Tunnetko itsesi syylliseksi, koska tulet kiusatuksi?

Tunnetko itsesi syylliseksi, koska tulet kiusatuksi?

Kiusatuksi tuleminen ei ole mikään syy siihen, että sinun pitäisi tuntea syyllisyyttä …

4 Minuuttia ·

Et ole paha sen tähden, että tulet kiusatuksi katsomaan epäpuhtaita asioita.

Et ole huono äiti, koska tulet kiusatuksi haukkumaan lapsiasi, kun olet kärsimätön tai turhautunut.

Sinua ei tuomita kadotukseen, koska tulet kiusatuksi epäilyyn.

Tulet kiusatuksi, koska  …

Nämä kiusaukset ovat seurausta lihassasi olevasta synnistä. Se ei merkitse sitä, että sinussa on jotain väärää, kun sinulla on syntiä  lihassasi.

«Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus. Jumala on uskollinen. Hän ei salli teitä kiusattavan enempää kuin kestätte, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.» 1. Kor. 10:13.

Syntiinlankeemus on syypää siihen, että koko ihmiskunnalla on nämä synnynnäiset himot ja halut, jotka kiusaavat meitä tekemään syntiä.

Tarkoitus on kuitenkin, että hallitsemme lihaamme, ei se, että synti hallitsee meitä (1. Moos. 4:7)! Meidän ei tule olla synnin orjia ja antaa periksi tunteille, jotka nousevat meissä esiin sen tähden, että synti asuu lihassamme. Epäpuhtaat ajatukset, ärtyneisyys, epäily – näiden asioiden ei tule sitoa meitä.

Kun esimerkiksi tunnet itsesi kärsimättömäksi ja tulet kiusatuksi haukkumaan lapsiasi, et sillä hetkellä ole vielä tehnyt syntiä! Se voi tuntua siltä, koska kiusaus tulee tunteena siitä, että haluat tehdä jotakin. Mutta niin kauan kuin vihaat tuota kärsimättömyyttä ja vastustat kiusausta haukkua lapsiasi, niin kauan kuin et tietoisesti suostu siihen, että sallit kärsimättömyyden hallita tekojasi, ja niin kauan kuin et ole sallinut kovien sanojen ja huonon käytöksen tulla esiin sinusta, silloin voitat, vaikka kärsimättömyyden tunne jatkuisikin vielä jonkin aikaa.

Mitä sinun tulee tehdä, kun tulet kiusatuksi:

Kaksi asiaa on tärkeä tehdä, kun koet näitä voimakkaita kiusauksia.

1. Käytä Jumalan sanaa miekkana Paholaista vastaan, joka pyrkii saamaan sinut vakuuttuneeksi siitä, että kannattaa antaa periksi kiusaukselle. "Se tulee tuntumaan hyvältä", hän sanoo. Tai: "He ansaitsevat sen." Edenin puutarhassa hän sanoi Eevalle: "Onko Jumala todella sanonut …..?" Hän vakuutti Eevaa siitä, että minkä tämä oikeastaan tiesi vääräksi, ei oikeastaan ollut tottelemattomuutta Jumalalle. Mutta kun Jeesus, meidän esikuvamme ja johtajamme, tuli kiusatuksi erämaassa, hän sanoi: "Mene pois, Saatana, sillä on kirjoitettu …." Jeesus käytti Jumalan sanaa ajamaan Paholaisen pois. Ja jotta käytettävissäsi olisi Jumalan sana silloin, kun tarvitset sitä, sinun on oltava valmistautunut, ennen kuin tulet kiusatuksi. Sinun tulee tuntea hänen Sanansa. Psalminkirjoittaja sanoo: "Olen kätkenyt sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan." Ps. 119:11. Kätke sinäkin hänen sanansa sydämeesi, niin että sinulla on se käytettävissäsi, kun tarvitset sitä!

2. Käy armon valtaistuimen eteen saadaksesi laupeuden ja löytääksesi armon avuksesi oikeaan aikaan (Hepr. 4:16). Oikea aika on silloin, kun olet hädässä; kun tulet kiusatuksi. Silloin voit rukoilla itsellesi apua kiusauksen voittamiseen. Apu ei ole se, että kiusaus häviää, ja ettet enää tunne olevasi kärsimätön, vaan se, että saat voimaa kiusauksen vastustamiseen, kunnes se on täysin voitettu.

Lue lisää: Ratkaiseva hetki: miten saat avun silloin, kun sitä eniten tarvitset

Kiusauksesta oppiminen

«Lapseni! Kirjoitan tämän teille, ettette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.» 1. Joh. 2:1.

Jos sattuisit lankeamaan, voit tehdä parannuksen ja saada anteeksi. Senkin voit saada armon valtaistuimen edessä. Ei ole kuitenkaan tarkoitus, että lankeat kerta toisensa jälkeen. Muista, että sinun tulee hallita syntiä! Jos lankeat, on tarkoitus, että opit virheistäsi ja toimit paremmin seuraavalla kerralla. Että valmistaudut ennen kuin tulet kiusatuksi, niin että voit olla varma siitä, että voitat!

Voittoon pääseminen voi viedä aikaa. Kun tunnustat totuuden itsestäsi – esimerkiksi sen, että sinussa on taipumus tulla kärsimättömäksi – ja teet sen päätöksen, että voitat sen, ei se tarkoita sitä, ettet enää tule kiusatuksi siihen. Se merkitsee sitä, että tulet kiusatuksi, ja voit jopa langeta jälleen, ennen kuin saat voiton. Mutta jos jatkat taistelemista, olet uskossasi luja ja etsit apua Jumalan sanasta ja rukouksesta, niin tulet saamaan voiton aivan kaikesta, vähän kerrallaan. Muutut ja uudistut, ja siellä missä kärsimättömyys ja turhautuneisuus aikaisemmin olivat osa luontoasi, kärsivällisyys ja pitkämielisyys tulevat asteittain kasvamaan esiin ja korvaamaan nämä synnit. Tämä on se uskomaton armo mikä meillä on Kristuksessa Jeesuksessa.

Sinun on pidettävä kiinni nimenomaan uskosta, kun edelleen taistelet synnin voittamiseksi.  «Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, varmuus siitä, mikä ei näy.» Hepr. 11:1.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.