Rukous, jossa on hätää ja kiitosta

Rukous, jossa on hätää ja kiitosta

Ovatko rukouksesi sellaisia kuin Raamatussa sanotaan?

4 Minuuttia ·

Monet rukoukset koskevat sairautta ja muuta inhimillistä hätää, mutta rukouksia, joissa on hätää syvemmän pelastuksen saamiseksi tai vanhurskauden nälkää ja janoa suuremmasta Kristuksen täyteydestä, niitä on vähän. Pitävätkö sinun rukouksesi yhtä sen kanssa, mitä Raamatussa on kirjoitettu rukouksesta?

Hätä, rukous ja kiitos kuuluvat yhteen.Joka päivä rukoillaan miljoonia rukouksia eri puolilla maailmaa, mutta useimmat niistä ovat vain sanahelinää.

Fariseukset rukoilivat monia ja pitkiä rukouksia synnin tähden. Heidän sydämessään ei ollut mitään hätää, joka olisi saanut heidät rukoilemaan. Jumala sanoo oikeastaan kaikille sellaisille: Tule takaisin sitten kun sinulla on jotain tiettyä, mitä haluat, silloin kun sydämesi hätä saa sinua rukoilemaan, etsimään ja kolkuttamaan (Matt. 7:7) Tarvitaan sellaisia rukouksia, kuin mitä leski rukoili epätoivoisessa hädässään oikeutensa saamiseksi vastustajastaan. (Luuk. 18:1-8) Se oli uskon rukousta, joka ei lakannut ennen kuin hän sai oikeutensa, ja meidän vastustajamme tänään on Saatana.

… vain sellaiset, jotka ovat hädässä ja todella tarvitsevat apua, saavat avun.

Tässä yhteydessä Jeesus sanoo: «Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa? Minä sanon teille; hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?» (Luuk. 18:7-8) Voittava usko ei anna Saatanalle oikeutta misään kohdin. Hänet pitääkin voittaa, ja siihen meidän tarvitsee saada apua. Ruotsiksi Pyhää Henkeä kutsutaan "Auttajaksi" ja vain ne, jotka ovat hädäsä ja todella tarvitsevat apua, saavat avun. Tätä voittoisaa uskoa on vähän maan päällä.

Jumala kuulee sydämen hätähuudon

«Minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa.» (Fil. 4: 19) Täyteys Kristuksessa on suuri ja rikas, mutta saamma osaa tästä täyteydestä vain sydämemme kaipauksen mukaan; sellaisen kaipauksen, mikä Hannalla oli (1. Sam. 1:13).

Hän ei kuule rukouksiamme hyvin muotoiltujen ilmaisujen perusteella

Monet rukoukset koskevat sairautta ja muuta inhimillistä hätää, mutta rukouksia, joissa on hätä syvemmän pelastuksen saamisesta tai vanhurskauden nälkää ja janoa suuremmasta Kristuksen täyteydestä, niitä on vähän.

Rukoile kiitoksen kanssa

Sellaiset rukoukset joita Paavali ja Epafras rukoilivat, niitä on noussut harvoin Jumalan valtaistuimelle kenenkään ihmisen rukoilemina. He taistelivat rukouksissaan yksittäisten ihmisten puolesta, jotta nämä olisivat olleet täydellisiä ja eheitä kaikessa Jumalan tahdossa.  (Kol. 1:9.28-29 ja 4:12).

Kiitos. Jeesus haluaa, että toisimme esiin kiitoksen jokaisessa rukouksessa, ja uskon rukousta seuraa aina kiitos ja ylistys. Kymmenestä spitaalisesta vain yksi tuli takaisin kiittämään Jumalaa. Kiitoksen syvyys  on suhteessa rukouksiimme. Usemmiten se on jokseenkin pinnallista.Apostolit iloitsivat kiittäen ja ylistäen, kun he näkivät, että Jeesuksen elämä ja olemus ilmestyivät yksittäisissä ihmisissä, kun he pysyivät täydellisesti ja lujasti Jumalan tahdossa, kaikissa Kristuksen hyveissä.

Jumalan tahdon tulee tapahtua ja se voi tapahtua ihmisen omassa päivittäisessä elämässä niin kuin se tapahtuu taivaassa

Lyhyessä, sisältörikkaassa rukouksessa: «Isä meidän», on sanottu mm.: «Tapahtukoon sinun tahtosi niin maan päällä kuin taivaassa.» Nämä sanat toistetaan tuhansia kertoja päivässä, mutta elävä usko niihin puuttuu ja ymmärrys siitä, että Jumalan tahdon tulee tapahtua ja että se voi tapahtua ihmisen omassa päivittäisessä elämässä niin kuin se tapahtuu taivaassa; ei, siihen vain harvat uskovat, ja erittäin harvat voivat tuoda kiitoksen siitä, että se onnistuu.

Paavali halusi, että kaikesta hänen palveluksestaan koituisi kiitosta Jumalalle. (2. Kor. 1:11; 4:15; 9:11-12) Paavali halusi poistaa kaiken huonon puheen antaakseen tilaa kiitokselle. (Efes. 5:4.) Kaikissa asioissa meidän pyyntömme tulee tulla Jumalalle rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa tiettäväksi. (Fil. 4:6) Meidän tulee olla lujia uskossa ja kiitoksen ylitsevuotavaa. (Kol. 2:7.) «Olkaa kestäväiset rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa.» (Kol. 4: 2.) Voimme rukoilla pimeydessä ja epäuskossa, jos emme uskossa yhdisty kiitokseen ja ylistykseen. Vaikka vanhan liiton pyhille asiat näyttivät mahdottomilta, niin pian tuli voitto uskon kiitoksen ja ylistyksen myötä.

Joona oli syvimmässä pimeydessä kalan vatsassa, ja sitten on kirjoitettu: «'Mutta minä tahdon uhrata sinulle kiitoksen kaikuessa. Mitä olen luvannut, sen minä täytän. Herrassa on pelastus.' Sitten Herra käski kalaa, ja se oksensi Joonan kuivalle maalle.» (Joona 2:10–11.)

«Uhraa Jumalalle kiitos ja täytä lupauksesi Korkeimmalle. Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.» (Ps. 50:14–15)

Artikkeli on julkaistu seurakunnan lehdessä «Skjulte Skatter» helmikuussa 1979 (mukautettuna www.brunstad.orgissa).
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | brunstad.org

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.