Rukous: voimakas salainen ase

Rukous: voimakas salainen ase

Saatana tietää, miten voimalliset vaikutukset rukouksella on. Kestävällä rukouksella voimme nujertaa hänen vahingolliset suunnitelmansa.

4 Minuuttia ·

Rukouksella on suuri voima. Rukous koskettaa ikuisia voimia ja saattaa ne liikkeeseen: se saa Jumalan toimimaan. Se on sisäista palvelua Jumalan edessä. Juuri sisäistä palvelua Saatana pelkää eniten, koska rukouksessa on voimaa; se on intensiivistä hengellistä toimintaa, joka saa aikaan näkyviä hedelmiä.

Rukouksen korkein muoto on tietoinen ja selväpiirteinen hengellinen yhteistyö suuren Ylipappimme kanssa Jumalan sunnitelman toteuttamiseksi hänen seurakuntansa kanssa. Rukouksessa on tärkeää, että ruumis, sielu ja henki ovat Hengelle alistettuja. Rukous vaatii hiljaisuutta, sillä vain hänen ääntään kuuntelemalla henkemme voi päästä samanlaiseen rukoukseen, kuin mitä Jeesus rukoili.

Saatana yrittää estää sinua rukoilemasta

Saatanan toiminnalle on erittäin merkityksellistä se, että et rukoile. Rukous astuu hänen valtansa alueelle, se häiritsee hänen suunnitelmiaan, se saa hänen valtakuntansa autioitumaan. Hän täyttää ruumiisi, sielusi ja henkesi levottomuudella. Ruumiisi on väsynyt, sielusi on vaivattu, henkesi on masentunut. Kaikki tämä on Saatanan työtä, jotta et rukoilisi.

Kun polvistut rukoukseen, ruumiissasi on vastustusta, niin että et haluaisi olla polvistuneena; ruumiisi on levottoman protestin tilassa. Kiemurtelet rukouksessa hetken ja nouset ylös. Saatana on voittanut ruumiisi kautta. Ruumiisi tulee olla pyhä, Jumalalle mieluinen uhri. Ruumis tulee pitää orjuudessa; sen tulee olla Hengen kontrollissa. Sen ei tule hallita, vaan sitä täytyy hallita.

Saatana saa sielunelämäsi sellaiseen tilaan, että et voi rukoilla. Hän saa koko tunne-elämäsi hämmennykseen, ja niin hän kertoo sinulle, että et ole "asennoitunut" rukoilemaan, ja että et "tunne" niin. Hän puhaltaa tunne-elämäsi kevyeen, mitäänsanomattomaan iloon tai hän painostaa sen masennukseen, niin että olet väsynyt itseesi. Hän vaivaa mieltäsi sisäisessä jahdissa; hän sanoo, että nyt sinun pitää ottaa rauhallisesti.

Hän painostaa henkeäsi, niin että ajatuksesi tulevat raskaiksi tai hän antaa ajatustesi harhailla sinne tänne. Erityisesti silloin, kun sinun pitäisi rukoilla, hän saa ajatuksesi vilistämään; silloin Saatana kuiskaa: odota sopivampaa aikaa. Siten Saatana ryöstää Jumalan lapsilta hedelmällisimmän työn. Tässä saamme viitteen Saatanan toiminnasta. "Eiväthän hänen aikaansa ole meille tuntemattomia", sanoo Paavali. (2. Kor. 2:11)

Jos olet voittanut ja saanut yhteyden Jumalan kanssa, niin ole silloin tarkkana Saatanan juonen kanssa. Heti kun olet saanut maistaa Jumalan läheisyyden ihanuutta, Saatana kuiskaa: "Nyt riittää!" Nouset ylös ja kiität Jumalaa siitä, mitä olet saanut, mutta Saatana johtaa sinua harhaan. Jumala haluaisi sinun jatkavan rukoilemista. Jumala ei ole niin hätäinen kuin me ihmiset. Sinun ei pitäisi vain rukoilla itsellesi hyvää tunnetta sydämeesi, vaan siunauksen täyteyttä, niin että et tulisi tyhjin käsin kenenkään ihmisen luo, vaan tulisit hengellisen siunauksen täyteys mukanasi. Emme elä elämäämme vain, että saisimme vähän jotain itsellemme. Olemme velvollisia tuomaan siunauksen virrat toisille.

Rukous on hengellistä taistelua.

Kun olet rukoillut siunaukset omalle sielullesi, niin Saatana sanoo: Nyt riittää; nyt olet saanut siunauksen. Mutta älä kuuntele häntä. Kun olet kokenut, että pystyit rukoilemaan siunauksen omalle sielullesi, niin sinun tulee tietää, että voit rukoilla siunauksen myös toisille sieluille. Tämä on sisäinen palvelustehtävä. Älä rukoile vain lähimpien ihmistesi puolesta tai joidenkin puolesta, joilla tiedät olevan vaikeaa. Laajenna telttasi köydet. Rukoile siunauksen virrat kuiviin sydämiin, kuiviin alueisiin. Ammenna rukousten avulla runsaasti armoa seurakunnan ylle ja kaikille niille, jotka Jumala on asettanut palvelemaan pyhiä. Heidän siunauksensa on siten hedelmää sinun työstäsi Jumalan kasvojen edessä. Heidän työllään luodaan edellytykset edistykselle, heidän sisäinen elämänsä kehittyy, Jumala puhdistaa heitä.

Hiljaisuudessa Jumalan kasvojen edessä voit, toisten tietämättä, rikastuttaa Jumalan ihmisiä taivaallisilla aarteilla. Mikään työ ei ole niin hedelmällistä kuin rukoileminen, ja Saatana ei vihaa ketään sielua niin kuin sitä, joka ymmärtää rukoilla. Siksi sellainen sielu on taistelussa. Se on taistelua henkivalloissa. Jokainen joka seuraa Jeesusta, on velvollinen astumaan riviin. Lepo Jumalassa ei ole sama kuin hengellinen laiskuus. Passiivinen lepo on silta hyödyttömyyteen. Ole mukana työssä, jotta Jeesuksen morsian, seurakunta, voidaan asettaa puhtaana hänen kasvojensa eteen. On etuoikeus saada olla mukana. Mene sydämen kammioon ja elä ahkeraa rukouselämää siellä Jumalasi kanssa. Jos haluat voittaa täysin, älä koskaan poistu sieltä.

Artikkeli julkaistiin BCC:n lehdessä Skjulte Skatter v. 1912 otsikolla "Rukous on työntekoa".
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.