Saatana jalkojesi alle murskattuna

Saatana jalkojesi alle murskattuna

Kuinka Saatana voidaan tehdä voimattomaksi elämässäsi.

9 Minuuttia ·

"Rauhan Jumala on pian murskaava Saatanan teidän jalkojenne alle." Room. 16:20. Tämän voimakkaampaa sanaa ei ole olemassa! Suurinta ja parasta näissä sanoissa on se, että ne ovat tosia sanoja. Mutta pelkään kuitenkin, että ne ovat vähän tunnettuja ja huomioituja.

Kun Saatana tulee murskatuksi jalkojesi alle, rakas lukija, niin se ei tarkoita, että häntä ei enää ole olemassa tai ettei hän enää ole vapaa. Vielä kerran hänet sidotaan, niin ettei hän saa mahdollisuutta eksyttää ihmisiä ja lopuksi hänet heitetään tulimereen. Mutta nyt hän on vapaa ja toimiva, ja hän eksyttää ja tuhoaa ja hallitsee ja vahingoittaa kaikkia niitä, jotka antavat johtaa itsensä harhaan; hän tuhoaa, hallitsee tai vahingoittaa, kaikkia niitä, jotka eivät ole saaneet armoa vastustaa hänen valtaansa.

Se, että hänet on murskattu jalkojesi alle tarkoittaa sitä, että hänen eksyttävä ja tuhoava valtansa on murskattu sinun kohdallasi, niin että hän ei enää voi saada sinua lankeamaan; hänellä ei enää koskaan ole mitään valtaa sinuun.

Tämän Jumala on tekevä!

Mahdollista meille

Inhimillisesti puhuen – ja ajatellen- on aivan uskomatonta, että jotain niin mahtavan suurta voisi tapahtua heikon ihmisparan kohdalla, joka on ollut täysin synnin ja Saatanan orja. Mutta Raamatun sanat ovat totta, ja niin kuin Jeesus sanoi, kaikki on mahdollista sille, joka uskoo. (Mark. 9:23), siis myös se, että Saatana tallataan jalkojemme alle.

Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.

On paljon helpompi uskoa, että Jeesus Kristus voitti Saatanan täydellisesti, ja että Jeesus murskasi hänet jalkojensa alle!

Myös se, että Saatana tuli murskatuksi Kristuksen jalkojen alle, on valtava lohdutus ja apu; mutta kuinka paljon ihanampaa siitä tulee, kun tämä vihainen vastustaja, joka on vaivannut sinua kaikkina elämäsi päivinä, yhtenä kauniina päivänä tulee murskatuksi sinun jalkojesi alle!

Varma lupaus

"Murskata" on vahva ilmaus! Se on ihana sana tässä yhteydessä! Se on ihana sana sille, joka uskoo! Se tarkoittaa ehdottomasti sitä, että hänen tuhoava valtansa on kertakaikkiaan poistettu pelistä sinun elämässäsi.

Tässä ei ole yhtään "ehkää". Jumala itse tulee tekemään sen.

Tarkastelkaamme uudelleen sanaa: "Rauhan Jumala on pian murskaava Saatanan teidän jalkojenne alle." Tämä on varmaa puhetta. Näin tulee tapahtumaan. Siitä ei ole epäilystäkään. Tässä ei ole yhtään "ehkää". Jumala itse tulee tekemään sen. Ja siihen ei mene 30 vuotta, vaan se tapahtuu pian, siis kristillisen elämäsi alussa, tai pian sen jälkeen, kun olet saanut kuulla tai lukea siitä. Se ei ole vain pieni tai suurempi apu Saatanan valtaa ja vaikutuksia vastaan. Ei, Saatana murskataan. Koko lause on ilmaistu selvästi ja päättäväisesti! Se on kuin suoraan Jeesuksen puhetta, joka oli arvovaltaista, eikä niin kuin fariseusten epämääräinen puhe, jossa oli "jos ja mutta".

Miten Saatana saa vallan ihmisistä

Sitten seuraa tärkeä kysymys: Kuinka tämä tapahtuu? Päädymme helpoiten oikeaan vastaukseen esittämällä ensin vastakkaisen kysymyksen: Miten hänellä on valta ihmisestä? Se hänellä on siten, että hän houkuttelee ihmisen tekemään syntiä. Kun ihminen on tehnyt syntiä, hän syyttää yötä päivää. Ihmisellä on huono omatunto, ja hän on menettänyt rauhan ja ilon, voiman ja rohkeuden.

Hän saa sen näyttämään suurelta ja houkuttelevalta meidän silmissämme!

