Taivaallinen näky

Taivaallinen näky

Jerry Grahamin näkö alkoi heiketä teini-iässä ja näön heikkeneminen on edennyt asteittain siitä lähtien. Hänellä on perinnöllinen silmäsairaus, johon ei ole olemassa mitään hoitoa, mutta tässä olosuhteessaan Jerry on kuitenkin saanut taivaallisen näyn.

5 Minuuttia ·

Jerry Grahamin näkö alkoi heiketä teini-iässä ja näön heikkeneminen on edennyt asteittain siitä lähtien. Hänellä on perinnöllinen silmäsairaus, johon ei ole olemassa mitään hoitoa, mutta tässä olosuhteessa Jerry on kuitenkin saanut taivaallisen näyn.

Jumalalla oli toinen suunnitelma

-Tietysti toivoin koko ajan, että näköni olisi parantunut, kertoo Jerry. Mutta tunsin, että Jumalalla oli toinen suunnitelma. Minun suurin toiveeni oli olla hänelle mieliksi. Eräässä tilaisuudessa meillä oli rukouskokous seurakunnassa, yksi toisensa jälkeen nousi joukosta ja pyysi esirukousta yhden ja toisen asian puolesta. Joku kysyi minulta, mitä minä haluaisin rukoilla, ja minä rukoilin enemmän ymmärrystä Jumalalta. Voin sanoa sinulle, että hän kuuli sen rukouksen ja vastasi minulle!

– Huomasin selvästi, että Jumala teki jotain minussa kaiken tämän kautta. En halunnut, että se lakkaisi, vaikka se tapahtuisikin monien kärsimysten kautta.

Taivaallinen näky

-Lähellämme on järvi, missä käy paljon turisteja. Sinne menen usein käymään. Siellä saan hyvän tilaisuuden rukoilla. Muistan erityisesti erään päivän, jolloin olin hyvin allapäin. Menin ja rukoilin Jumalaa hädässäni. Jonkin ajan kuluttua katsoin taivaalle ja ajattelin, "tuolla ylhäällä ei ole mitään ongelmia".

-Silloin mieleeni tuli jae 2. Kor. 4:17-18:"Tämä hetkelline ja vähäinen ahdinkomme tuottaa meille määrättömän suuren, ikuisen kirkkauden. Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti."

-Se oli vapauttava valo, ja se vahvisti minua voimakkaasti. Olosuhteeni eivät muuttuneet, mutta minun taivaallinen näkyni muuttui.

Laaja ystäväjoukko

Tänään Jerry pystyy tekemään monia sellaisia asioita, joita muutkin tekevät: Hän käy retkillä, toimii lastenvahtina lapsenlapsilleen ja laittaa ruokaa. Valkoinen keppi auttaa hänta suunnistamaan, ja hän on löytänyt keinoja pitää yhteyttä ystäviinsä.

-Kokousten jälkeen löydän usein paikan, jossa istua, ja ihmiset tulevat sinne ja istuutuvat viereeni. Minulla on ollut monia uskomattoman hyviä keskusteluja tällä tavalla, ja koska minä en voi valita, ketkä tulevat luokseni, olen saanut laajan ystäväjoukon. Voi myös sattua huvittavia tapauksia: Minä olen usein huomannut, että henkilö, jolle puhuin olikin väärä henkilö tai, että henkilö olikin jo mennyt pois. Ja siellä minä olin istunut ja jutellut pelkälle ilmalle!

"Ajattelen sitä, mitä saan"

– Minun kannattaa ajatella sitä, mitä saan – eikä sitä, mitä ilman jään. Minulla on ystäviä ympäri maailman. Olen täynnä kiitollisuutta, ja lisääntyvässä määrin tyytyväinen. Minulla on elämässäni ihmisiä, joista pidän ja jotka myös pitävät minusta.. Minulta ei ole koskaan puuttunut mitään tässä maailmassa – itse asiassa minulla on enemmän kuin tarvitsen.

-Voin odottaa iankaikkisuutta yhdessä parhaiden ja ihaninten ihmisten kanssa, joita koskaan on elänyt maan päällä. Puuttuuko minulta jotain? Ei. Mutta elämässä on monia kärsimyksiä. On kysymys vain siitä, mihin katseeni on suunnattu.

-Ehkä minulla on jäljellä vain yksi päivä elämää, ehkä vuosi tai kolmekymmentä vuotta. Ehkä saan näköni jonain päivänä takaisin, tai ehkä en. Niin pitkään kuin voin oppia lisää Jumalasta, -mitä väliä sillä on? Hänhän on jo antanut minulle kaikista arvokkaimman. Vaikka voittaisin omakseni koko maailman, mutta kadottaisin sieluni, mitä hyötyä siitä oilisi minulle? Siitä tulisi iankaikkinen tappio!

"Mikään kiusaus ei ole liian suuri"

Meidän tulee uskoa joko Jumalaan tai omiin tunteisiimme, ja on selvää, että Jumala on uskollinen jopa silloin, kun tunteemme heilahtelevat…

Tilanteestaan huolimatta Jerry on varma uskossaan Jumalaan ja hänen sanaansa. Hän ottaa esille jakeen 1. Korinttolaiskirjeestä 10:13, joka on ollut avuksi hänelle:"Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää."

-Tämä jae on voimakas hengellinen ase. Jumala on sanonut, että hän ei salli meitä kiusattavan yli voimiemme, mutta meidän inhimillinen luontomme koettaa saada meidät uskomaan päinvastoin: "Tämä on aivan liikaa minulle, minä en kestä sitä, jne." Ketä minä uskon? Minulle vastaus on selvä."Vaikka kaikki ihmiset olisivat valheellisia, Jumala on luotettava."(Room. 3:4)

-Meidän tulee uskoa joko Jumalaan tai omiin tunteisiimme, ja on selvää, että Jumala on uskollinen jopa silloin, kun tunteemme heilahtelevat. Uskon, että kaikki, jotka rakastavat totuutta, ymmärtävät tämän. On myös kirjoitettu, että emme ole lihalle mitään velkaa. Sellaisia ajatuksia voi tulla, mutta meidän ei tarvitse olla niiden orjia.

-Tämä on ihana ja vapauttava sana! Toivon todella, että kaikki maailmassa voivat saada osaa siitä! Silloin Saatana ja kaikki hänen valheensa vaiennettaisiin ikuisiksi ajoiksi. Siitä tulee onnellinen päivä.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.