Room. 8:28 – Tämän tutun jakeen uskomaton todellisuus

Room. 8:28 – Tämän tutun jakeen uskomaton todellisuus

Uskotko todella, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa? Lue tämä testataksesi itseäsi!

4 Minuuttia ·

”Me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa, niiden, jotka hän on suunnitelmansa mukaan kutsunut.” Room. 8:28.

Lukekaamme tämä: Me tiedämme, että kaikki yhdessä – niin paha kuin hyvä, se, mistä pidämme tai emme pidä, kaikki asiat, mikä tarkoittaa myös sitä, että kaikki ihmiset – kaikki asiat ja ihmiset, vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa. Niin lukee voimakkaimmassa käännöksessä, ja se on oikein kaikista käännöksistä. Siis, kaikki mahdollinen, mitä kohtaamme tiellämme, kaikki mahdollinen, mitä tapahtuu, kaikenlaiset asiat, samantekevää, mitä he sanovat ja mitä he eivät tee ja mitä he laiminlyövät, aivan samantekevää, kaikki mahdollinen, ehdottomasti poikkeuksetta, vaikuttaa parhaakseni. Niin, tätä ei voisi todellakaan kirjoittaa tarkemmin. Pinnallisuus kuitenkin aiheuttaa sen, ettemme näe sitä. Emme kerta kaikkiaan osaa lukea sisältä. Kiinnostusta on liian vähän, samoin aikaa.

Olen kuullut sanottavan: ”Room. 8:28 on ollut lohdutukseni monen vuoden ajan.” Varmaan on useita, joilla on näin. ”Se on ollut lohdutus”, Mutta kuka tulee lohdutetuksi? Ne, jotka ovat murheellisia, he saavat lohdutuksen, niitä  lohdutetaan. Ei ole mahdollista olla murheellinen. On täysin mahdotonta olla murheellinen. Minä uskon Room. 8:28:aan, ja siksi se ei käy. Se on mahdottomuus. Room. 8:28:aan uskominen on sama kuin olla ikionnellinen jatkuvasti yötä päivää kaikissa olosuhteissa, ahdistuksissa ja olosuhteissa. Täydellisen ikionnellinen.

Silloin täyttyy sana: ”Kiittäkää kaikesta!” 1. Tess. 5:18. Useimmat lukevat sen näin: Kiittäkää kaikesta hyvästä. Ei ole kirjoitettu niin. On kirjoitettu: Kiittäkää kaikesta. Sekä pahasta että hyvästä. Niin kiitolliseksi tullaan, jos uskotaan Room. 8:28:aan. On myös kirjoitettu: ”Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!” Fil. 4:4. Tämä ei onnistu, ellemme usko Room. 8:28:aan. Jos uskon siihen, en voi mitään muuta. Silloin viihtymiseni on jatkuvaa.

Uskotko, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa? Ilman minkäänlaista vastaväitettä meidän on päätettävä, että se, mihin uskon, vaikuttaa parhaakseni – siitä iloitsen ja siitä olen sydämestäni kiitollinen!

Juuri siksi usko Room. 8:28:aan aiheuttaa välttämättä sen, etten:

 1. vihastu.

 2. loukkaannu.

 3. hätiköi.

 4. menetä malttiani..

 5. väheksy ketään.

 6. kadehdi ketään.

 7. ole mustasukkainen.

 8. kadehdi toisen omaa.

 9. katkeroidu.

 10. ajattele huonoa toisista.

 11. avioidu eronneena uudestaan.

 12. valita mistään.

 13. nurise.

 14. ole tyytymätön.

 15. kosta.

 16. ota toisen omaa.

 17. tee mitään valheellista tai vilpillistä.

 18. käy ankaraa kilpailua.

 19. vastaa samalla mitalla, kun minua haukutaan.

 20. väheksy ketään.

 21. harmistu.

 22. Koe sitä kauheana, jos tulen häväistyksi.

 23. pidä mitään asiaa aivan kauheana.

 24. koe, että joku tai jokin on tielläni.

 25. ole koskaan epäonnekas.

 26. pety koskaan.

 27. tunne tulleeni petetyksi

 28. kaipaa parempaa tai hienompaa ruokaa, vaatteita, irtaimistoa, tai muita maallisia asioita.

 29. ole murheellinen saamani aviopuolison vuoksi tai siksi, etten ole saanut aviopuolisoa.

 30. koe, että joku astuu varpailleni.

Usko Room. 8:28:aan kasvattaa:

 1. miehiä ja naisia, jotka ovat kykeneviä kaikkeen hyvää työhön.

 2. seurakuntia.

 3. kyvykkäitä palvelijoita ja johtajia seurakunnissa.

Jos olemme lukeneet ja kuulleet Jumalan sanoja useita vuosia, emmekä ole tulleet osallisiksi näistä vaikutuksista, se on selkeä merkki siitä, kuinka on uskomme laita sanoihin, joita luemme ja kuulemme.

Jos joku on nyt sitä mieltä, että nämä hedelmät houkuttelevia, niin vaali puuta huolellisesti!

Tämä on mukailtu kahden artikkelin yhdistelmä: ”Uskotko Room. 8:28:aan?”, joka oli BCC:n «Skjulte Skatter» – lehdessä tammikuussa 1976 ja ote Elias Aslaksenin puheesta tammikuussa 1976 kirjassa «Elias Aslaksens siste taler» (1976) lehdessä 
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.