Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä tunnistaakseen toistetut käynnit ja mieltymykset, tarjotakseen sosiaalisen median toimintoja ja analysoidakseen liikennettä. Klikkaamalla "Hyväksyn" tai käyttäessäsi verkkosivustoamme hyväksyt evästeiden käytön.
Takaisin kouluun

Takaisin kouluun

Oletko ajatellut, kuinka arvokkaita koulupäiväsi ovat? On ehkä vaikeata nähdä kokonaiskuvaa, kun joka päivä olet samassa paikassa, samojen ihmisten kanssa, viitenä päivänä viikossa!

2 Minuuttia ·

Oletko ajatellut, kuinka arvokkaita koulupäiväsi ovat? On ehkä vaikea nähdä kokonaiskuvaa, kun joka päivä olet samassa paikassa, samojen ihmisten kanssa, viitenä päivänä viikossa!

Syyskuu tuli yllättävän nopeasti tänä vuonna, ja kaikkein useimmille se on yhtä kuin koulun alkaminen. Tavallisesti se aiheuttaa sekalaisia tuntemuksia: ajatuksia läksyistä ja stressistä huolettoman kesän jälkeen, mutta tuo se mukanaan myös turvallisia ja mukavia rutiineja ja iloisia jälleentapaamisia kavereiden kanssa.

Oletko ajatellut, kuinka arvokkaita nämä koulupäivät ovat? On ehkä vaikea nähdä kokonaiskuvaa, kun joka päivä olet samassa paikassa, samojen ihmisten kanssa, viitenä päivänä viikossa!

Sinä teet päätöksiä; sinä opit toimimaan toisten kanssa, opit erottamaan, mikä on hyväksyttävää ja mikä on reilua ja mikä ei sitä ole. Saat selville, missä olet hyvä ja mitä haluat tehdä. Sinusta tulee itsenäinen ja sinä opit, kuinka voit käyttää rahaa järkevällä tavalla. Ehkä opit tekemään työtä itsesi kanssa tai auttamaan jotakuta muuta.

Saamasi koulutus auttaa sinua kohtaamaan loppuelämäsi.

Kouluaika on myös mahdollisuus oppia tuntemaan Jumala. Joka päivä meitä jokaista kiusataan tekemään syntiä. Kun ajattelet sitä, on kiusauksessa kyse vain valinnasta – ei ehkä tunnu siltä, että sinulla on mahdollisuus valita, ehkä se tuntuu vain suurelta tunteiden sekasotkulta! Mutta kun tarkastelemme kiusausta jälkeenpäin, tiedämme, että oli silmänräpäys, jolloin saatoimme valita periksi antamisen tai vastustamisen. Meillä oli mahdollisuus valita.

Hän on valmis antamaan sinulle kaiken voiman, mitä tarvitset

Juuri näissä silmänräpäyksissä me tarvitsemme Jumalan apua sanoaksemme "ei". Raamatunjae, joka sopii täydellisesti näihin kouluaikoihin, on 2. Aikakirjassa 16:9: «Herran valvova katse kiertää koko maata, jotta hän voisi vahvistaa niitä, jotka vilpittömin sydämin palvelevat häntä.» Ajattele sitä! Miljoonien ihmisten joukosta Jumala näkee juuri sinut, ja kun haluat tehdä oikein, kun haluat olla tekemättä syntiä, haluaa hän antaa sinulle kaiken voiman, mitä tarvitset voittaaksesi kiusauksen.

Mitä enemmän saat kokea tätä, sitä enemmän saat maistaa voittoja, ja sitä enemmän opit tuntemaan Jumalaa. Tulet näkemään, että hän on aina lähelläsi, kun tarvitset häntä. Jos valitset sanoa "ei" kiusauksessa, niin hän on valmis auttamaan sinua siinä valinnassa.

Se, että opit tuntemaan Jumalan tällä tavalla, on kallisarvoisin läksy, minkä voit oppia täällä maan päällä. Se selventää sinulle elämää ja antaa sinulle tukevan perustan.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.