Riko kahleet, joiden et tiennyt sitovan sinua!

Riko kahleet, joiden et tiennyt sitovan sinua!

Tiedätkö ylipäätään, mitä Raamattu sanoo orjuudesta?

3 Minuuttia ·

Vapaus. Voitko maistaa sitä? Mikä on parempaa kuin vapaus? Useimmat ihmiset arvostavat vapautta enemmän kuin kaikkea muuta – rahaa, hienoja autoja tai taitavuutta urheilussa. Mutta oletko todella vapaa?

Voit ajatella, mitä haluat; sanoa, mitä haluat; tehdä mitä haluat. Maassa on vapaus. Sinä saat valita itse. Kunnes sattumalta näet uuden parin kenkiä ostoskeskuksessa, niin sinun on pakko saada ne. Tai kun koulukaveri sanoo jotain erityisen tyhmää, niin sinun pitää vastata hänelle sarkastisesti. Tai kun joku viehättävä ihminen kulkee ohitsesi rannalla, niin sinun on pakko katsoa perään. Yhtäkkiä sinulla ei olekaan kontrollia valintojen suhteen.

Se on pahinta orjuutta. Synnin orjuutta. Niin kuin Jeesus sanoo Johannes 8:34:ssä: «Totisesti, totisesti, minä sanon teille: Jokainen joka tekee syntiä, on synnin orja.»

Tuntuu siltä kuin saisit kaiken, mitä haluat.

Et ehkä olekaan niin vapaa kuin uskoit.

Ja usein tämä ei tunnu orjuudelta. Tuntuu siltä kuin tekisit mitä haluat. Koska jokin sinussa haluaa käyttää rahaa uusiin kenkiin – vaikki tiedät, että sinulla ei ole rahaa. Jokin sinussa haluaa antaa todella terävän kommentin, kun koulukaveri sanoo jotain tyhmää. Jokin sinussa haluaa katsoa viehättäviä ihmisiä, joita rannalla liikkuu. Se tuntuu vapaudelta. Tuntuu siltä kuin saisit kaiken, mitä haluat.

Mutta kristittynä haluat myös elää Raamatun ohjeiden mukaan pyhänä ja puhtaana ja vapaana synnistä (1. Joh. 3:3). Sinussa on myös edelleen jotain, mikä haluaa tehdä syntiä. Ja syvällä sisimmässäsi et oikeastaan halua sitä enää. Kun tunnet kahleiden sitovan ja estävän sinua tekemästä Jumalan tahtoa, kerta toisensa jälkeen, silloin herää kunnon viha syntiä kohtaan.

«Niin huomaan, siis itsessäni, minä, joka thdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni, sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin.» Room. 7:21-22.

Pelkästään sillä perusteella, että päätät elää Jeesukselle, ei syntisi katoa itsestään.

Iloitset Jumalan laista ja kuitenkin paha riippuu sinussa kiinni. Vaikka haluat tehdä hyvää. Pelkästään sillä perusteella, että päätät elää Jeesukselle, ei syntisi katoa itsestään. Voit kuitenkin voittaa sen vallan. Voit rikkoa kahleet, jotka sitovat sinua. Kun vihasi syntiä kohtaan on tarpeeks vahva, voit kieltää synnin, joka yrittää pakottaa sinut toimimaan tai ajattelemaan tavalla, joka ei miellytä Jumalaa. Voit kuolettaa syntisen luonnon itsessäsi ja tulla vapaaksi (Kol. 3:5).

«Kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman.» Apt. 1:8. Pyhän Hengen voima annettiin juuri tällä perusteella. Uskon, kuuliaisuuden, Jumalan suuren armon ja laupeuden kautta synnin kahleet murskataan ja sinusta tulee vapaa. Raamatussa on se voima, minkä tarvitset tullaksesi vapaaksi synnistä. Voima, jonka tarvitset, ettet tekisi sitä, mitä et halua tehdä. Kuuliaisuus Jumalaa kohtaan vapauttaa sinut. Kuuliaisuus totuutta kohtaan vapauttaa sinut. Et ole Saatanalle mitään velkaa. Jeesus on ostanut sinut vapaaksi syyllisyydestä ja synnistä.

Ja kun synti tuntuu pakottavan sinua tekemään sitä tai tätä, katsomaan sinne tai tänne, ja se on niin vahva, että sinusta tuntuu siltä, että sinun on pakko tehdä sen mukaan, silloin voit muistaa tämän lupauksen. Muista, että Raamattu kutsuu meitä vapauteen. Täyteen vapauteen. Emme ole enää sidoksissa synnin kahleisiin. Rukoile Jumalaa. Tee se, mitä hän vaatii. Vastusta himoja, jotka nousevat sinussa esiin ja kuoleta ne.

«Mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.» Jes. 40:31. Toisin sanoen, olet vapaa.

«Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todella vapaiksi» Joh. 8:36.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.