Sinä VOIT elää yltäkylläistä elämää!

Sinä VOIT elää yltäkylläistä elämää!

«Autuaita ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano; heidät ravitaan.» Matt. 5: 6

3 Minuuttia ·

«Autuaita ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano; heidät ravitaan.» Matt. 5: 6

Muistan, kuinka nuorena teini-ikäisenä rukoilin usein: "Jumala, auta minua tekemään niin kuin on oikein; auta minua puhumaan niin kuin on oikein; auta minua ajattelemaan niin kuin on oikein", ja silloin tarkoitin sitä, mikä oli oikein tai vanhurskasta Jumalan silmissä. Epäonnistuin niin perusteellisesti kaikissa näissä kohdissa! Olin antanut sydämeni Jumalalle, ja halusin todella elää Hänelle ja palvella häntä. Tiesin, että kristityn elämä tulisi olla "elämää yltäkylläisyydessä", niin kuin Jeesus lupasi Joh. 10:10:ssä, mutta tunsin  olevani kaukana sellaisesta elämästä.

Mutta kuinka?

Meidän ei tule koskaan luovuttaa, jos meillä on vilpitön ja vahva halu elää Jumalalle ja miellyttää häntä, vaikka emme tietäisi kuinka se tapahtuu. Jeesus sanoi: "Autuaita (onnekkaita, iloisia) ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano…" Juuri niin kuin hän on luvannut, on hän sen täyttävä ja näyttävä meille tien rikkaaseen elämään; elämään yltäkylläisyydessä. Kaikki vastaukset löytyvät tietysti Raamatusta, mutta me tarvitsemme Jumalan apua löytääksemme ne.

Jeesuksen esimerkki

Olen valtavan kiitollinen siitä, että Jumala johti minut nuorena kristittynä ihmisten luo, jotka näyttivät minulle, että Jeesus ei ollut minulle vain sovittaja, joka sovitti syntini, vaan hän oli myös pelastajani synnin vallasta; sen synnin, minkä löysin luonnostani. Hän oli esikuvani, ja hän jätti jalanjäljet, joita saatoin seurata. Niin kuin on kirjoitettu 1. Piet. 2: 21-22:ssa: «Sillä siihen teidät on kutsuttu. Kärsihän Kristuskin teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään. – Hän ei syntiä tehnyt, hänen suustaan ei valhetta kuultu.» 

Näin Jeesus teki niin kuin oli oikein ja puhui niin kuin oli oikein, ja me tiedämme, että hän ajatteli vain niin kuin oli oikein, sillä rakkaus ei kätke mitään pahaa. (1. Kor. 13: 5, norj. käännös) Hän teki näin ruumiissa, joka on samanlainen kuin sinun ja minun – Pyhän Hengen voimassa! Mikä toivo ja lupaus, että minäkin voin tulla samaan elämään seuraamalla hänen jalanjälkiään – ja saman Pyhän Hengen avulla!

Mitä Jeesuksen seuraaminen merkitsee?

On helppo sanoa, että olen "Kristuksen seuraaja", siinä merkityksessä, että olen lyöttäytynyt yhteen "kristittyjen joukkoon", vastakohtana sille, että olisin ateisti tai toisen uskonnon kannattaja. Mutta "Jeesuksen seuraaminen" on hänen jälanjäljissään seuraamista, niin kuin Pietari kirjoittaa. Hänen jalanjälkensä johtavat hänen elämäänsä; onnelliseen, rikkaaseen, ihmeelliseen elämään, missä voin kasvaa hänen hyveissään ja luonteenpiirteissään, tai niin kuin Paavali kuvaa sitä Gal. 5: 22-23:ssa: "Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. Näitä vastaan ei ole laki." Toisin sanoen: ei ole mitään rajoja sille, kuinka paljon voin saada osaa niistä ja kuinka paljon voin kasvaa näissä hyvissä asioissa! Tämä on todellakin tyydytystä tuottavaa elämää yltäkylläisyydessä.

Mitä enemmän koen tätä hyvää ja siunattua elämää, sitä suuremmaksi tulee nälkäni ja janoni saada sitä enemmän! Ja me tiedämme, että Jumala ei erottele ihmisiä (Ap. t. 10: 34). Tie on avoin kaikille, joilla on nälkä ja jano ja jotka uskovat Jeesuksen sanoihin ja valitsevat seurata hänen jalanjälkijään.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.