Tiedätkö Jumalasta vai oletko oppinut tuntemaan hänet?

Tiedätkö Jumalasta vai oletko oppinut tuntemaan hänet?

Onko mahdollista tuntea Jumala henkilökohtaisesti?

5 Minuuttia ·

Ellet tunne Jumalaa, hän voi vaikuttaa kaukaiselta ja välinpitämättömältä – tai vihaiselta ja vaativalta. Mutta kun tutustut häneen, saat kokea, että hän on henkilökohtaisesti kiinnostunut sinusta – sekä arkipäivän koetuksissa että voitoissa. On mahdollista tutustua Jumalaan henkilökohtaisesti ja oppia ymmärtämään hänen ajatuksiaan ja teitään!

Luin tänään, että maapallon väkiluku nousee yli 8 miljardin vuoteen 2025 mennessä. Se on huima luku!! Yritän kuvitella millaista olisi joutua sellaiseen ihmispaljouteen; miehiä, naisia ja lapsia, joilla on joukko erilaisia tyylejä, kulttuureja, uskontoja ja kieliä.

Kuinka moni näistä 8 miljardista ihmisestä tuhlaa enempää kuin yhden ohikiitävän ajatuksen häneen, joka asetti heidät tänne?

Kuka Jumala on?

Sen jälkeen ajatukseni menevät Luojaan – Jumalaan – joka loi jokaisen meistä yksitellen. Mietin kuinka moni näistä 8 miljardista ihmisestä tuhlaa enempää kuin yhden ohikiitävän ajatuksen häneen, joka asetti heidät tänne maan päälle. Useimmat uskovat, että on olemassa korkeampi voima, ja he harjoittavat yhtä tai toista uskonnon muotoa, mutta onko mahdollista saada enemmän kuin vain tieto tai usko siitä, että on olemassa Luoja, joka antoi minulle elämän? Onko mahdollista tuntea Jumala henkilökohtaisesti – oppia ymmärtämään hänen ajatuksiaan ja teitään?

Sellaiselle, jolla on vain tieto Jumalasta, hän voi vaikuttaa kaukaiselta – etäiseltä, välinpitämättömältä olennolta, joka ei paljon piittaa yksittäisestä ihmisestä. Tai hän voi vaikuttaa vihaiselta, vaativalta Jumalalta, joka ei koskaan vaikuta olevan tyytyväinen ihmisiin, jotka hän on luonut.

Ne, jotka oppivat tuntemaan Jumalan…saavat kaiken sen avun ja voiman, mitä he tarvitsevat tehdäkseen Luojan tahdon.

Mutta ne, jotka oppivat tuntemaan Jumalan henkilökohtaisesti, kokevat että hän on henkilökohtaisesti kiinnostunut heistä. He kokevat hänen läsnäolonsa sekä arkipäivän koetuksissa että voitoissa. He oppivat näkemään päivittäiset tilanteensa hänen silmiensä kautta ja he tuntevat hänen huolenpitonsa vaikeinakin aikoina. Yhteydessä Jumalaan ja Jumalan sanaan, he saavat tietää, mikä hänen tahtonsa on joka ainoassa tilanteessa ja valinnassa, jonka edessä he ovat – ja tässä läheisessä suhteessa Luojaansa he myös saavat kaiken sen avun ja voiman, mitä he tarvitsevat tehdäkseen Luojan tahdon. (Hebr. 8:10-11)

Jos en voi nähdä Jumalaa, kuinka voin tutustua häneen?

Kaikkein ensiksi minun tulee haluta tutustua Jumalaan.

Johan O. Smith, Brunstad Christian Churchin perustaja, rohkaisi kerran veljeään Akselia viettämään aikaa Jumalan kanssa, "sillä tulet sen kaltaiseksi, jonka kanssa olet tekemisissä". Raamattu on Jumalan sanaa ihmisille, ja kun luen sitä ja otan vastaan valon Pyhän Hengen kautta, opin tuntemaan Jumalan ja hänen tiensä.

… tulet sen kaltaiseksi, jonka kanssa olet tekemisissä

Ymmärrän, etten voi toteuttaa Jumalan tahtoa omassa voimassani. Sen sijaan että antaisin periksi ja puolustelisin, että minähän "olen vain ihminen", minun tulee kääntyä Jumalan puoleen ja pyytää häneltä apua. Minun täytyy luopua omista suunnitelmistani ja ideoistani ja kääntyä sisäänpäin kuullakseni hänen hiljaisen äänensä.

Jos haluan olla nöyrä ja tunnustan, että tarvitsen apua, on Jumala enemmän kuin halukas johdattamaan minut opastamaan minua. Se ei tarkoita sitä, että elämä olisi yksinkertaista ja vapaa koetuksista, mutta sitä mukaa kun opin tuntemaan Jumalaa paremmin, opin näkemään nämä tilantet samalla tavalla kuin Jumala näkee ne. Voin nähdä, kuinka hän haluaa minun reagoivan; näen kuinka hän haluaa muuttaa minua ja johtaa minut jumalalliseen luontoon koetusten kautta. (2.Piet. 1:2-4) Opin tuntemaan Jumalan tulemalla enemmän hänen kaltaisekseen!

Jumalan rakastava ohjaus

Jumala antaa meidän tutustua itseensä ja hänen tapaansa ajatella rakastavan ojennuksen tai "kurituksen" kautta. On kirjoitettu, että Herra kurittaa sitä, jota hän rakastaa (Hebr. 12:6). Ei tunnu hyvältä, kun kuulen, että sisäinen ääni osoittaa jotain, jota en tehnyt sopusoinnussa Jumalan tahdon kanssa. Ehkä vastasin huomaamattani vihaisesti, ja myöhemmin Jumala osoittaa minulle Henkensä kautta, mitä tein väärin, ja kuinka minun olisi pitänyt tehdä se toisin.

…Kaikkivaltias Jumala, joka vahvistaa heitä aina ja johtaa heidät iloon, rauhaan ja vanhurskauteen, riippumatta siitä, mitä he päivän mittaan kohtaavat.

Jos todellakin tunnen Jumalan ja hänen tiensä, silloin näen, kuinka kuritus on minulle hyväksi. Hyväksymällä kurituksen ja toimimalla sen mukaisesti omahyväisyydestäni tehdään loppu, ja minusta tulee riippuvainen Pyhän Hengen johdatuksesta ja avusta elämässäni. Kuritus antaa «näin valmennetuille hedelmänsä: rauhan ja vanhurskauden.» (Hebr. 12:11)

Tutustu Jumalaan!

Miksi sitten niin harvoilla ihmisillä kaikista kahdeksasta miljardista ihmisestä on mielenkiintoa tutustua Jumalaan? Johtuuko se siitä, että niiden, jotka todella haluavat tuntea Jumalan, on luovuttava omista ajatuksistaan ja ideoistaan siitä, kuinka heidän elämänsä tulisi mennä? Heillä tulee olla elävä mielenkiinto puhdistaa pois luonnostaan asiat, jotka eivät ole sopusoinnussa Jumalan kanssa, ja heidän tulee kärsiä lihassa (sanoa"ei" syntiselle luonnolleen, ja ottaa ristinsä joka päivä) voittaakseen. Mutta vastaavasti he oppivat tuntemaan Luojansa rakastavana Isänä ja kaikkivaltiaana Jumalana, joka on aina vahvistamassa heitä ja johtamassa heitä iloon, rauhaan ja vanhurskauteen riippumatta siitä, mitä he tulevat kohtaamaan päivän aikana.

Tämä on kaikkein antoisinta elämää, mitä ihminen voi toivoa itselleen.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.