Mutta kuinka hän voi saada jonkun tekemään jotain niin tyhmää kuin synnin tekeminen? Kuinka hän voi saada meidät puraisemaan syötistä? Tähän on vain yksi kunnollinen vastaus, ja se on se, että hän saa meidät kuvittelemaan, että se, mihin hän meitä houkuttelee ja kiusaa, on suurta ja arvokasta. Hän saa sen näyttämään suurelta ja houkuttelevalta meidän silmissämme!

Kuinka Saatana menettää vallan ihmisestä

Mikä sitten on ulospääsy tästä? Kuinka Saatana menettää valtansa meistä? Vastaus on jo kielellämme: Juuri siten, että saamme avatut silmät, niin että kaikki se, mihin hän meitä kiusaa ja houkuttelee ja kaikki se, mitä hänellä on tarjottavana, on pientä, ei mitään, ja pahempaa kuin ei mitään: iso miinus, iankaikkinen tappio!

Kun tästä tulee henkilökohtainen elämän valo sisällesi, silloin Saatana on väistämättä menettänyt valtansa sinusta. Silloin hän on kirjaimellisesti hengessä ja totuudessa murskatta jalkojesi alle! Kukapa haluaisi tulla vedetyksi ja houkutelluksi oman himonsa taholta, Jaak. 1:14, tekemään Jumalaa vastaan saadakseen ison miinuksen, iankaikkisen tappion? Kukapa haluaisi saada vaivaa ja murhetta ja helvetin tulen?

Jos se, mihin Saatana kiusaa meitä, olisi aina silmissämme iankaikkinen tappio, silloin hän menettäisi kaiken valtansa meistä.

Ihminen ei itse asiassa koskaan tee syntiä mistään muusta syystä, kuin että hän on niin pimentynyt, että näkee jotain suurta siinä, mihin tulee kiusatuksi. Siitä kiusauksessa on kyse. Siten saa myös kalan koukkuun ja hiiren loukkuun.
Se, mitä ihminen ihannoi ja arvostaa, sillä on valtaa ihmiseen. Se, mikä on suurta silmissäsi, sillä on valtaa sinuun. Siihen tulet vedetyksi.

Jos se, mihin Saatana kiusaa meitä, olisi aina silmissämme iankaikkinen tappio, silloin hän menettäisi kaiken valtansa meistä. Niin, samalla hetkellä, kun tämä tulee meille eläväksi, hän on menettänyt valtansa. Siten kiusaus kuolee pois: kiusaus lopettaa houkuttelun ja vetoamisen: kiusaus ei enää ole kiusaus. Saatana on pimeyden ruhtinas. Kun Jumalan valo tulee, hän on menettänyt valtansa ja herruutensa. Ylistetty olkoon Jumala!

Jumalan sanan vastaanottaminen

Jumalan sana valaisee meitä kakista asioista, niin että asiat saavat oikean arvon. Kun saatanalla on valta ihmisestä, se johtuu siitä, että ko. ihminen ei reagoi oikeiden arvojen mukaan, ja tämä taas johtuu siitä, että ihminen ei ole ottanut Jumalan sanaa sydämeensä, vaikka se olisi hänellä päässä ja suussa.

Jumalan sana valaisee meitä kakista asioista, niin että asiat saavat oikean arvon.

Jumalan sana kertoo meille selvästi, että mikään tässä maailmassa ei ole suurta sinällään. Jumala on suuri! Pelastus on suurta! Usko, toivo ja rakkaus ovat suurta! Viisaus, vanhurskaus ja totuus ovat suurta! "Jumalanpelko yhdessä tyytyväisyyden kanssa on suuri voitto!" 1.Tim. 6:6. Siis: Tyytyminen vähään tai ei mihinkään, on suurta! Se on täysin päinvastaista kaikille inhimillisille käsityksille! Miksi asioita ei nähdä tällä tavalla? Siksi, että tätä sanaa ja tätä valoa ei ole otettu vastaan. Ollaan pimeydessä tällä alueella, ja siellä Saatana hallitsee. Hän houkuttelee saamaan mahdollisimman paljon maallista ja koska ihminen pimeytensä ansiosta näkee sen voittona, siksi hän puraisee syötistä. Tämä on ihan yksinkertaista ja helppoa ymmärtää.

