Rohkaisu kaikille, joiden on vaikea voittaa syntiä

Rohkaisu kaikille, joiden on vaikea voittaa syntiä

Sinä, joka olet keskellä elämän taisteluita etkä ole vielä saanut täydellistä voittoa: Tulet onnistumaan!

3 Minuuttia ·

Sinä, joka olet keskellä elämän taisteluita, etkä ole vielä saanut täyttä voittoa: Tulet onnistumaan taistelussasi!

Olet mahdollisesti kokenut monta kertaa epäonnistuneesi, olet jälleen langennut syntiin. Tuntuu siltä, ettet ole lainkaan edistynyt. Olet kokeillut kaikkea, mutta mikään ei auta. Kun kuulit Jumalan sanaa puhuttavan voimalla ja Hengessä, sait taas hieman toivoa, mutta se hävisi, kun tunteet haihtuivat arjen temmellyksessä Elämäsi on mennyt ylös alas hyvin kauan, niin että ajattelet sen jatkuvan varmasti samanlaisena tulevaisuudessakin. Kaikki vanhat kokemuksesi viittaavat siihen, ettei sinun koskaan onnistu tulla täysin vapaaksi synnistä.

Usko on avain

Eräässä laulussa sanotaan: ”Vanhojen kokemusten täytyy väistyä uskon edessä; tule vapaaksi epäuskosta ja epäilyksestä.”

HT-laulukirjassa nro. 412 sanotaan: ”Tästä päivästä vain usko puhuvi, unohtaen menneen Herran mieliksi!”

Usko käy suoraan päin järkeä. Usko ei ole ”johdonmukainen” inhimilliselle järjelle; siksi juuri puhummekin uskosta. Uskominen tarkoittaa tarttumista ja lujasti kiinni pitämistä, itsepäisesti ja sitkeästi, kuurona ja sokeana kaikille epäuskon ajatuksille. Usko on korkea muuri vanhojen kokemusten ja tämän päivän välillä.

Olet varmasti kokeillut aikaisemminkin uskoon tarttumista ja ehkä olet menettänyt sen jälleen. Niin, tartu uskoon yhä uudestaan! Joka ainoa päivä sinun on tartuttava uudelleen uskoon unohtaen vanhat kokemukset ja taisteltava voittaaksesi! Tartu uskoon, pidä siitä kiinni! Tartu uskoon, pidä siitä kiinni! Joka päivä, sokeana huomisen päivän murehtiville ajatuksille! Jos pidät kiinni tästä, silloin on pian tuleva se päivä, jolloin voit katsoa taaksesi todeten, että elät voittoisaa elämää, ja sinulle on tullut luonnollisemmaksi ja helpommaksi voittaa joka päivä.

Ei mitään syytä luovuttaa

Mutta entä, jos myöhemmin jonakin päivänä olet jälleen langennut? Onko kaikki nyt menetetty? Onko kaikki ollut turhaa? Oletko nyt palannut takaisin elämään synnissä? Oletko nyt saanut syyn olla lannistunut ja siihen, että voit antaa periksi? Ei! Usko syntien anteeksisaamiseen! Älä jää makaamaan sekunniksikaan, vaan hyppää jälleen ylös, tartu jälleen uskoon ja pidä siitä kiinni! Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, joten sen vallassa sinun ei tarvitse koskaan olla! Pidä lankeemustasi perusteena synnin vihaamiseen entistä enemmän, ollaksesi vielä paremmin varustettuna seuraavalla kerralla! Lankeaminen on täysin luonnollista sille, joka opettelee kävelemään.

Kysymys on vain siitä, ettet milloinkaan anna periksi. Se tulee onnistumaan!

 

Artikkeli on ensiksi julkaistu "Skjulte Skatter"- lehdessä kesäkuussa 2012 otsikolla "Det skal lykkes!"

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.