Sisäinen taistelu

Sisäinen taistelu

Koostuuko elämäsi (ja ikuisuutesi) vain tyhjyydestä, vai itse Jumalasta? On olemassa sisäisiä vihollisia, jotka haluavat saada mielesi pois siitä, millä on ikuista arvoa.

1 Minuuttia ·

Sisäinen elämä ja sisäisiä vihollisia taisteltavaksi, voitettavaksi ja tuhottavaksi. Sisäisen elämämme vihollisia ovat ne voimat, jotka tahtovat hajottaa mielemme johtamalla huomiomme ulospäin. Nämä viholliset ovat siksi kaikenlaisia haluja, jotka pyrkivät hajottamaan keskittyneen mielemme saadakseen sen kiinnittymään ulkoisiin asioihin, sellaisiin, jotka katoavat. Juuri tässä on kadotus, siinä, että se, mihin sydämemme luotti, tuhoutuu, kun taas me itse ikuisina olentoina jäämme jäljelle tyhjyyden kanssa, sen sijaan että olisimme tulleet Jumalan itsensä täyttämiksi. Siksi Jumalalle on nyt hyvin tärkeää saada mielemme pois kaikesta ulkoisesta, siitä, mikä katoaa, ja käännytetyksi sen sisäänpäin kohti elämän alkulähdettä, sitä mikä tulee pysymään, samoin kuin sielu pysyy, jotta ilo ja sanomaton riemu voisivat täyttää meidät katoavaisuuden ajanjakson yli ja aina kohti tuntemattomia ikuisuuksia. Tehköön Herra meidät siihen kykeneviksi.

Artikkeli julkaistiin ensiksi "Skjulte Skatte"- lehdessä helmikuussa 1912. Norjalaista kieliasua on modernisoitu. © Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.