Valo loistaa sydämeemme

Se, joka on kuin pieni lapsi, on suuri. Jeesuksen sanan mukaan näin on. Mutta kuka on sydämestään ottanut tämän elämän valon vastaan? Ottanut sen totisena totena! Ja koska sydämessä ei ole tätä loistavaa valoa, siksi syntien määrä lisääntyy: itseviisaus, hallitsemisenhalu, kilpailu, vallanhimo. Niiden kautta Saatanalla on suuri valta maailmassa.

Jeesuksen sanat valaisevat kuin kointähti pimeällä iltataivaalla. On kyse vain siitä, että uskon kautta saa nämä ihanat valot loistamaan omaan sydämeensä, niin että pimeys väistyy ja Saatana tulee murskatuksi jalkojen alle. Sillä tätä tarkoittaa Room. 16:20.

Saatana menettää valtansa samalla hetkellä, kun ihminen ottaa vastaan ja pitää kiinni Jumalan sanan valosta.

"Joka teidän keskuudessanne tahtoo tulla suureksi, se olkoon teidän palvelijanne." Matt. 20:26. Tämä on taas täysin päinvastaista kuin mitä Saatana yrittää uskotella ihmisille. Kaikki syntiset haluavat ylös, ylös. Jeesus meni alas, kaikkien alapuolelle.

"Se, mikä ihmisten mielestä on arvokasta, on Jumalan edessä kauhistus." Luuk. 16:15. Se on siis vähemmän kuin ei mitään! Se on miinusta!

Kun olemme tulleet tästä tietoisiksi, on selvää, että Saatana menettää valtansa samalla hetkellä, kun ihminen ottaa vastaan Jumalan sanan ja pitää kiinni sen valosta. Kuinka Saatana onkaan pettänyt ja edelleen pettää ihmisiä! Kuinka hän onkaan kääntänyt ylösalaisin käsitteet ja arvot! Se muistuttaa tilannetta, missä pieni lapsi valitsee 5-senttisen 10-senttisen sijaan, koska 5-senttinen on isompi!

Tämän maailman petos

Ei raha, ruoka, juoma, vaatteet, talo, auto, lentokone, rakkain, aviopuoliso, ihmiskunnia, asema, "suuri" palkka, valta tässä maailmassa, kunnianosoitus ihmisiltä, inhimillinen voima tai tieto, koulutus, tai mikään mukaan tässä maailmassa ole suurta! Me kaikki olemme tässä suhteessa täysin harhaan johdettuja lapsuudestamme lähtien. Olemme varttuneet petoksessa.

Me kaikki olemme tässä suhteessa täysin harhaan johdettuja lapsuudestamme lähtien. Olemme varttuneet petoksessa.

Jumalan tahto ja hänen johdatuksensa ovat suurta. Kun jostakin tulee meille suuri etu, esim. aviopuolisostamme, niin ei kyseinen mies tai nainen ole suurta, vaan Jumalan tahto ja johdatus. Naimisiin meno Jumalan tahdon mukaan on suuri etu, mutta sekään ei ole pienin etu Jumalan tahdon mukaa olla menemättä naimisiin. Se mies tai nainen, joka sopii sinulle Jumalan taydellisen harkinnan mukaan, koituu sinulle suureksi eduksi. Mutta avioituminen Jumalan tahdon vastaisesti, puhumattakaan siitä, että luopuisi Jumalasta saadakseen miehen, se on suuri tappio ajassa ja iankaikkisuudessa.

Saatanan valta murskataan

Tuloksena tästä elämän valosta on: ei houkutusta – ei pelkoa. Se, mikä houkuttelisi ja se mikä pelottaisi, menettää arvonsa ja voimansa. Se ei ole mitään, se ei merkitse mitään! Se on samantekevää. Sen saaminen ei tuota todellista iloa. Sen menettäminen ei tuota todellista surua. Se ei tee rikkaammaksi eikä köyhemmäksi. Ei ole mitään voitettavaa, ei mitään hävittävää. Vain sillä, mikä on suurta silmissämme, on valtaa meihin.

Saatana menettää valtansa sinusta, siten että saat avatut silmät sille kaikelle, mitä hänellä on tarjota sinulle, ja ymmärrät, että se on pahempaa kuin ei mikään. Saatana hallitsee pimeyden valtakunnassa. Heti kun elämän valo asettuu asumaan sydämesi, Saatana on menettänyt vallan sinusta.

Heti kun elämän valo asettuu asumaan sydämesi, Saatana on menettänyt vallan sinusta.

Saatana on murskattu jalkojesi alle.
Aamen.

Tämä on ote vihkosta, joka julkaistiin ensimmäisen kerran  vuonna 1942 Stiftelsen, Skjulta Skatters Forlagin toimesta.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | brunstad.org

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.