Rukoile Jerusalemin rauhan puolesta!

Rukoile Jerusalemin rauhan puolesta!

Jotta ymmärtäisimme sen, mitä tapahtuu Lähi-Idässä meidän aikanamme, on meidän tunnettava Raamattua.

3 Minuuttia ·

Jotta ymmärtäisimme sen, mitä tapahtuu Lähi-Idässä meidän aikanamme, on meidän tunnettava Raamattua. Vanhassa testamentissa kerrotaan Israelin historiasta ja siitä, kuinka Jumala käsittelee juutalaisia. Meidän tulee myös tietää historialliset tosiasiat siitä, mitä Lähi-Idässä on tapahtunut viimeisten satojen  vuosien aikana.

Raamattu-uskovina kristittyinä näemme Israelin valtion merkkinä Vanhan testamentin profeettojen profetioiden täyttymisestä meidän päivinämme. Jeesus itse sanoo Luukkaassa 21, 29-31: "Hän esitti heille myös vertauksen: "Katsokaa viikunapuuta, tai mitä puuta tahansa. Kun näette sen puhkeavan lehteen, te tiedätte ilman muuta, että kesä on jo lähellä. Samalla tavoin te nähdessänne tämän tapahtuvan tiedätte, että Jumalan valtakunta on lähellä." Viikunapuu kuvaa Israelia kansana.

Israel: Jumalan kansa

Jumalalla on ollut, ja on edelleen, omat suunnitelmansa Israelin kansan varalle. "Simon kertoi, kuinka Jumala ensi kerran lähestyi pakanoita ottaakseen heistä itselleen oman kansan. Tämä käy yksiin sen kanssa, mitä profeetat ovat kirjoituksissa sanoneet: — Sen jälkeen minä palaan ja rakennan jälleen Daavidin sortuneen majan. Raunioista minä sen taas rakennan, minä pystytän sen uudelleen, jotta kaikki muutkin ihmiset etsisivät Herraa, kaikki kansat, jotka olen omikseni ottanut. Näin sanoo Herra, joka on antanut tästä tiedon jo ammoin." Apt. 15, 14-18.

Israelin valtion kohdalla näemme, että "Daavidin sortunut maja" on valmis uudelleen rakennettavaksi meidän aikanamme. Tällä tavalla ilmaistaakseen hyvyytensä ja uskollisuutensa kansaansa kohtaan, tulee Jumala vetämään ihmisiä saadakseen heidät etsimään Häntä. Jumala ei ole hyljännyt kansaansa, vaikka he eivät ottaneet Jeesusta vastaan messiaana. Room.11, 1. Me pakanat olemme niin kuin "villistä oliivipuusta" oksastettuina jaloon oliivipuuhun, "ja saame osaa puun juurinesteestä", jae 17. Koko vanha testamentti periytyy juutalaisista. Näistä "juurista" ja tästä "juurinesteestä" voimme kristittyinä pakanoiden joukosta, saada lohdutusta, voimaa ja ravintoa uskonelämäämme. Meillä ei ole mitään syytä ylpeillä ja kohottaa itseämme juutalaisten yläpuolelle. Päinvastoin! Room. 11, 18-21.

Jumalan suojeluksessa

Jumalan lupaukset Abrahamille olivat pitäviä. Hän sai Iisakin. Jumalan lupaukset Israelia kohtaan ovat myös pitäviä. He ovat saaneet maansa takaisin kahden tuhannen vuoden "erämaavaelluksen" jälkeen. Maa on kasvanut ja autiomaa kukkii. Israelin valtio on monien vihollisten ympäröimä, mutta se on Jumalan suojeluksessa. Jes. 41, 14 ja Jes 32, 17-18.

Israelin valtio on monien vihollisten ympäröimä, mutta se on Jumalan suojeluksessa.

"Minä käännän teidän kohtalonne ja kokoan teidät kaikkien kansojen seasta, kaikkialta, minne olen teidät karkottanut. Minä tuon teidät takaisin siihen paikkaan, mistä minä vein teidät pakkosiirtolaisuuteen." Jer. 29, 14. Tämä on yksi monista kirjoituksista, jotka kertovat samasta, ja näemme että se on toteutumassa. On yhtä mahdotonta tuhota Israel kansana, kuin saada aurinko sammumaan keskellä päivää tai pimentää kuu ja tähdet yöllä. Lue Jeremias 31, 35-37.

Parasta mitä voimme tehdä Lähi-Idässä asuvien ihmisten hyväksi, olivatpa he juutalaisia tai muita kansoja, on tukea Israelin valtiota ja "rukoilla Jerusalemin rauhan puolesta". Psalmi 122, 6

.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.