Seuraukset siitä, että elän synnin voittamisessa

Seuraukset siitä, että elän synnin voittamisessa

Elämämme ei kuulu meille itsellemme – me elämme Jeesukselle. Korvaukseksi saamme rikkaan ja vapaan elämän.

5 Minuuttia ·

Voittoelämä palkitsee sinua hyödyttäen nyt ja koko ikuisuuden. Saatana on ainut, joka häviää, kun sinä voitat ja osoitat elämälläsi, että Jeesuksen seuraaminen tällä tiellä on ainoa oikea tie.

Astuminen esiin Jumalan kasvojen eteen

Vanhurskas elämä johtaa sinut suoraan Jumalan ja Jeesuksen yhteyteen. Eedenin puutarhassa saattoivat Aadam ja Eeva kulkea ympäriinsä puhuen Jumalan kanssa. Heillä oli hyvä ja avoin keskusteluyhteys hänen kanssaan. Mutta ensimmäinen asia, minkä he tekivät langettuaan syntiin, oli piiloutuminen häneltä. Synti aiheuttaa sen, että menetät itseluottamuksesi. Synti saa aikaan sen, että pelkäät Jumalaa väärällä tavalla. Jumalanpelko tarkoittaa, että pelkäämme tehdä syntiä häntä vastaan. Mutta tämä toinen pelko tarkoittaa, että pelkäät olla tekemisissä hänen kanssaan, koska olet sallinut pahan tulla välillenne. Koet syyllisyyttä ja kadotustuomion ja toivot voivasi salata tekosi häneltä. Ne, jotka elävät synnissä, ovat täysin erossa Jumalasta.

Mutta kun alat voittaa syntiä, luottamus palaa entiselleen! Saat rohkeuden astua Jumalan kasvojen eteen etsien häntä. On kirjoitettu: ”Meillä on siis, veljet, rohkea luottamus siihen, että Jeesuksen veren kautta meillä on pääsy kaikkeinpyhimpään uutta ja elävää tietä myöten, jonka hän on vihkinyt meille esiripun, oman lihansa, kautta.” Hepr. 10:19-20. Jeesus kulki tien esiripun kautta: voittaen kaiken lihastaan löytämänsä synnin. Tehtyään sen, esirippu, liha, joka erottaa meidät Jumalasta, repesi kahtia. Tie Jumalan luo tuli jälleen avatuksi; se oli ollut suljettuna siitä lähtien, kun synti tuli maailmaan. Minkä hinnan Jeesus maksoikaan tähtemme, niin että voimme astua Jumalan kasvojen eteen! Tämän tulee motivoida sinua kulkemaa samaa tietä.

Kun sinäkin kuljet tämän tien oman lihasi kautta – voittaen kaiken synnin, jonka löydät lihastasi – saat rohkeuden kohdata Jumalan. Voit nostaa pääsi, voit katsoa Jumalaa silmiin ja harjoittaa yhteyttä hänen kanssaan. Koska tiedät, ettei sinulla ole mitään salattavaa, sinulla ei ole mitään syytä piiloutua häveten. Näin sinulla tulee olemaan heti, kun olet voittanut ensimmäisen kiusauksen. Kontakti Jumalaan vahvistuu vahvistumistaan, kun edistyt tiellä lihan läpi. Yhteys ja kontakti Jumalan ja Jeesuksen kanssa on vertaansa vailla (Fil. 3:10).

Vapaus ja ilo

Voittoisa elämä johtaa iloon. Olet ehkä ollut synnin orja monta vuotta, ja kun huomaat, ettei sinun enää tarvitse olla sidottu syntiin, koet todellista, vapauttavaa iloa. Se vaikuttaa vapautta, rauhaa ja lepoa. Synti saa aikaan pahoja tunteita. Rauhattomuutta, ahdistusta, pelkoa ym.

