Tule aidoksi kristityksi

Tule aidoksi kristityksi

On suuria eroja niiden välillä, jotka kutsuvat itseään kristityiksi. Kuinka monen heistä voimme sanoa kirkastavan Jumalaa elämällään?

3 Minuuttia ·

On suuria eroja niiden välillä, jotka kutsuvat itseään kristityiksi. Ajatelkaamme vähän sitä suurta joukkoa "kristittyjä"; kuinka monen heistä voimme sanoa kirkastavan Jumalaa elämällään?

Ei ole vaikeaa tulla kristityksi, eikä sen pitäisikään olla. Mutta voimmeko sanoa, että kaikki "kristityt" perivät taivasten valtakunnan?

Mitä kristityltä oikeastaan vaaditaan? Ensiksikin sinun tulee haluta tulla todelliseksi kristityksi, ja sitten sinun tulee päättää tulla kristityksi. Monet ovat kasvaneet "kristittyinä" ilman että olisivat luopuneet vanhasta elämästään; he kantavat jatkuvasti huonoa omatuntoa mukanaan. Toisten kristillisyys taas ei ole muuta kuin näytelmää ihmisten edessä. Mutta miten on sinun kohdallasi? Onko sinulla voimakas halu omistaa läheinen suhde Jumalaan? Jumalan kutsu on avoin kaikille, mutta ratkaisu sinun on tehtävä itse. Älä viivyttele päätöstä. Et ehkä koskaan saa samaa tilaisuutta uudelleen.

Ajattele elämääsi

Älä viivyttele päätöstä. Et ehkä koskaan saa samaa tilaisuutta uudelleen.

Sinun pitää mennä itseesi. «Niin hän meni itseensä ja sanoi… Minä nousen ja menen isäni tykö,» Luuk. 15:17-18. Kun elät tavallista niin kutsuttua kristillistä elämää syntisenä, petät itseäsi. Ajattele sitä. Et oikeastaan haluaisi elää niin! Sinä et halua näyttää kristityltä ulospäin, mutta sisälläsi tiedät, että synti hallitsee sinua. Olet ehkä rahanhimon valtaama, tai epäpuhtaat ajatukset vastakkaisesta sukupuolesta kiusaavat sinua? Tiedät ehkä olevasi laiska tai että kristillisyytesi tarkoitus on saada ihmisiltä kunniaa? Olet tottunut elämään elämää, mitä syvällä sydämessäsi et oikeastaan haluaisi elää.

Ajattele elämääsi. Aivan niin kuin tuhlaajapoika, sanot sinäkin: "Miksi eläisin näin?" Miksi olla onneton, tuntea tuomio omassatunnossaan ja olla kaukana Jumalasta? Hän ottaa sinut avosylin vastaan. Sinä voit elää vilpittömästi Jumalan edessä ja Pyhä Henki opastaa sinua.

Itsetunnustus

Jos olet kyllästynyt syntiin, voit tulla Jeesuksen luo, joka auttaa sinua.

Tunnusta syntisi. «Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.» 1. Joh. 1:9. Sekä Jeesus että Paavali kehottivat lopettamaan synnin teon (Joh. 8: 11; 1. Kor. 15: 34). «Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä». 1. Joh. 3: 6. Useimmat kristityt eivät näe vaivaa lopettaakseen synnin tekemisen. Heidän kristillisyytensä on vain omantunnon keventämistä. Jotkut ovat niin paatuneita, että käyttävät kristillisyyttä keinona materiaalisen hyvän hankkimiseen. He hautovat kaikenlaisia ideoita, jotta voisivat kerjätä rahaa ja kuitenkin antavat ymmärtää olevansa hurskaita kristittyjä, mutta totuus on, että he ovat tyytyväisiä syntiseen elämäänsä ja siihen, että pääsevät pakenemaan kavaline suunnitelmineen.

Jos tunnustat sen, että kristittynä edelleen teet syntiä, ja että et ole tullut voittoon synnistä elämässäsi ja murehdit sitä, silloin sinulla on toivoa. Jos todella kaipaat voittoa, silloin olet valmis antamaan elämäsi kokonaan Jumalalle. Jos olet kyllästynyt syntiin, voit tulla Jeesuksen luo, joka auttaa sinua (Matt. 11: 28).

Täysin rehellinen

Jumala on voimallinen auttamaan sinua, jos olet halukas lopettamaan synnin teon

Sinun tulee olla täysin rehellinen itsellesi ja Jumalalle. Olet ehkä älykäs ja lahjakas, ja voit saada muut uskomaan, että olet hyvä kristitty. Mutta et voi huijata Jumalaa. Synti saa aikaan eron meidän ja Jumalan välillä. Jumala on voimallinen auttamaan sinua, jos olet halukas lopettamaan synnin teon ja antamaan koko elämäsi hänelle. Jeesus tuli maailmaan vapauttamaan meidät synnistämme.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.