Täysin vapaa!

Täysin vapaa!

– Risti on todellinen ratkaisu kaikissa tilanteissa, kertoo Fedora innostuneena. Fedora Lewis on kotoisin Detroitista, USA:sta, ja hän kärsi aiemmin voimakkaasta temperamentistaan. Nyt 39-vuotias nainen kertoo, kuinka risti teki hänestä täysin vapaan.

6 Minuuttia ·

– Risti on todellinen ratkaisu kaikissa tilanteissa, kertoo Fedora innostuneena. Fedora Lewis on kotoisin Detroitista, USA:sta, ja hän kärsi aiemmin voimakkaasta temperamentistaan. Nyt 39-vuotias nainen kertoo, kuinka risti teki hänestä täysin vapaan.

–Rirti on todellinen ratkaisu kaikissa tilanteissa, sanoo Fedora Lewis innostuneena. – Kotona kuuden lapseni kanssa, – hehän seuraavat, kuten tiedät. He seuraavat minua valtavan tarkasti. Ja enemmän kuin mitään muuta, haluan näyttää heille, että tämä elämä toimii! Se on totta – aitoa elämää!

Fedora Lewisillä on erityisen säteilevä olemus. Kasvot loistavat lämpöä ja hyvyyttä, kun hän kertoo, kuinka hän tuli ristiinnaulittuun elämään Jeesuksen kansa.

– Kun tulin vanhemmaksi, huomasin, että minulla oli kunnon temperamentti. Kunnon… "Äh..!" Valtava temperamentti! Niin paljon aggressiota! Jos joku painoi väärää nappia, silloin räjähti, Fedora kertoo eläytyen voimakkaasti.

– Muistan itkeneeni sen vuoksi. Rukoilin: "Rakas Jeesus, milloin minä pääsen tästä eroon?" Mutta silloin isäni sanoi minulle: "Vain risti voi tehdä sinut vapaaksi. Ja kun sitten olet vapaa; kun totuus on tehnyt sinut vapaaksi, silloin olet todella vapaa!"

Fedoran ensimmäinen reaktio oli: – Isä, en oikein tiedä. Uskon, että tulen aina olemaan tällainen.

– Risti teki minut todella vapaaksi

Fedoralle oli vaikeaa nähdä, että hän todella voisi lopettaa suuttumisen. Erityisesti ollessaan yhdessä sisarustensa kanssa, hän saattoi tuntea, kuinka kiukku suorastaan kupli hänen sisällään. Mutta Fedora sai rukousvastauksen. Hän sai elävän uskon siihen, mitä Jeesus sanoo Luuk. 9: 23:

Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.

Fedora uskoi aivan yksinkertaisesti sen, mitä hän luki Raamatusta. Hän sai uskon siihen, että oli mahdollista seurata omassa elämässään Jeesusta, häntä joka kielsi himot lihassaan; joka ikinen päivä – kaikissa tilanteissa.

–Lankesin monta kertaa, ja se ei onnistunut. Mutta en luovuttanut. Ja kun aika kului, usko vahvistui. Yhä useammin sain voiton, hän sanoo – hän vertaa eri koetuksia sodan käymiseen. Tässä sisäisessä sodassa vihastumista ja ärtymystä vastaan, hän sai jatkuvasti lisää voittoja.

Mitä vaaditaan, että voi tulla samaan elämään?

–Minun piti käyttää Jumalan sanaa ja panna se käytäntöön elämässä; kotona – siellä missä vihastuin.

Se kuulostaa niin yksinkertaiselta, kun Fedora kartoo. Tavassa, jolla hän puhuu, on ihmeellinen lepo ja varmuus ja se todistaa siitä, että tämä on jotain, minkä hän on koetellut ja kokenut käytännössä. Mutta mitä vaaditaan, että voi tulla samaan elämään?

–Minun piti käyttää Jumalan sanaa ja panna se käytäntöön elämässä; kotona, siellä missä niin usein menetin malttini.

Kysyn, onko jokin tietty Jumalan sana ollut hänelle avuksi. Vastaus tulee nopeasti: – Kun olin nuori, minulle oli tärkeää "ottaa Jumalan koko sota-asu ylleni". Jotta olisin voinut voittaa kaikissa tilanteissa, oli todella tarve uskon kilvelle, pelastuksen kypärälle ja Hengen miekalle, kuten Raamatussa on kirjoitettu.

Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan.(…) Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta. (Efes. 6: 11,16-18)

– Minun täytyy valmistautua, koska se on taistelu! hän jatkaa. – Minun tulee rukoilla. Minun tulee lukea Jumalan sanaa. Minun piti tehdä niin  joka päivä. En selviytynyt ilman sitä.

Fedora kertoo innostuneena kuinka hän rukousten avulla ja Jumalan sanan kautta, sai voiman ja avun ristiinnaulita (kieltää) lihan huonot taipumukset. Vähitellen kun aika kului, hän tunsi selvästi, että temperamentista tuli aina vain pienempi ongelma. Sen sijaan hän sai voimia Jumalalta, jotta pystyi olemaan kärsivällinen ja hyvä sisaruksilleen.

–Ja se, että voitta tällä tavalla … Se täytti minut valtavalla ilolla!

– Ja se, että voittaa tällä tavalla… Se täytti minut valtavalla ilolla! hän sanoo hymyillen leveästi. – Siltä se minusta tuntui. Valtava ilo. Risti teki minut todella vapaaksi. Ja kun tulin vanhemmaksi, saatoin sanoa:  Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. (Gal. 2:19- 20)

Ristille on edelleen käyttöä

Fedora puhuu yksinkertaisen ja rauhallisen vakuuttavasti. Tätä elämää hän on elänyt jo monta vuotta, ja siitä hän voi rohkeasti todistaa. Mutta onko hän päässyt niin pitkälle, että hänellä ei enää ole käyttöä ristille?

– Oi, ei! hän vastaa nauraen sydämellisesti. -Tarvitsen ristiä enemmän kuin koskaan.

Vaikka Fedora on voittanut monissa tilanteissa elämässään, hän voi kertoa, että Jumala paljastaa jatkuvasti uusia alueita, missä hän voi tulla syvempään pelastukseen.

– Mutta teen jatkuvasti työtä vihastumisen alueella. Olen voittanut monia taisteluja, mutta taistelen jatkuvasti tätä vihollista vastaan. Ja uskon, että saan täydellisen voiton tästä vihollisesta. Uskon koko sydämestäni, että tulen saamaan voiton.

Kuuden lapsen äitinä, tulee tilanteita, että vanha temperamentti nostaa jälleen päätään. Kun lapset kinastelevat ja marisevat ja jokainen haluaa saada osansa hänen huomiostaan, voi Fedora tuntea turhautuneisuuden nousevan esiin. Mutta silloin hän tietää taistelutekniikan. Hän tietää, että hänen ei tarvitse antaa periksi kiusaukselle vihastua.

Kiireisinä arkipäivinään hänellä ei ole niin paljon aikaa lukea Jumalan sanaa kuin hänellä nuorempana oli. Hän kertoo, että uskoa vahvistavien laulujen laulaminen on suureksi avuksi. Jumalaapelkäävät miehet ja naiset, jotka ovat eläneet uskollisuudessa Jumalaa kohtaan, ovat kirjoittaneet näitä lauluja ja niiden laulaminen tuo hyvän hengen kotiin.

– Ja kaikki, mikä saa minut sanomaan: "Hiljaa kaikki!", "Mene huoneeseesi!" – ja tietysti sekin täytyy tehdä silloin tällöin, hän lisää nopeasti. -Mutta ensin minun täytyy rauhoittua täysin ja voin myös organisoida lapsia, hän sanoo nauraen sydämellisesti.

– Kokeile sitä!

Kysyn lopuksi, mitä hän haluaa sanoa sellaisille, jotka eivät usko ristin voimaan ja apuun kiusauksen voittamisessa.

–Elleivät he usko, haluan sanoa: Kokeile ensin! Kokeile sitä! Ja ellei se auta, sitten en tiedä.. Silloin olisin hyvin yllättynyt, hän nauraa.

– Mutta kokeile sitä, sillä Pyhä Henki on niin täynnä voimaa, että se voi auttaa sinua kaikissa tilanteissa.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.