Kuvittele miestä, joka on ottanut hoitaakseen yrityksen valehtelemalla ja vahingoittamalla toisia ihmisiä tämän aseman saavuttamiseksi. Kun hänellä lopulta on ohjat käsissään, hän kokee ehkä jonkinlaista tyydytystä, mutta enimmäkseen hän tuntee ahdistusta ja pelkoa siitä, että joku saisi selville, kuinka hän saavutti tämän aseman, tai että joku tekisi samalla tavalla hänelle. Kuinka kauan hän pystyy olemaan tyytyväinen siihen, mitä hän on tehnyt? Hänen vallanhalunsa elää ja kukoistaa edelleen.

Ajattele, jos hän olisi ollut tyytyväinen asemaansa yrityksessä, voittanut vallan- ja kunnianhimonsa ja oppinut sen sijaan olemaan tyytyväinen (Fil. 4:11) tehden kovasti töitä rehellisenä tullakseen ylennetyksi. Silloin hän olisi kokenut lepoa, rauhaa ja varmuutta niin kauan kuin hän ei olisi antanut synnin elää. Jumala olisi siunannut kaiken, mitä hän teki (Ps. 1:1-3).

Kun ryhdyt taistelemaan asioissa, joita Jumala osoittaa lihassasi, syntyy kärsimystä. Liha ei halua luopua jostain, mikä on ollut niin kauan osa sitä. Jumalalla on kuitenkin runsaasti armoa ja laupeutta, ja hän antaa sinulle kaiken tarvitsemasi voiman. Ei ole sanoja kuvaamaan tuntemaasi vapautta, kun olet saanut ensimmäisen voittosi!

Taistelu johtaa johonkin, mikä on vertaansa vailla

Sinun täytyy ehkä todella taistella vapautuaksesi esimerkiksi vallanhalusta, tai mitä se sitten onkaan, mutta kun olet tehnyt sen kuuliaisena sille, mitä Jumala puhuu sydämellesi, koet iloa. Mitä enemmän harjoitat kuuliaisuutta, sitä paremmaksi elämä muuttuu. Sitten tulee päivä, jolloin yhtäkkiä tajuat, ”Oi! Minulla oli tapana olla sellainen, ja nyt minun ei enää tarvitse edes taistella siinä!” Se on verraton ilo, vapaus ja lepo synnistä. Se on valtava etu sinulle; elämä muuttuu hyväksi, rikkaaksi ja täysipainoiseksi, kun liha ei hallitse sinua. Kun kerran koet vapauden, tajuat, mikä helvetti onkaan olla sidottu.

Sitten alat tuntea itsesi voittamattomaksi tilanteissasi. Alat iloita mahdollisuuksista tulla vielä vapaammaksi siitä, mikä vetää sinua alas ja sitoo sinua; koska vihaat kaikkea pahuutta, jota näet lihassasi ja ainut halusi on tulla vapaaksi siitä, jotta yhteys Isään ja Poikaan voisi tulla entistä paremmaksi.

Elämäsi tulee siunatuksi

Kun reagoit hyvyydellä, rakkaudella ja hyveillä synnillisten tapojen ja reaktioiden sijaan, sillä on kaikenkattava vaikutus elämääsi. Sinusta tulee rakastava henkilö, jossa toiset voivat nähdä Kristuksen elämää; suhteesi ihmisten kanssa kukoistaa, kun mikään synti ei tule väliin. On helpotus, kun ei tarvitse reagoida epäillen, ärsyyntyen, loukkaantuen, eikä tarvitse miettiä, mitä ihmiset ajattelevat jne. Elämä muuttuu rikkaaksi ja vapaaksi. Koet yhteyttä niiden kanssa, joilla on sama taistelu. Luot katkeamattomia siteitä, kun teillä on sama päämäärä. Olet mukana muovaamassa Kristuksen ruumista maan päällä, eikä ole olemassa mitään suurempaa. Silloin siunaus seuraa vanavedessä.

”Siksi te riemuitsette, vaikka nyt, jos on tarpeen, vähän aikaa joudutte murehtimaan monenlaisissa koettelemuksissa, jotta teidän uskonne havaittaisiin koetuksissa kestäväksi, paljon kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka sekin koetellaan tulessa, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette häntä nyt näe, ja te riemuitsette sanoin kuvaamattomalla ja kirkastuneella ilolla, sillä te saavutatte uskonne päämäärän, sielujen pelastuksen.” 1. Piet. 1:6-9.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.