Sydämet, joissa ei ole vilppiä eikä teeskentelyä

Sydämet, joissa ei ole vilppiä eikä teeskentelyä

On todellakin mahdollista säilyttää sydämensä puhtaana vilpistä ja teeskentelystä uskon kautta Kristusta kohtaan myös tänä viimeisenä pahana aikana, jolloin ihmisillä on jumalanpelon ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman.

4 Minuuttia ·

«Kun Jeesus näki Natanaelin tulevan, hän sanoi: `Siinä on oikea israelilainen, mies vailla vilppiä!` `Mistä minut tunnet?`kysyi Natanael. Jeesus vastasi hänelle: `Jo ennen kuin Filippus kutsui sinua, näin sinut viikunapuun alla.`» Joh. 1: 47-48.

Kun Jeesus pian tulee takaisin, niin silloin kaikki todelliset, hengelliset israelilaiset, joissa ei ole vippiä, kootaan yhteen.

Jeesuksen olemus oli täydellisen puhdas kaikesta vilpistä ja teeskentelystä. Hänen uhrinsa oli kokosydäminen ja verinen. Mutta siellä, minne hän tuli, hän kohtasi vilppiä ja uskonnollista teeskentelyä. He kunnioittivat Jumalaa huulillaan, mutta heidän sydämensä oli kaukana hänestä.

Jeesuksen olemus oli täydellisen puhdas kaikesta vilpistä ja teeskentelystä. Hänen uhrinsa oli kokosydäminen ja verinen.

«Väkeä oli tällä välin kokoontunut tuhatmäärin, niin että ihmiset jo talloivat toisiaan. Jeesus rupesi ensin puhumaan opetuslapsilleen: `Varokaa fariseusten hapatetta, tekopyhyyttä.`» Luuk. 12:1.

Näemme tästä, kuinka vakavana Jeesus piti teeskentelyä. Hän vihasi sitä! Voimme myös ymmärtää, että Jeesus ilahtui kovasti, kun hän huomasi Natanaelin. Todistus, jonka Jeesus hänestä antoi, ei ollut pinnallinen. Jeesus oli tutkinut häntä tarkasti, kun hän oli viikunapuun alla.

Avoimuus, rehellisyys ja valossa eläminen

Saman todistuksen Jeesus voi antaa kaikille niille, jotka ovat morsiusjoukossa; hengellisille israelilaisille. Voiko hän sanoa sen sinusta ja minusta, kun olemme kotona tai poissa: Katso, siinä on aito israelilainen, jossa ei ole vilppiä? Ellei hän voi sanoa niin, silloin täytyy pian tulla muutos, jos aiomme tulla valmiiksi hänen tuloaan varten.

Ehtona Jeesuksen opetuslapseksi tulemiselle on, että luovun kaikesta, jätän kaiken vilpin ja teeskentelyn ja kaikki pahuuden jäänteet. 1. Piet. 2: 1 ja Jaak. 1: 21.

Siitä tulee suuri päivä, kun Jeesus tulemuksessaan kokoaa yhteen opinhaluiset opetuslapsensa.

Kuinka hyvä onkaan tavata sellaisia todellisia opetuslapsia, kun tiedämme, että emme koskaan kohtaa mitään pahaa. Koskaan ei ole mitään takanapäin juoruilua. He ovat avoimia ja rehellisiä ja heidän elämänsä on valossa. He ajattelevat, puhuvat ja tekevät hyvää. Koskaan emme kohtaa mitään muuta, ja jos saisimme nähdä heidän sydämeensä, huomaisimme paljon enemmän hyvyyttä kuin mitä saamme nähdä ulospäin. Niin, sellaista on aito, vilpitön veljeys Kristuksen ruumiissa. Se kestää hyvinä ja pahoina päivinä, ja iankaikkisesti.

Siitä tulee suuri päivä, kun Jeesus tulemuksessaan kokoaa yhteen opinhaluiset opetuslapsensa, jotka hän itse on saanut muovattua iankaikkiseksi ylistykseksi ja kunniaksi itselleen. Heistä tulee ikuisia kiviä uudessa Jerusalemissa, joka heijastaa valoaan ja kirkkauttaan ulkopuolella oleville ihmisille (Ilm. 21).

Varjele sydämesi puhtaana!

Peter talte evangeliet og hedningene fikk sine hjerter renset ved troen. Evankeliumi on todellinen voima pelastamaan kaikenlaisesta vilpistä ja teeskentelystä. Pietari puhui evankeliumia, ja pakanat saivat puhtaan sydämen uskon kautta (Apt. 15: 9). «Autuaita ovat puhdassydämiset; he saavat nähdä Jumalan», Jeesus sanoo Matt. 5: 8:ssa. Mutta sydämen varjeleminen puhtaana ei tapahdu itsestään. «Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi – siellä on koko elämäsi lähde.» Snl. 4: 23.

Mutta meidän ei tule antaa Paholaiselle sijaa. Meidän tulee vastustaa häntä lujina uskossa.

Kiusaukset tulevat pahoina ja epäpuhtaina ajatuksina lihani kautta ja ne haluavat saada tilaa sydämessäni. Silloin minun tulee käydä uskon taistelua säilyttääkseni sydämeni puhtaana. Kiusatuksi tuleminen ei ole syntiä, mutta jos avaan sydämeni pahoille ja epäpuhtaille ajatuksille, silloin minusta myös tulee paha ja epäpuhdas. Mutta meidän ei tule antaa Paholaiselle sijaa. Meidän tulee vastustaa häntä lujina uskossa. Uskon kilven avulla me sammutamme kaikki pahan palavat nuolet (Ef. 6:16).

On todellakin mahdollista säilyttää sydämensä puhtaana, ilman vilppiä ja teeskentelyä uskon kautta Kristusta kohtaan myös tänä viimeisenä, pahana aikana, jolloin ihmisillä on jumalanpelon ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman (2. Tim. 3:5).

Vahva henki

«Mutta sinä tahdot sisimpääni totuuden – Ilmoita siis minulle viisautesi!» Ps. 51:8. Ellei Jumala saa sijaa syvällä sisimmässämme, sydämessämme, niin hän ei voi antaa sinne arvokkainta, mitä hänellä on, eli viisauttaan, joka ennen kaikkea on puhdas. «Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki .» Jae 12.

Tämä ei ole mikään epävakaa, horjuva ja oikukas henki, vaan vahva henki, jonka sekä Jumala että ihmiset liittävät kaikkeen aitoon, hyvään ja toteen. Sellaisia veljiä Kristuksella on, joiden kanssa yhdessä hän tulee iloitsemaan koko ikuisuuden suuressa kirkkaudessa. Hän on esikoinen näiden veljien joukossa (Room. 8:29).

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.