Tieto Kristuksesta Jeesuksesta

Tieto Kristuksesta Jeesuksesta

Paavali kirjoittaa, että tieto Kristuksesta Jeesuksesta mullisti hänen elämänsä. Onko tällä tiedolla ollut sama vaikutus sinun elämässäsi?

5 Minuuttia ·

”Niinpä minä luen kaiken tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla. Hänen tähtensä olen menettänyt kaiken ja pidän sen roskana, että voittaisin omakseni Kristuksen.” Fil. 3:8.

Kristuksen tietämyksellä on vallankumouksellinen vaikutus

”Minun kansani tuhoutuu, sillä se on vailla ymmärrystä (tietoa, Norsk Bibel).” Hoos. 4:6. Tieto Jumalasta on Jumalan valo. Hengen ilmestyksen kautta Paavali sai tämän kallisarvoisen tiedon Kristuksesta Jeesuksesta, tiedon, joka ylittää kaiken muun tiedon. Kaikki, mitä hän aikaisemmin oli oppinut tai kaikki muu tässä maailmassa, jota hän oli arvostanut, oli hänelle nyt roskaa ja tappiota.

Todellinen tieto Kristuksesta Jeesuksesta saa aikaan vallankumouksen ihmisen elämässä. Silloin hän lakkaa rakastamasta maailmaa ja sitä, mitä maailmassa on.

Paavali rukoilee myös hartaasti efesolaisten puolesta, että he saisivat sydämen valaistut silmät sekä viisauden ja ilmestyksen Hengen Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa (Ef. 1:7).

Tieto siitä, että Jeesus kuoli Golgatalla sovittaen kaikki maailman synnit, on hyvin tunnettu. Mutta Jeesuksen kulkemaa tietä alkaen siitä, kun hän lapsena oppi erottamaan hyvän ja pahan, siihen, kun hän ristillä huusi: ”Se on täytetty!” – tätä tietä ei juurikaan tunneta eikä julisteta.

Tie, jonka Jeesus kulki

Tie kulki hänen lihansa kautta (Hepr. 10:20). Nyt voimme mekin rohkeina kulkea samaa tietä kaikkeinpyhimpään. Itsensä kieltäminen ja täydellisen omantunnon säilyttäminen oli mahdotonta vanhan liiton aikana (Hepr. 9:10). Tämä olisi meille tänä päivänä yhtä mahdotonta, ellei tämä liha, jonka edessä laki oli heikko, olisi saanut kuolemantuomiota Jeesuksessa (Room. 8:3). Mutta Jumala olkoon ylistetty, että tämä liha voi saada kuolemantuomion myös meissä, kun uskomme siihen, mitä Kristuksessa tapahtui. Samassa määrin kuin me nyt kannamme Jeesuksen kuolemaa ruumiissamme, Jeesuksen elämä voi ilmestyä meissä. Tulemme jatkuvasti enemmän osallisiksi jumalallisesta luonnosta, ja muutumme Kristuksen kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen (2. Kor. 4:10; 2. Kor. 3:18; 2. Piet. 1:4).

Iankaikkisen Hengen kautta Jeesus saattoi aina sanoa: ”Älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni vaan sinun."  Luuk. 22:42. Saman Hengen kautta mekin voimme sanoa samoin, ja joka päivä kieltää itsemme, ottaa ristimme ja seurata hänen jälkiään. Lopuksi tulemme sinne, missä hän on, kirkkaudessaan.

Se, mikä oli mahdotonta, on nyt tullut mahdolliseksi

Nyt se, mikä vanhan liiton aikana oli mahdotonta, on mahdollista. Nyt voimme varjeltua täydellisinä omantuntomme mukaan. Nyt voimme saada saman Hengen, joka Jeesuksella oli täällä maan päällä, kun hän voitti jokaisessa kiusauksessa. Jos me, tämän Hengen kautta, voitamme niin kuin hän voitti, saamme istua valtaistuimella yhdessä hänen kanssaan (Ilm. 3:21). Jos me yhdessä hänen kanssaan kärsimme ja kestämme kiusauksissa, kirkastumme myös yhdessä hänen kanssaan, ja saamme periä kaiken hänen kanssaan (Hepr. 2:18; 1. Piet. 4:13; Room. 8:17).

Kun Paavalin silmät avattiin tälle siunatulle ristin ja itsensäkieltämisen tielle, joka johtaa aina Isän ja Pojan valtaistuimelle saakka, hän juoksi kuin yksi, joka saa voittopalkinnon (1. Kor. 9:24). Niin kauan kuin hän oli täällä maan päällä, hän innosti jokaista juoksemaan tällä kilparadalla. Kaikkina vuorokaudenaikoina hän innosti itse kutakin luopumaan kaikesta omastaan, elämään jumalaapelkäävästi ja noudattamaan käskyä tahrattomasti ja moitteettomasti Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka (1. Tim. 6:11-14).

Todellinen valo ja oikea tieto Jeesuksesta Kristuksesta tunkeutuvat nyt viimeisinä aikoina epäuskon pimeyden läpi, ja on kyllä tavattoman vaikea estää tätä valoa loistamasta. Ne, jotka viihtyvät niin erinomaisen hyvin uskonnollisessa sysipimeässä, huutavat tietysti voimakkaasti valon tunkeutuessa heidän elämäänsä, ja he yrittävät työntää sitä syrjään omasta itsestä huutamalla sen olevan harhaoppi ja että siinä oleva henki on kova ja tuomitseva. Niin, se on varmaa, että valo tuomitsee, ja että oikea tieto Kristuksesta muuttuu todella vääräksi opiksi kaikille niille, jotka haluavat elää itselleen, mutta vilpittömät riemuitsevat suuresti, kun valo loistaa heidän sydämiinsä.

 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.