Sinä voit olla maailman valo!

Sinä voit olla maailman valo!

Millainen valo on riittävän voimakas tunkeutumaan pimeyden läpi, pimeyden, joka uhkaa peittää koko maapallon?

5 Minuuttia ·

Kuvittele itsesi avaruusalukseen, joka leijailee maapallon yläpuolella. Kellut hiljaisuudessa ja tuijotat planeettaa, jonka tunnet niin hyvin. Voit nähdä maanosien ääriviivat, saaret, jotka ovat ripoteltuina suureen mereen. Näkymä on kuitenkin pimeä. Mikään ei liiku lukuun ottamatta pilviä, jotka langettavat vielä synkemmän varjon maapallon ylle. Ei ole lainkaan elonmerkkejä.

Mutta yhtäkkiä näet pienen valonhäivän! Heikkoa valon värinää, joka alkaa aivan pienestä, mutta kasvaa ja voimistuu voimistumistaan, kunnes se on voimakas valonsäde, joka valaisee pimeyden. Sitten näet toisen, ja vielä yhden ja sitten vielä yhden. Ennen kuin osaat sanoa, mistä on kysymys, näitä valoja on runsaasti. Ne valaisevat voimakkaasti ja halkovat pimeyden, jonka on määrä peittää koko maapallo. Pilvet tihentyvät, varjot kokoontuvat, mutta valojen säteilyä ei voi sammuttaa. Valot jatkavat itse asiassa loistamistaan yhä kirkkaammin.

Toivo! Maailma ei ole sittenkään hukassa. Keskellä pimeyttä on valoa.

Mikä valaisee pimeän maailman?

Kuvittele nyt, että Jumala ja Jeesus katsovat alas maahan. Luomistyön kauneus on peittynyt pimeyteen, joka vuosien mittaan on tullut yhä synkemmäksi, ja jonka läpi on yhä vaikeampi tunkeutua. Lukuisilla ihmisillä on vähän tai ei mitään käsitystä maailmankaikkeuden Luojasta – hänestä, joka loi maapallolle elämän. Maailma on kääntynyt pois Jumalasta, ja ihmiset ovat tulleet itseriittoisiksi.  He luovat omia lakejaan ja ovat sitä mieltä, että tiede mitätöi uskon luomiseen, ihmiset eivät tarvitse Jumalaa. Synnin ja itsekkyyden pimeydestä on tullut hallitseva valta. Jopa ns. ”uskonto” ja itse ”kristinusko” ovat täynnä omia mielenkiintoja.

Voitko kuvitella, kuinka sydäntä raastavaa tämä on?

Valo kuitenkin loistaa synnin ja epäuskon pimeydessä. Jeesus katsoo maahan sieltä, missä hän istuu, Jumalan valtaistuimen luota. Hän näkee nuoren tytön arjen olosuhteissa. Hänen ympärillään ei juuri uskota Jumalaan. Ajanhenki vallitsee kaikkialla. Ihmiset elävät himojensa mukaan.

Mutta siinä hän seisoo, uskossaan lujana. Hän uskoo Jeesukseen, ja siihen, mitä Jeesus on valmistanut hänelle. Hän on halukas kärsimään Jeesuksen tähden. Hän ei anna synnin kiusausten vaikuttaa itseensä, hän kieltäytyy ajanhengen viettelyksistä. Hän vastustaa niitä uskonsa tähden; hän tietää, että hänellä on korkeampi kutsumus: kutsumus seurata Herraansa ja Mestariaan Jeesusta tiellä, jonka tämä vihki häntä varten. Hän haluaa seurata Jeesusta ja kieltää oman tahtonsa, ottaa joka päivä ristinsä (Luuk. 9:23). Hän tietää, että tämä tie johtaa ikuiseen elämään Jeesuksen kanssa.

Valon voima

Mikä ilo Jeesuksen sydämelle! Mikä palkka hänellä onkaan annettavana tälle tytölle, joka on halukas loistamaan hänen tähtensä! Jeesus kuuntelee tarkoin, kun tyttö huutaa hänen puoleensa saadakseen itselleen voimaa kohdatessaan tilanteita, joissa hänen täytyy taistella, kun hän saa vaikeita koetuksia kannettavakseen. Jeesus kääntyy valtaistuimella istuvan Isänsä puoleen osoittaen tyttöä. Jeesus on ollut maan päällä ihmisenä. Hän ymmärtää kiusauksen; hän on taistellut samoja asioita vastaan, joita tyttö kohtaa elämässään. Ihmispelkoa. Himoja. Ylpeyttä. Itsekkyyttä. Turhamaisuutta. Jeesus tietää, millaista se on.

”Auta häntä, Isä!” hän huutaa tytön puolesta. Hän painottaa tytön uskollisuutta, hänen kaipuutaan olla vapaa synnistä, hänen hätäänsä. Jeesus rukoilee tytön puolesta. Jumala antaa rakkaudessaan kaiken voiman, mitä tyttö tarvitsee pysyäkseen pystyssä koko koetuksen ajan. Tämä energia saa valon loistamaan. Tyttö selviytyy voittajana ja hänen valonsa loistaa entistä kirkkaammin.

Te olette maailman valo

Ja täällä on nuori mies yliopistossa, tuolla on kotiäiti kotona, rahastonhoitaja, eläkeläinen, mekaanikko.

Kun maailma pimenee entisestään, ja synti ja Antikristuksen henki saavat yhä enemmän valtaa maapallolla, ihmisten joukossa on sellaisia, jotka eivät anna periksi. He vastustavat vaikutuksia, jotka vallitsevat maailmassa, jolla ei ole omaatuntoa. He valaisevat edelleen – he pysyvät edelleen uskollisina. Heillä on Pelastaja, joka rakasti heitä niin paljon, että jätti paikkansa taivaassa ja tuli näyttämään, kuinka he voivat vastustaa kiusausta ja voittaa synnin. Nämä ihmiset ovat valmiita luopumaan kaikesta tässä maailmassa hänen tähtensä. Koska hän rakasti heitä niin paljon, he osoittavat hänelle vastarakkautta voittamalla synnin, joka asuu heidän inhimillisessä luonnossaan, niin että Jeesus saa veljiä ja sisaria (Room. 8:16-17).

Sinä voit olla yksi näistä valoista, jotka loistavat! Sinä voit ilahduttaa Jeesusta! Sinun elämäsi voi olla majakka tässä pimeässä maailmassa! Sinun elämäsi voi olla kunniaksi Jumalalle!

”Te olette maailman valo. Ylhäällä vuorella oleva kaupunki ei voi olla kätkössä. Eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidänkin valonne ihmisten edessä, että he näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa." Matt. 5:14-16.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.