Tee kaikki sydämestäsi niin kuin Herralle

Tee kaikki sydämestäsi niin kuin Herralle

Kenelle minä elän? Palvelenko Jumalaa vai ihmisiä sillä, mitä teen?

5 Minuuttia ·

Ihminen ajautuu helposti elämään "silmänpalvelijana" toisten ihmisten edessä. Mutta miltä se näyttää Jumalan silmissä? Olenko ottanut hänen tahtonsa huomioon? Paavali kehottaa meitä olemaan valvovia, niin että palvelemme Jumalaa emmekä ihmisiä.

«Kaikki mitä teette, se tehkää sydämestänne niin kuin Herralle eikä ihmisille.» Kol. 3:23.

Lyhyt ja yksinkertainen jae, jossa on aivan fantastisen vapauttava sisältö! Kun teen kaikki sydämestäni niin kuin Herralle, niin se ylittää kaikki pyrkimykset näyttää hyvältä toisten silmissä. Minä teen tekoni Jumalalle!

Kun esimies astuu sisälle…

Kun esimies tulee sisälle, silloin tehdään helposti erityisen ahkerasti töitä. Se tapahtuu lähes huomaamatta, eikä vaikuta ehkä niin vakavalta. Mutta se paljastaa minusta oikeastaan totuuden. Minulla on synnynnäinen taipumus, että se mitä muut ajattelevat minusta, vaivaa minua kovasti. Miksi en tee työtä koko ajan yhtä ahkerasti?

Jeesuksen seuraajan päämääränä ei ole pinnallinen, siisti kristillinen elämä, vaan tarkoitus on, että hän "tekee Jumalan tahdon sydämestään".

Paavali tunsi ihmisiä, ja hän tiesi hyvin tämän heikkouden olemassa olon. Hän tuo tämän esille valtavan osuvasti useissa kirjeissään. Efesolaiskirjeessä hän kirjoittaa selvästi, kuinka meidät, jotka olemme Jeesuksen opetuslapsia, on kutsuttu palvelemaan ja tekemään työtä:

«…ei silmänpalvelijoina, ihmisille mieliksi, vaan Kristuksen palvelijoina, sydämestänne tehden, mitä Jumala tahtoo, hyvällä mielellä palvellen, niinkuin palvelisitte Herraa ettekä ihmisiä.» (Efeserne 6,6-7)

Jos olen kiinnostunut toisten mielipiteistä ja ajatuksista, ja stressaan ollakseni kaikille mieliksi koko ajan, silloin minulla ei ole korvaa eikä aistia sille, mitä Jumala haluaa sanoa minulle eri tilanteissa. Hän on asettanut minut sinne, missä olen tietystä syystä omia tehtäviäni tekemään, ja minun tulee saada silmäni auki, niin että näen niissä samat mahdollisuudet kuin Jumala näkee.

Olenko Kristuksen palvelija kaikessa, mitä teen?

«…vaan Kristuksen palvelijoina…» Minut on kutsuttu Kristuksen palvelijaksi! Kuinka Kristuksen palvelija käyttäytyy töissä? Kuinka hän ajattelee? Kristuksen palvelija iloitsee aina Herrassa! Kristuksen palvelija tekee kaikkensa varjellakseen sydämensä puhtaana! Kristuksen palvelija on kutsuttu olemaan vanhurskas kaikissa asioissa. Jeesuksen seuraajan päämääränä ei ole pinnallinen, siisti kristillinen elämä, vaan tarkoitus on, että hän "tekee Jumalan tahdon sydämestään". (Fil. 4:4; Sananl. 4:23; 1. Tim. 6:11)

Kun tiedostan Jumalan jatkuvan läsnäolonsa, ja elän miellyttääkseni häntä, valinnoista tulee paljon yksinkertaisempia myös minulle.

Kun tiedostan Jumalan jatkuvan läsnäolon, ja elän miellyttääkseni häntä, valinnoista tulee paljon yksinkertaisempia myös minulle. Tuleeko minun katsoa tätä, lukea tätä tai sanoa tämä? Jumala seuraa minua tarkasti: Mitä hän ajattelee tästä? Tällä tavalla voin aina puhdistaa ajatukseni ja saada sellaisen rauhan elämääni kuin vain se, joka elää Jumalalle, saa tuntea.

Voin tehdä jotain Jeesukselle!

«Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.» (Matt. 25:40)

Meidät on kutsuttu siunaamaan maan päällä, siunaamaan Jeesuksen nimen tähden. Tekemällä jotain kanssaihmisilleni minun on mahdollista tehdä jotain Jeesukselle! Olipa se hymy, tiskien tiskaaminen tai rahasumman antaminen jollekin, jonka tiedän tarvitsevan sitä, niin voin ajatella, että samalla teen sen rakkalle Jeesukselle. Se tuo aivan erityisen ulottuvuuden näihin tekoihin, eikä minulla ole enää tarvetta saada kunniaa tai kiitosta niiltä, joille ne teen. Olen jo saanut sen, mitä tarvitsen Jeesukselta – hän uhrasi elämänsä minun puolestani, ja hän on antanut minulle mahdollisuuden tulla hänen kaltaisekseen! Nyt on minun vuoroni tehdä jotain takaisin!

Kun annan Jumalan, enkä ihmisten, johtaa itseäni ja seuraan hänen vaikutuksiaan, niin voin tulla kannustavaksi esimerkiksi niille, jotka ovat ympärilläni.

Minulle tulee halu siunata ja saan armon siunata. Siitä tulee tietoista toimintaa niin, että elän kutsumukseni arvon mukaisesti, ja teen sen ilolla. Silloin olen totinen Jeesuksen Kristuksen palvelija, ja elän Jumalan kasvojen edessä. Kun annan Jumalan, enkä ihmisten, johtaa itseäni ja seuraan hänen vaikutuksiaan, niin voin tulla kannustavaksi esimerkiksi niille, jotka ovat ympärilläni. Minusta tulee valo maan päälle, todiste siitä, että Jeesuksen elämä voi tulla esiin myös minussa.

Elämä Jumalan kasvojen edesä

Livet blir forunderlig mye lettere når jeg gjør alt som for Herren, og gjenkjærligheten til ham blir motoren i mitt liv. Når jeg øver meg i dette, så blir jeg mer og mer uavhengig av publikumet. Gud selv vil fylle meg med kraft og vilje til å utføre alt det gode for hans skyld, og han velsigner det jeg gjør. Hva mer kan man ønske seg?Elämästä tulee huomattavasti paljon helpompaa, kun teen kaiken niin kuin Herralle, ja vastarakkaudesta häntä kohtaan tulee eteenpäin vievä voima elämääni. Kun harjoitan itseäni tähän, niin minusta tulee entistä riippumattomampi ihmisistä. Jumala itse haluaa täyttää minut voimalla ja tahdolla tehdä kaikkea hyvää hänen takiaan, ja hän siuna sen mitä teen. Mitä enemmän voisi toivoa?

Ottakaamme Paavalin neuvo sydämellemme – ja palvelkaamme aina Herran kasvojen edessä, mitä teemmekin!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.