Simson: ylivertainen voima, joka johtui liitosta Jumalan kanssa

Simson: ylivertainen voima, joka johtui liitosta Jumalan kanssa

Simsonin voima kesti vain niin pitkään kuin hän pysyi uskollisena liitolleen …

4 Minuuttia ·

Nimi Simson on synonyymi suurelle fyysiselle voimalle. Tämä perustuu kertomukseen Simsonista Tuomarien kirjassa. Mutta kuten tiedämme, ei Simsonin voima ollut säännöllisen harjoittelun eikä oikean ruokavalion seurausta (vaikka hän ehkä toimikin niin). Simsonin voiman todellinen lähde oli liitossa, jonka hän oli tehnyt Jumalan kanssa.

Simsonin liitto Jumalan kanssa

Kertomuksessa Simsonista käy ilmi, että hän kuului ryhmään, joita kutsuttiin ”nasiireiksi”. Nasiiri oli sellainen, joka vapaaehtoisesti vihki elämänsä Jumalalle, valan kautta. Vaatimuksena oli, etteivät he saaneet juoda väkeviä juomia eivätkä leikata hiuksiaan. Niin kauan kuin Simson oli uskollinen liitolleen, Jumala täytti hänet voimalla, ja kirjaimellisesti ei ollut ketään, joka olisi voinut voittaa häntä. Hän repi leijonan kappaleiksi paljain käsin, tappoi tuhat miestä yhdellä kertaa aasin leukaluu aseenaan, nosti kaupungin portit Gazaan ja kantoi ne hartioillaan vuoren laelle jne.

Simsonin voimasta johtuen filistealaiset – Israelin viholliset, jotka hallitsivat heitä tuohon aikaan – jahtasivat häntä jatkuvasti tappaakseen hänet. Mutta tekivätpä he mitä tahansa, Simson oli voittamaton.

Siihen asti, kunnes hän oli uskoton Jumalan kanssa tekemälleen liitolle.

Heikkouden hetkellä Simson paljasti voimansa salaisuuden Delilalle, filistealaiselle naiselle, jonka kanssa hän oli. Samalla hetkellä hänet voitettiin. Filistealaiset leikkasivat Simsonin hiukset hänen nukkuessaan, ja saivat hänet lopultakin vangikseen. Kun Simson heräsi, hän uskoi edelleen voivansa voittaa heidät, mutta koska hän oli rikkonut liittonsa Jumalan kanssa, Herra oli poistunut hänestä. Nyt hän oli kuin tavallinen mies. Filistealaiset puhkaisivat hänen silmänsä ja veivät hänet Gazaan ja sitoivat hänet. Hänen piti vääntää jauhinkiviä vankilassa.

Meidän liittomme

Simsonin historia on vakava läksy, joka meidän pitää ottaa opiksemme. Jos haluamme palvella Jumalaa koko sydämestämme, on tärkeä ymmärtää, että myös meillä on vihollinen, joka haluaa aina tuhota meidät. Saatana yrittää aina estää ihmisiä palvelemasta Jumalaa, tuhotakseen heidän elämänsä Jumalassa, jotteivät he saisi sitä valtavaa hengellistä valtaa, jonka kokosydäminen opetuslapsi saa elämäänsä. Saatana todella pelkää kuollakseen tätä valtaa, joka antaa voiman voittaa synnin ja pimeyden vallat, sillä juuri tämä valta tulee kerran voittamaan Saatanan kokonaan ja tuhoamaan hänen valtakuntansa.

Kuitenkin niin kauan kuin olemme uskollisia opetuslapsen liitossamme Kristuksen kanssa ja varjelemme puhtaan mielen, olemme yhtä voittamattomia kuin Simson! Saamme elämäämme taivaallisen vallan, niin että voitamme kaiken pahan; kaikki kiusaukset! Kun taistelu käy intensiiviseksi, Jumala täyttää meidät jatkuvasti uudella voimalla jatkaaksemme taistelua; niin kauan kun emme luovu ja anna periksi viholliselle.

”Sillä Herran silmät tarkkailevat koko maata vahvistaakseen niitä, jotka ehyellä sydämellä ovat antautuneet hänelle." 2. Aikak. 16:9.

Mutta jos me Simsonin lailla väsymme vastustamaan syntiä antamalla periksi kiusaukselle ja emmekä ole uskollisia, ja annamme saastaisuuden tulla sydämemme, menetämme myös voiman, jonka saamme Herralta. Silloin meistä tulee vain tavallisia ihmisiä, joilla ei ole jumalallista voimaa, ja joudumme helposti kaikenlaisen pahuuden vangiksi. Silloin meillä ei ole tarvitsemaamme voimaa, kun vihollinen tulee.

Toisenlainen voima

Emme voi voittaa Saatanaa ilman Jumalan voimaa. Tämän voiman saamme ainoastaan suhteessa sydämemme puhtauteen ja uskollisuuteemme. Ei auta raataa omassa voimassa tehdäksemme hyvää. Jos tiedämme, että olemme rikkoneet liittomme Jumalan kanssa ja elämme tavalla, joka ei ole Jumalan tahdon mukainen tai yritämme säilyttää hiukan omaa voimaamme, meillä ei ole sitä voimaa, joka on välttämätön kiusauksen voittamiseksi. Tarvitsemme toisenlaista voimaa synnin voittamiseksi – tarvitsemme jumalallista voimaa Pyhän Hengen kautta.

Monet ovat jakaneet Simsonin kohtalon. Uskottomuuden takia he ovat menettäneet elämässään olleen voiman. He ovat sammuttaneet Hengen (1. Tess. 5:19).

Kertomus Simsonista ei kuitenkaan ole kohtalo, joka meidän pitää jakaa! Voimme säilyttää sydämemme puhtauden, ja olla täysin uskollisia säilyttääksemme opetuslapseuden liiton – palvella Jumalaa itsemme sijaan. Silloin saamme loputtomasti voimaa Herralta ja näemme selkeästi, minkä puolesta taistelemme. Silloin olemme voittamattomia taistelussa syntiä vastaan!

Raamatunkohdat ovat peräisin Raamattu Kansalle- käännöksestä. 

Voit lukea koko kertomuksen Simsonista Tuomarienkirjasta 13 – 16.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.