Syvempi pelastus?

Syvempi pelastus?

Mitä jos pelastus sisältääkin paljon enemmän kuin olit ajatellut?

5 Minuuttia ·

Mitä jos pelastus sisältääkin paljon enemmän kuin olit ajatellut?

Oletko koskaan toivonut, että kumpa voisit vetää takaisin jotain, mitä tulit sanoneeksi? Tai katunut tekoja, jotka aiheutuivat vihasta? Oletko koskaan toivonut, että voisit muuttaa ajatustapaasi tai toimintatapaasi? Ehkä olet yksinkertaisesti alistunut siihen, että "synnyin tällaisena ja minun pitää vain oppia elämään sen kanssa".

Mitä pelastus oikeastaan pitää sisällään?

Mitä tekisit, jos saisit kuulla, että on olemassa ulospääsytie – tapa tulla todella hyväksi ajatuksiltasi, sanoiltasi ja teoiltasi? Mitä, jos saisit kuulla, että sinun on mahdollista tulla uudeksi persoonaksi, uudeksi luomukseksi? «Siis, jos joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus; se, mikä on  vanhaa, on kadonnut, katso uusi on sijaan tullut.» (2. Kor. 5: 17) Kaikki tämä on mahdollista ja sille on yksi nimi: pelastus!

Ajattelet ehkä nyt: Pelastus? Sitä olen yrittänyt – olen rukoillut pelastusta; sain syntini anteeksi. Mutta ajattelen ja toimin edelleen samalla tavalla kuin aikaisemminkin! Mitä pelastus oikeastaan pitää sisällään?

Syntien anteeksianto on valtava lahja, jonka voimme saada ilmaiseksi, Jeesuksen kuoleman perusteella. Se on armolahja, jota emme ole ansainneet, ja kun vilpittömästi valitset elää Jumalalle, käännyt, rukoilet anteeksi aiempia syntejäsi ja sovitat itsesi Jumalan kanssa, silloin saat välittömästi aloittaa "puhtaalta sivulta". Mutta kuinka pystyt jatkossa pitämään sivut puhtaina?

Mutta kuinka pystyt pitämään sivut puhtaina?

Jos jatkat samoin ajatuksin, sanoin ja teoin kuin aikaisemmin, sivut tahraantuvat pian ja huomaat taas tarvitsevasi anteeksiantoa. Monet kristityt ovat panneet merkille elävänsä tässä loputtomassa kehässä saaden puhtaan sivun ja liaten sen uudelleen, yksinkertaisesti siksi, että eivät ole löytäneet tietä ulos siitä.

Jeesuksen opetuslapset sen sijaan on kutsuttu syvempään pelastukseen kuin minkä saamme Jeesuksen kuoleman kautta (syntien antaaksianto).  «Sillä jos me silloin kun vielä olimme Jumalan vihollisia tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut.» (Room. 5: 10) Tätä elämää, mitä Jeesus eli ollessaan ihminen, hänen opetuslapsensa seuraavat.

Sanakirja määrittelee pelastuksen toiminnaksi, joka johtaa pelastautumiseen, suojautumiseen tai vapautumiseen.Toisin sanoen: sinun tulee toimia saavuttaaksesi lopullisen tuloksen! Ei riitä, että vain toivot pelastuvasi; sinun tulee olla halukas tekemään, mitä Jumala vaatii sinulta, jotta pelastuisit – kääntyä pois lavealta tieltä, joka johtaa kadotukseen ja valita kaita tie, joka johtaa iankaikkiseen elämään.

Sinun tulee olla halukas tekemään, mitä Jumala vaatii sinulta, jotta pelastuisit.

Jaakobin kirjeessä 1: 22 on kirjoitettu: «…olkaa sanan tekijöitä, älkää vain sen kuulijoita…» Raamatussa on monia jakeita, joissa käytetään sanaa: paeta, tavoittaa, tarttua, hylätä, taistella, jne. Kaikki nämä sanat kuvaavat toimintaa; ne ovat sanoja, jotka selvästi osoittavat, että minun tulee olla "tekijä" voidakseni muuttua ja päästä eroon synnistä ja tullakseni uudeksi luomukseksi Jumalassa.

