskaan antanut periksi näille himoille. Kuitenkin hän tarvitsi jotain enemmän torjuakseen nämä ajatukset, kieltääkseen oman tahtonsa näissä tilanteissa; hän tarvitsi Jumalan ohjausta ja hän oli täysin riippuvainen siitä, että hän kuuli Jumalan puheen ja totteli hänen sanaansa löytääkseen eteenpäin tiellä (Joh. 5:30; Hebr. 5: 7-9). Jumala itse oli hänen neuvojansa läpi elämän ja Jumala osoitti hänelle tien tilanteiden läpi, niin että hän aina tuli voittajana toiselle puolelle.

Jos haluan elää niin kuin Jeesus, silloin tarvitsen Pyhää Henkeä.

Jeesus uhrasi itsensä iankaikkisen Hengen voimassa (Hebr, 9:14). Tässä voimassa hän pystyi torjumaan synnin joka kerta tullessaan kiusatuksi. Helluntaipäivänä noin 2000 vuotta sitten hän lähetti Puolustajan, Pyhän Hengen maailmaan johtamaan ja vahvistamaan meitä. Jos haluan elää niin kuin Jeesus, silloin tarvitsen Pyhää Henkeä. Mutta kuinka voin saada hänet elämääni?

Vastaus on yksinkertainen: minun pitää rukoilla sitä häneltä. Minun tulee kääntyä kokosydämisesti Jumalan puoleen, haluta koko sydämestäni elää hänelle ja seurata Jeesusta. Hän antaa Pyhän Hengen kaikille nille, jotka ovat kuuliaisia hänen käskyilleen (Ap.t. 5:30) Jumala antaa sen ilolla minulle! Mitään muuta hän ei halua enemmän kuin sitä, että minä saisin voiton synnistä. Tämän Hengen kautta tahtoni kärsiä vahvistuu, ja se myös vahvistaa haluani maksaa hinta, jotta tulen arvolliseksi Jeesukselle. (Ap.t. 1:8; Sak. 13:1)

Voin lukea Jeesuksesta. Voin rukoilla Jeesusta. Voin ajatella Jeesusta. Mutta on vain yksi tapa tutusta häneen kunnolla – olemalla kuuliainen ja elämällä niin kuin Jeesus.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.