Kun aloitat tällä tiellä, tulet pian huomaamaan, että et voi muuttaa mitään omin voimin. Olet kykenemätön itse murtautumaan ulos tästä loputtomasta kehästä: anteeksianto, synti, anteeksianto, synti. Saakoon tämä johtaa sinut nöyryyteen, niin että etsit apua. Sinä tulet täysin riippuvaiseksi Jumalasta. Jumala odottaa innokkaasti, että voisi auttaa niitä, jotka ovat tulleet siihen asemaan, että tunnustavat etteivät onnistu tekemään Jumalan tahtoa omassa voimassaan.

Kun katsot syntiä suoraan silmiin ja tunnustat, että tarvitset apua, voit alkaa muuttua.

Ole rehellinen itsellesi: "Kyllä, suutun helposti. Kyllä, olen kateellinen ystävälleni, jolla on parempi työpaikka, paremmat arvosanat, enemmän ystäviä tai parempi ulkonäkö. Kyllä, minulla on epäpuhtaita ajatuksia. Kyllä, sanoin nämä sanat satuttaakseni häntä, koska en pidä hänestä." Jos et pysty voittamaan edes näissä näennäisesti mitättömissä asioissa, kuinka ikinä pystyisit menemään voittoisasti läpi todella suurista  koetuksista?

Kun katsot syntiä suoraan silmiin ja tunnustat, että tarvitset apua, voit alkaa muuttua! Tämä muuttumisprosessi on syvempi pelastus Jeesuksen elämän kautta – sitä Raamattu kutsuu pyhitykseksi (pyhäksi tulemiseksi). Kun vihaat kaikkia niitä asioita, joita löydät itsestäsi, voit Jeesuksen sanan  ja rukouksen avulla saada voiman tehdä lopun niistä.

Huuda Jumalalta apua sanoaksesi "Ei!". Silloin voit pysäyttää ajatukset ennen kuin ne pääsevät sydämeesi.

Kun tämä viha syntiä kohtaan tulee sydämeesi, olet valppaana joka tunti koko päivän ajan. Heti kun tulet kiusatuksi, sinun tulee toimia! Tätä juuri tarkoitetaan ahkeroimisella pelolla ja vavistuksella pelastukseksi (Fil. 2:12). Ala ajatella Jumalan sanaa. Huuda Jumalalta apua sanoaksesi "Ei!" Silloin voit pysäyttää ajatukset ennnen kuin ne pääsevät sydämeesi, tai sanat ennen kuin sanot ne. Tämä sinun on tehtävä joka kerta, kun tulet kiusatuksi.

«Käykäämme sen tähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan.» (Hebr. 4: 16) Tämä "oikea aika" on ennen kuin olet tehnyt syntiä. Älä anna kiusauksen kehittyä synniksi!

Jos suhtaudut tällä tavalla, tulet huomaamaan, että Jumalan lupaus uudesta luomuksesta alkaa toteutua sinussa. "Vanha" on kadonnut, ja kaikki on tullut uudeksi. Tulet enemmän ja enemmän vapaaksi inhimillisistä taipumuksista ja reaktioista – vapaaksi palvelemaan Jumalaa koko sydämestäsi, ja vapaaksi siunaamaan toisia elämälläsi!

Tulet enenmmän ja enemmän vapaaksi.

Sitä mukaa, kun edistyt tällä pelastuksen tiellä, tulee elämästäsi enemmän niin kuin taivas maan päällä, ja saat esimakua iankaikkisuudesta! Saat kokea, että se, mitä on kirjoitettu Hebr. 7: 25:ssä, tulee henkilökohtaisesti todeksi: "…jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat,…"   Saat osaa syvemmästä pelastuksesta!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.